Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης πρέπει να λειτουργήσει

20 Ιανουαρίου 2010

Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης πρέπει να λειτουργήσει

«Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης πρέπει να λειτουργήσει μέσα στο πλαίσιο του σεβασμού των θρησκευτικών ελευθεριών», δήλωσε ο γενικός διευθυντής Θρησκευμάτων της Τουρκίας, Αλί Μπαρντάκογλου.

«Πρέπει να δράσουμε ηθικά και σεβόμενοι τις αρχές. Οι πρόγονοί μας άνοιξαν τη Θεολογική Σχολή. Εγώ πάντα υποστήριζα την ελευθερία για όλες τις θρησκευτικές ομάδες στη χώρα μας», είπε ο Αλί Μπαρντάκογλου, μιλώντας στην τουρκική τηλεόραση.

Παραμένοντας στο θέμα της θρησκευτικής ελευθερίας στην Τουρκία, ο επικεφαλής του τουρκικού Ισλάμ τάχθηκε υπέρ της επαναλειτουργίας του ναού του Αποστόλου Παύλου στην Αντιόχεια.

O ναός, που ανήκει στην καθολική εκκλησία, δημεύτηκε το 1943 και τώρα λειτουργεί ως μουσείο. Η προσπάθεια για την επαναλειτουργία του προσκρούει σε μεγάλες αντιθέσεις.

«Ας αφήσουμε τις εκκλησίες να είναι εκκλησίες και τα τεμένη τεμένη. Οι πολίτες πρέπει να είναι ελεύθεροι να εκφράσουν ανοιχτά τη θρησκεία και τη θρησκευτικότητά τους. Οι άθεοι πρέπει, επίσης, να μπορούν να ζήσουν ελεύθερα σ’ αυτή την κοινωνία. Αυτό σημαίνει ότι αποδεχόμαστε τον αθεϊσμό», είπε.

Πηγή: Ρομφαία