Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Πρός Κάθε ΕΛΛΗΝΑ

16 Ιανουαρίου 2010

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

1 Ιανουαρίου 2010. Θα σας εξηγήσω πόσο ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ είναι αυτή η ημερομηνία για τους Έλληνες. Οχι βέβαια για τον μπριζολάτο άγιο COCA COLA, αλλά γιατί είναι η Εθνική Εορτή της ΑΪΤΗΣ.

Θα πείτε τι σχέση έχει αυτό με τους εμάς;

Μεγάλη, Τεράστια διότι η μικρή και πτωχή αυτή χώρα ΕΙΝΑΙ η πρώτη χώρα πού αναγνώρισε την Ελληνική Επανάσταση του 1821 διά του Προέδρου της Μπουαγιέ.

Μόλις είχε τελειώσει τον δικό της απελευθερωτικό πόλεμο εναντίον των Γάλλων αποικιοκρατών με κατεστραμένη οικονομία, έστειλε στο Παρίσι στον ΑΔΑΜΑΝΤΙΟ  ΚΟΡΑΗ 25 Τόνους καφέ να εκποιηθούν για να αγορασθούν όπλα γιά τόν δικό μας αγώνα.

Επίσης έστειλε 100 εθελοντές μαύρους Στρατιώτες να πολεμήσουν στο πλευρό των Ελληνων.

Δεν έφθασαν ποτέ, φημολογείται ότι τους μακέλεψαν οι Γάλλοι.

Σε αυτήν την φίλη χώρα που απέδειξε ότι η μεγαλωσύνη στα Έθνη δεν μετριέται με το στρέμμα αλλά με της καρδιάς το πύρωμα και ΑΙΜΑ.

 Χ Ρ Ω Σ Τ Α Μ Ε 

Θα βρειτε πληροφορίες για την ακρίβεια αυτών που γράφω στην εγκυκλοπαίδια του Ήλιου στο λήμμα Αϊτή και στο βιβλίο του Λάζου Ελληνες στα απελευθερωτικά κινήματα

«Φίλους Τίμα» δίδαξε ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ.

Ας τους Τιμήσουμε λοιπόν έστω και μετά από 200 χρόνια,μια κάρτα ένα τηλεγράφημα με ευχές η ότι άλλο μπορεί να σκεφτεί κανείς στο Προξενείο της ΦΙΛΤΑΤΗΣ χώρας είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για τώρα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Διαδώστε αυτό το μήνυμα Σε ΟΛΟΥΣ τους ΕΛΛΗΝΕΣ. Είναι θέμα εθνικής αξιοπρέπιας.

Ευχαριστώ

Προξενείο Αϊτής:

Βασιλίσσης Σοφίας 28

151 24  Μαρούσι

Σέλευκος Γεώργιος
Πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου ΝΙΚΑΝΔΡΑ
τηλ. 210 4310073 210 4310073