Υπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

Σπάει τη σιωπή του ο ηγούμενος Εφραίμ!!!

27 Ιανουαρίου 2010

Σπάει τη σιωπή του ο ηγούμενος Εφραίμ!!!

Έτοιμος να σπάσει τη σιωπή του είναι ο ηγούμενος της Ι. Μ. Βατοπαιδίου, Εφραίμ.

Έπειτα από περίπου 1,5 χρόνο από τότε που ξέσπασε η υπόθεση , αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσέλθει στη Βουλή και να απαντήσει στις ερωτήσεις που θα του θέσουν τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής.

«Η Μονή Βατοπαιδίου επιθυμεί να λάμψει η αλήθεια και θα συμβάλει με κάθε νόμιμο τρόπο στις διαδικασίες που θα υποδειχθούν», λένε συνεργάτες του, δείχνοντας με ξεκάθαρο τρόπο τις προθέσεις του ηγουμένου.

Συναγερμός

Στο άκουσμα και μόνο της είδησης ότι τη Δευτέρα θα συζητηθεί στη Βουλή η πρόταση της κυβέρνησης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, στην Ι.Μ. Βατοπαιδίου σήμανε συναγερμός, λες και περίμεναν από καιρό αυτή την ημέρα. «Αυτή τη φορά δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια», υποστηρίζουν συνεργάτες του Εφραίμ και προσθέτουν: «Θα τεκμηριώσουμε όλες τις απόψεις που θα ακουστούν από εμάς, με συγκεκριμένα στοιχεία».

Μάλιστα, δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να έρθουν στην Αθήνα, προκειμένου να συζητήσουν με τους δικηγόρους τους τα επόμενα βήματά τους μετά τα νέα δεδομένα, καθώς παράλληλα η υπόθεση του Βατοπαιδίου εξετάζεται και από τη Δικαιοσύνη. Ο π. Εφραίμ, αλλά και ο στενός του συνεργάτης π. Αρσένιος, όλο αυτό το διάστημα έκαναν υπομονή και δεν απαντούσαν στις προκλήσεις, τώρα όμως –όπως λένε- ήρθε η ώρα να μιλήσουν.

Η τακτική που θα ακολουθήσει ο π. Εφραίμ και οι μοναχοί συνεργάτες του μέχρι την ημέρα που θα κληθούν να καταθέσουν στη Βουλή είναι να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, να μην προκαλέσουν και να μη ρίξουν άλλο λάδι στη φωτιά: «Δεν έχουμε κανέναν λόγο να περάσουμε στην αντεπίθεση. Εμείς το μόνο που θα κάνουμε είναι να εκφράσουμε τις απόψεις μας με συγκεκριμένα στοιχεία».

Ο ηγούμενος της Μονής αποφεύγει να μιλήσει για το συγκεκριμένο θέμα ακόμα και στους πιστούς που επισκέπτονται το μοναστήρι. Ακούει προσεκτικά τις απόψεις των προσκυνητών και απαντά συνήθως με ένα χαμόγελο ή με μια ευχή.

Κλειστά χαρτιά.

Κρατά κλειστά τα χαρτιά του και όσοι τον γνωρίζουν πολύ καλά λένε πως τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, ακόμα και για πολιτικά πρόσωπα, δεν θα έχουν καμία σχέση με το υπόμνημα που είχε καταθέσει την προηγούμενη φορά που είχε κληθεί στην Εξεταστική Επιτροπή.

Εφημερίδα: Real News 24/1/2010

Του Σωτήρη Σταθόπουλου & της Άννας Κανδύλη

Πηγή: http://www.freemonks.gr/index.php?page=news_info&lang=1&id=149