Γέρ. Εφραίμ ΒατοπαιδινόςΣχόλια αναγνωστώνΥπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

Η αλήθεια και το ψέμα (για το δημοσίευμα της «Ελεύθερης Ώρας»)

23 Ιανουαρίου 2010

Η αλήθεια και το ψέμα (για το δημοσίευμα της «Ελεύθερης Ώρας»)

Ο Γέροντας Εφραίμ Κατουνακιώτης δείχνει την πατρική του στοργή στον Γέροντα Εφραίμ Βατοπαιδινό

Αν κάποιος δεν μπορεί να πει την αλήθεια δεν είναι υποχρεωμένος να συκοφαντήσει και να πει ψέματα γιατί μεταξυ του ψεύδους της συκοφαντίας και της αλήθειας υπάρχει η διέξοδος της σιωπής

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Καθημερινή απογευματινή εφημερίδα ημερομηνίας 29/12/2009 με πρωτοσέλιδο θέμα: Ο ΕΦΡΑΙΜ ΗΓΟΥΜΕΝΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ναι Ηγουμενεύει γιατί είναι ο εκλεγμένος Ηγούμενος και κανένα δεν κοροϊδεύει.ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποίοι είναι αυτοί που τον κόσμο κοροϊδεύουν και προσπαθούν με ανεπίτρεπτες φράσεις ακόμη και με λεξιλόγιο πεζοδρομίου να οδηγήσουν τον λαό να πιστέψει αυτά που θέλουν;

Στην συνέχεια αναφέρονται διάφορα θέματα:

1. Έγινε αιτία να αναστατωθεί το Ελληνικό Δημόσιο και να σκανδαλιστεί η Ελληνική κοινωνία: Είναι μία αόριστη παγίδα αναφορά που προβληματίζει, γιατί δεν περιγράφεται ούτε αναλύεται η ακριβής αιτία ώστε να μην δοθεί η δυνατότητα στον αναγνώστη να διαβάσει, να πληροφορηθεί και να κρίνει σωστά και αντικειμενικά Γιατί; Γιατί αιτία δεν υπάρχει, όμως υπάρχει σκοπός, με αυτή την αναφορά οδηγούν τον αναγνώστη εκεί που θέλουν για να πιστέψει αυτά που θέλουν.

2. Έριξε μία Κυβέρνηση και την οδήγησε εκτός εξουσίας: Αν πράγματι είναι τόσο πανούργος, πολυμήχανος και άξιος τότε να του ανατεθεί ειδική αποστολή να δημιουργεί τις προϋποθέσεις και να ρίχνει όποια Κυβέρνηση του εξωτερικού στρέφεται κατά της Ελλάδος, όμως τα αίτια που ανάγκασαν την Κυβέρνηση να οδηγηθεί στην παραίτηση και να βρεθεί εκτός εξουσίας, η Ελληνική Κοινωνία το γνωρίζει πάρα πολύ καλά, γιατί όλα αυτά τα αίτια αποτελούν καθημερινό αντικείμενο συζήτησης σε όλα τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας Ελλάδος και εξωτερικού, από ξένες Κυβερνήσεις και φυσικά μέσα στους κόλπους της Ε.Ε., οπότε δεν χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμός.

4. Έμειναν εκτός πολιτικής σκηνής σημαντικά στελέχη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας που τα ονόματα τους ενεπλάκησαν στις σκανδαλώδεις ανταλλαγές και παραχωρήσεις που έκανε το Ελληνικό κράτος στην Μονή Βατοπαιδίου: Τα σημαντικά αυτά στελέχη για να γίνουν σημαντικά είχαν όλα τα απαιτούμενα προσόντα, πανεπιστημιακή μόρφωση, γνώστες του Συντάγματος και της Ελληνικής νομοθεσίας οπότε στις θέσεις που είχαν τοποθετηθεί μεταξύ των άλλων καθηκόντων να είναι οι θεματοφύλακες της Ελληνικής νομοθεσίας.

Είναι δυνατόν όλα αυτά τα σημαντικά στελέχη να υπέπεσαν θύματα και να ενήργησαν ενάντια στα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου από άγνοια νόμου; Φυσικά και όχι. Όμως όπως  παρουσιάζονται στο δημοσίευμα ο αναγνώστης θα βγάλει το συμπέρασμα ότι πρόκειται για στελέχη που ήταν ανίκανα να ανταποκριθούν στις θέσεις που τους εμπιστεύθηκε η Πολιτεία και ότι ο κάθε τυχαίος μπορούσε να τους ξεγελάσει. Φυσικά αυτό δεν ισχύει, ούτε και κανείς μπορεί να το δεχθεί και να το πιστέψει.

Πληροφοριακά πρέπει να αναφερθεί για άλλη μία φορά ότι η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου παραχώρησε εκατό χιλιάδες ( 100 000 ) στρέμματα γης στους πρόσφυγες, δηλαδή το 90% της κτηματικής της περιουσίας, όταν παρεχώρησε αυτά τα στρέμματα το κράτος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του, αναγνώρισε το ιδιοκτησιακό καθεστώς όλων αυτών των παραχωρηθέντων στρεμμάτων από τους ίδιους τίτλους που έχει και παρουσιάζει σήμερα η Ιερά Μονή, όμως σήμερα κάποιοι τα αμφισβητούν, ακόμη αν είναι δυνατόν να μην της αφήσουν ούτε σπιθαμή γης αδιαφορώντας το πώς θα επιβιώσουν οι μοναχοί.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σήμερα άλλη Ιερά Μονή απευθύνθηκε με αίτηση και ζητά πράξη χαρακτηρισμού, παρ’ όλο που η έκταση για την οποία ζητείται η έκδοσης πράξης χαρακτηρισμού είναι απολύτως καθαρή, όμως η αρμόδια υπηρεσία αρνείται να την χορηγήσει γιατί ο Ιμπραήμ όταν πέρασε από την περιοχή αυτή, με φιρμάνι διέταξε την προστασία λίγων τετραγωνικών μέτρων, μάλιστα η υπηρεσία αυτή επειδή δεν έχει τα απαιτούμενα στοιχεία αδυνατεί να προσδιορίσει τον χώρο αυτό και ζητά να το πράξει η Ιερά Μονή, όμως ο Ιμπραήμ από την περιοχή πέρασε πριν από 180 χρόνια οπότε γεννιούνται δύο ερωτήματα, 1ον. Ποίος η ποίοι είναι αυτοί που θα προσδιορίσουν τον χώρο αυτό και 2ον. Σήμερα με αυτή την στάση αυτής της αρμόδιας υπηρεσίας αναγνωρίζονται τα φιρμάνια, ΤΑ συμπεράσματα και οι κρίσεις ανήκουν στους αναγνώστες.

5. Μεταξύ των σκανδάλων που φέρει η Κυβέρνηση στη Βουλή για σύσταση εξεταστικής επιτροπής είναι και αυτό του Βατοπαιδίου: Για όλες αυτές τις επιτροπές η νέα ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι αποδέχεται, συμφωνεί και θα συμμετάσχει, παρ’ όλο που στελέχη της που πρόσκεινται στην προηγούμενη ηγεσία ζήτησαν να εμποδίσουν αυτήν την εξεταστική και να προστατευθούν μόνο τα όποια στελέχη είχαν ακουστεί τα ονόματα τους ως εμπλεκόμενα, ΔΗΛΑΔΗ αποκλειστικά και μόνο να κτυπηθεί και να σφαγιαστεί το άσπρο πρόβατο που είναι ο Γέροντας Εφραίμ για τον οποίο κάποιοι φρόντισαν να δημιουργηθεί η αχρωματοψία και στα μάτια όλων να φαίνεται σαν το μαύρο πρόβατο.

Η σημερινή Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή δήλωσε ότι θα είναι Κυβέρνηση ενός κράτους δικαίου, ήδη άρχισαν να διαφαίνονται τα πρώτα αληθοφανή δείγματα και οι καλές και ειλικρινείς προθέσεις, οπότε δεν πρόκειται να ακολουθήσει την γραμμή συγκάλυψης των επωνύμων και δυνατών που βρίσκονται στο παρασκήνιο και να την πληρώνει αλλά και να εξευτελίζεται πάντα ο αδύνατος που δεν φέρει και καμία ευθύνη για χάρη των επωνύμων.

6. Αποστέλλονται ημερολόγια, ευχετήρια γράμματα, κάρτες και γραμματόσημα υπογράφοντας φαρδιά πλατειά ως Ηγούμενος και εύχεται ειρήνη και χαρά στους Χριστιανούς και μας συνιστά να πάψουμε να είμαστε δούλοι των παθών της αμαρτίας: Μήπως και αυτά είναι αιτία σκανδαλισμού; Φυσικά και όχι, οπότε οι κρίσεις και τα σχόλια ανήκουν στους αναγνώστες.

Στην συνέχεια το δημοσίευμα αναφέρει ότι συντάραξε το πανελλήνιο γιατί έγινε αιτία πολλών κακών στον τόπο: Όμως δεν αναφέρεται ούτε ένα από τα κακά που έχει προκαλέσει, Γιατί δεν αναφέρεται; Γιατί ο ίδιος δεν διάπραξε κανένα κακό, οπότε είναι άλλη μία ατεκμηρίωτη παγίδα με σκοπό ο αναγνώστης να οδηγηθεί και να πιστέψει αυτές τις αοριστολογίες.

Πιο κάτω τον αποκαλεί ο Κύπριος Εφραίμ: Παρ’ όλο που είναι ανάξια σχολιασμού η φράση αυτή, καλό είναι να γνωρίζουν ότι ο οποιοσδήποτε Κύπριος Εφραίμ είναι Έλλην Κύπριος από μία αιματοβαμμένη Ελληνική μεγαλόνησο που είναι γνωστό ποίοι προκάλεσαν όλα αυτά τα δεινά, έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει στον Ελληνισμό, είναι το νοτιότερο μέρος του Ελληνισμού και σε κάθε γωνία και σε κάθε σπίτι κυματίζει η Γαλανόλευκος. Ακόμη κάποιοι άλλοι τον χαρακτήρισαν « κατακτητή » δυστυχώς ακούστηκαν και από χείλη ιερωμένων, όμως ένας κατακτητής λεηλατεί, καταστρέφει, συντρίβει, σκοτώνει, ατιμάζει, κ.τ.λ, μήπως διέπραξε κάτι τέτοιο; Φυσικά και όχι, αντίθετα αναστήλωσε, αναπαλαίωσε, έχτισε, πρόσφερε κ.τ.λ, οπότε οι κρίσεις και τα συμπεράσματα ανήκουν στους αναγνώστες.

Αναφέρεται στο δημοσίευμα ότι περιφρονεί πατριαρχικές εντολές αλλά και εντολές της Αγιορείτικης Κοινότητας: Αυτές οι επικαλούμενες εντολές γιατί δεν δημοσιεύθηκαν παράλληλα με το δημοσίευμα ώστε ο αναγνώστης να τις διαβάσει και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα; Δεν δημοσιεύθηκαν γιατί δεν υπάρχουν και έτσι αποδεικνύεται άλλη μία φορά ότι συνεχίζεται η προσπάθεια να οδηγηθεί ο αναγνώστης εκεί που θέλουν και να πιστέψει ότι θέλουν.

Αναφέρεται στο δημοσίευμα ότι διέπραξε το μεγαλύτερο αμάρτημα γιατί έγινε πρόξενος τεραστίου σκανδάλου και όφειλε όπως είπε ο Χριστός να κρεμάσει μία πέτρα στον λαιμό του και να πέσει να πνιγεί, ακόμη υπάρχει η απορία πως η αδελφότητα συνεχίζει να τον έχει προϊστάμενο:

Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι για να διαπράξει κάποιος ένα σκάνδαλο χρειάζεται και συνεργούς, όμως σύμφωνα με την λογική του δημοσιεύματος αυτός που πρέπει να πέσει να πνιγεί είναι μόνο ο αδύνατος και ανυπεράσπιστος, αν το σκεπτικό αυτό είναι λογικό ας το κρίνουν οι αναγνώστες, ΟΜΩΣ η λογική του Χριστού σύμφωνα με ένα σοφό Γέροντα είναι : Δεν υπάρχει αμαρτία τόσο βαριά που να μην μπορεί να την σηκώσει ο Θεός και να την πετάξει στον ωκεανό της αγάπης Του –  Το κακό δεν βαρύνει εκείνο που το κάνει αλλά πολύ περισσότερο εκείνον που είχε την δυνατότητα να τον εμποδίσει και δεν το έκανε – Όποιος κάνει κακό στον άλλο είναι βέβαιο ότι θα βρεθεί κάποιος άλλος που θα πληρώσει και αυτόν – Να φοβάστε αυτούς που αγαπήσετε και ευεργετήσατε γιατί μονάχα αυτοί μπορούν να σας προξενήσουν κακό και λύπη – Τα λόγια χωρίς πράξεις και αποδείξεις ομοιάζουν σαν σύννεφα χωρίς βροχή ακόμη μπορεί να δημιουργήσουν αστραπές και βροντές όμως το έδαφος μένει πάντα στεγνό – Ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου φανερώνεται με τον τρόπο που κρίνει τους άλλους – Το κακό που σχεδιάζεις να στείλεις στον γείτονα, το βράδυ θα επιστρέψει στο σπίτι σου – Προτιμότερο είναι να παλέψεις με ένα λιοντάρι παρά με χίλιους ποντικούς – Ποτέ δεν θα φθάσεις στον προορισμό σου αν σε κάθε γαύγισμα σκύλου γυρίζεις πίσω.

Το αν ακόμη τον ανέχεται η αδελφότητα, η καλύτερη απάντηση είναι μία επίσκεψη στην Ιερά Μονή για να ακούσουν από τους ίδιους τους μοναχούς αλλά και από τους εκατοντάδες καθημερινούς επισκέπτες προσκυνητές.

Το δημοσίευμα συνεχίζει, ευτυχώς που ο Θεός φυλάει τον κλέφτη, φυλάει και τον νοικοκύρη: Τελικά ποίος είναι ο κλέφτης; Τι έκλεψε; Ποίος είναι ο νοικοκύρης; Τι του έκλεψαν; Συνεχίζεται η ίδια τακτική αοριστολογίας χωρίς αποδείξεις με σκοπό να παγιδευτεί ο αναγνώστης ώστε να αφομοιώσει και να πιστέψει μόνο την λέξη κλέφτης.

Σε ένα κλέφτη αν και βρίσκονται στην κατοχή του τα κλοπιμαία δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να τον αποκαλέσει κλέφτη πριν η δικαιοσύνη εκδώσει την ετυμηγορία της.

Στον Γέροντα Εφραίμ, στους συγγενείς του και στα μέλη της συνοδείας του δεν βρέθηκε το παραμικρό στην κατοχή τους, αντίθετα στον Γέροντα Εφραίμ και στην συνοδεία του βρέθηκαν να υπάρχουν πιστωμένα πάρα πολλά στην κατοχή τους, αναφέρουμε μερικά από αυτά: Υποτροφίες απόρων φοιτητών, βοήθεια σε άπορες οικογένειες, ιατρικές περιθάλψεις απόρων, αποφυλάκιση απόρων κρατουμένων, βοήθεια σε σωφρονιστικά ιδρύματα, βοήθεια απεξάρτησης ατόμων από ναρκωτικά, οικονομική ενίσχυση Ιερών Μονών Ελλάδος και εξωτερικού, οικονομική βοήθεια εκκλησιαστικών οργανισμών, κατασκηνώσεων εντός της Ελλάδος και εξωτερικού, βοήθεια στις Ιεραποστολές, κ.τ.λ . ΑΚΟΜΗ μεταφορά της Αγίας Ζώνης και της Τίμιας κάρας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου για ευλογία των πιστών εντός της Ελλάδος και Κύπρου, η Ιερά Μονή  ποτέ και σε καμία περίπτωση δεν ζήτησε χρηματικά οφέλη,  ΟΠΟΤΕ όλα αυτά τα χρηματικά έσοδα που προέρχονταν από τους πιστούς προσκυνητές, παρέμεναν στον τόπο του κάθε προσκυνήματος, ΟΜΩΣ όλοι αυτοί που παρακάλεσαν να μεταφερθούν στην περιοχή τους η Αγία Ζώνη και η Τίμια κάρα ώστε με τα έσοδα που θα προέρχονταν από τους προσκυνητές πιστούς να μπορέσουν να αρχίσουν η να ολοκληρώσουν τα έργα τους χάθηκαν, ΓΙΑΤΙ; Που είναι όλα αυτά τα μέλη του κλήρου για να το επιβεβαιώσουν και να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη των; Ένα πραγματικό γεγονός σε μία περιοχή της Ελλάδος όταν η Αγία Ζώνη μεταφέρθηκε για βοήθεια ώστε να ανεγερθεί Ιερός ναός του πολιούχου της πόλεως, το χρηματικό ποσό που προήλθε από τους προσκυνητές πιστούς ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν για την έναρξη των εργασιών ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο, ΑΚΟΜΗ γεννάται ένα ερώτημα, αυτοί που πριν το θεωρούσαν τιμή να έχουν σχέση με την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου και ζητούσαν την βοήθεια της σήμερα που βρίσκονται;

Σήμερα οι χρηματικές καταθέσεις της Ιεράς Μονής με δικαστική απόφαση βρίσκονται δεσμευμένες, η δέσμευση αυτή δεν τιμώρησε την Ιερά Μονή γιατί ο μοναχός μπορεί να ζήσει με ένα ξεροκόμματο η και με λίγα χόρτα, αυτοί που τιμωρήθηκαν με την απόφαση αυτή είναι όλοι οι πιο πάνω και πάρα πολλοί άλλοι που κάθε στιγμή, κάθε μέρα και κάθε μήνα είχαν την ανάγκη βοηθείας, επίσης η στασιμότητα ολοκλήρωσης της αναπαλαιώσεως και αναστηλώσεως της Ιεράς Μονής και φυσικά και όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτά τα έργα παραμένουν χωρίς εργασία.

Την Ιερά Μονή κάθε χρόνο την επισκέπτονται πάνω από 25000 πιστών προσκυνητών, μαζί με τους εργαζόμενους και όλη την αδελφότητα ετοιμάζονται ημερησίως πάνω από 700 μερίδες φαγητού, για να ετοιμαστούν αυτές οι καθημερινές μερίδες χρειάζονται εφόδια και τα εφόδια χρήματα, οπότε για όλα αυτά τα συμπεράσματα ανήκουν στον αναγνώστη.

Ένα μεγάλο ερώτημα γεννάται: 1ον. Όλοι αυτοί οι κατήγοροι δεν γνωρίζουν όλες αυτές τις ελεημοσύνες; Μα φυσικά τις γνωρίζουν, Γιατί δεν τις δημοσιεύουν; 2ον. Που είναι όλοι αυτοί που έχουν ευεργετηθεί γιατί κρύβονται; Γιατί απομακρύνθηκαν; Γιατί ξέχασαν; Τα συμπεράσματα οι κρίσεις και τα σχόλια και για τις δύο περιπτώσεις ανήκουν στους αναγνώστες.

Γίνεται αναφορά στο όνομα του Παναγιότατου: Είναι ανεπίτρεπτη ύστερα από τα τόσο σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει και καλείται να επιλύσει ο Παναγιότατος στο μέρος που βρίσκεται.

Ακολούθως στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Γέροντος Εφραίμ: Αυτό που ενόχλησε κατά το δημοσίευμα ήταν γιατί να υπογράψει στο τέλος ο Γέροντας Εφραίμ ως Ηγούμενος της Ιεράς Μονής. Μα είναι και θα συνεχίζει να είναι ο εκλεγμένος Ηγούμενος της Ιεράς Μονής και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει.

Ακόμη στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι έχει απαγορευθεί η μετακίνηση τόσο του ιδίου όσο και του μοναχού Αρσένιου από την περιοχή του Αγίου Όρους: Που είναι αυτή η απόφαση γιατί δεν δημοσιεύθηκε;

Στην συνέχεια αναφέρεται ότι υπάρχει απόφαση να απαλειφθεί ο όρος Μεγίστη: Που είναι αυτή η απόφαση; Γιατί δεν δημοσιεύθηκε ώστε και σε αυτή την περίπτωση ο αναγνώστης να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα;

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο Εφραίμ δεν υπολογίζει ούτε ανθρώπους ούτε Θεό: Η φράση αυτή είναι ανάξια σχολιασμού γιατί την απάντηση την δίνουν καθημερινά οι εκατοντάδες πιστοί που προσέρχονται για προσκύνημα και εξομολόγηση στην Ιερά Μονή.

Το δημοσίευμα απλά αναφέρει ότι εξέδωσε ένα πολύ προσεγμένο ημερολόγιο 2010 το οποίο προλογίζει σαν Ηγούμενος: Βεβαίως και θα το προλογίσει γιατί αυτός είναι ο εκλεγμένος Ηγούμενος.

Όμως το δημοσίευμα αποφεύγει να αναφερθεί για το περιεχόμενο του ημερολογίου, απλά το χαρακτηρίζει πολύ προσεκτικό: Γιατί; Για να μην γνωρίσουν οι αναγνώστες το αληθινό περιεχόμενο.

Το ημερολόγιο αυτό παρουσιάζει μία αληθινή πραγματικότητα πως ήταν η Ιερά Μονή προ  και μετά Γέροντος Εφραίμ εποχή, είναι ένα σύντομο ιστορικό μαζί με φωτογραφικό υλικό που δείχνει πως ήταν μία ερειπωμένη και εγκαταλειμμένη Μονή και πως έγινε σήμερα όπου με πολύ μεγαλοπρέπεια πρωτοστατεί στην Ορθοδοξία.

Όμως αυτά δεν πρέπει να δημοσιευθούν ούτε και να γίνουν γνωστά όπως τόσα άλλα γιατί ο απώτερος σκοπός και η γραμμή πλεύσης είναι μόνο η δυσφήμηση και σπίλωση του ονόματος του Γέροντος Εφραίμ.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται : Ο ΓΑΤΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΝΤΙΚΟΣ ΕΦΡΑΙΜ  αποδείχθηκε κεραμιδόγατος γιατί κατάφερε να προσεγγίσει τον Ηγούμενο Εφραίμ λίγο πριν καταθέσει στην εξεταστική της Βουλής:

Για να πλησιάσει κανείς τον Γέροντα Εφραίμ δεν χρειάζεται καμία προσπάθεια ούτε και κάποιο σχέδιο ούτε και κάποιος μεσάζοντας να μεσολαβήσει, γιατί ο Γέροντας Εφραίμ δεν υπήρξε ποτέ ποντικός για να κρύβεται, είναι ανοιχτός για όλους, μικρούς, μεγάλους, πλούσιους και φτωχούς, εχθρούς και φίλους, μισούντες και αγαπούντες, μαύρους, λευκούς, κόκκινους και κίτρινους όποιοι και να είναι και από όπου και να είναι, οπότε ο κεραμιδόγατος αν δεν έχει κάποιες δεσμεύσεις και πράγματι επιθυμεί να συναντήσει τον Γέροντα Εφραίμ δεν χρειάζεται καμία διαδικασία απλά μπορεί όποτε το αποφασίσει να το πραγματοποιήσει και αφού τον συναντήσει τότε θα μάθει αλήθειες με αποδείξεις και όχι συκοφαντικές διαδώσεις, οπότε θα είναι και το μεγάλο στοίχημα, θα μπορέσει ο κεραμιδόγατος να τα δημοσιεύσει; Ιδού η Ρόδος Ιδού και το μεγάλο πήδημα.

Ένα άλλο ερώτημα, ο κεραμιδόγατος αυτός αφού είναι τόσο επιδέξιος ας προσπαθήσει να βρει τους πραγματικούς ποντικούς που συνεχώς κρύβονται ;

Ποίο είναι το δίδαγμα; Σκόπιμα δημιουργήθηκαν και δημιουργούνται όλα αυτά τα χωρίς περιεχόμενο προβλήματα τα οποία φρόντισαν να τα περάσουν στην κοινή γνώμη όπως ήθελαν ώστε να θεωρηθεί ότι ο Γέροντας Εφραίμ είναι ο πραγματικός ένοχος επειδή διέπραξε ένα πολύ μεγάλο έγκλημα.

Ποίο είναι το έγκλημα; Κανένα, απλά αρχικά παρέλαβε μία εγκαταλειμμένη και ερειπωμένη Ιερά Μονή την επάνδρωσε την αναστήλωσε την αναπαλαίωσε, συντήρησε ιστορικά και πολιτιστικά κειμήλια, την έκανε γνωστή παγκοσμίως, να πρωτοστατεί στην ορθοδοξία, αργότερα διεκδίκησε την κτηματική περιουσία της Ιεράς Μονής σαν εκλεγμένος και νόμιμος εκπρόσωπος της, σύμφωνα με όλους τους τίτλους ιδιοκτησίας που είχε στην κατοχή του, αν δεν το έκανε τότε θα ήταν ένοχος, προσπάθησε ακόμη με εταιρίες να επενδύσει τα έσοδα της Ιεράς Μονής ώστε να αποδώσουν περισσότερα κέρδη, όχι για τον εαυτό του αλλά για να υπάρχει η δυνατότητα να προσφέρει πολύ περισσότερα στις Ιεραποστολές, στους πονεμένους συνανθρώπους του κ.τ.λ.

Μήπως είναι η μοναδική Ιερά Μονή που διεκδικεί νόμιμα την κτηματική της περιουσία; Μήπως είναι η μοναδική Ιερά Μονή που έχει εταιρίες; Φυσικά και όχι, Μήπως έκλεψε; Μήπως έκανε απάτες; Μήπως καταχράστηκε; Μήπως αδίκησε ; Μήπως καταπάτησε; Φυσικά και όχι, τότε γιατί όλοι αυτοί οι πολέμιοι τον κατηγορούν τον συκοφαντούν, τον υβρίζουν χυδαία και τον αποκαλούν σαν τον χειρότερο μαφία και ζητούν να του πάρουν το κεφάλι; Γιατί το κάνουν; Το κάνουν γιατί έχουν την εντύπωση ότι με αυτές τις ανεπίτρεπτες συμπεριφορές θα παγιδεύσουν και θα οδηγήσουν τον λαό να πιστέψει αυτά που θέλουν, Αυτό ας το κρίνουν οι αναγνώστες, ακόμη ας το φωνάξουν όλα αυτά τα εκατομμύρια των ανθρώπων που έχουν επισκεφθεί μέχρι σήμερα σαν προσκυνητές την Ιερά Μονή αλλά και ο Ιερός κλήρος που τόσα τους έχει προσφέρει και να δηλώσουν άφοβα πλέον ότι όλα αυτά δεν είναι αλήθεια και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ΑΚΟΜΗ και με ενυπόγραφη δήλωση.

Ένας αναγνώστης προβληματισμένος που έχει βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.