Υπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου, 20 ψέματα και …ο Χαρδαβέλλας

5 Φεβρουαρίου 2010

VatopaidiFriend: Μετά την πρώτη εκπομπή του «Αθέατου Κόσμου», πολλοί φίλοι της σελίδας, έστειλαν απαντήσεις στις συκοφαντίες που ακούστηκαν. Ενώ μεταξύ βέβαια, παρουσιάστηκε η δεύτερη εκπομπή που έγινε ρεζίλι ο Χαρδαβέλας αφού καταρρίφτηκαν ΟΛΕΣ οι συκοφαντίες. Παρόλα αυτά, οφείλουμε σεβόμενοι τον κόπο και την αγάπη των φίλων μας να δημοσιεύσουμε τις καλύτερα τεκμηριωμένες. Ευχαριστούμε για την αγάπη σας.

Χιλιοαναμασήμενο φαγητό μάς προσφέρει ο δυστυχής δημοσιο(λιβελλο)γράφος κ. Χαρδαβέλλας με την εκπομπή του Αθέατος Κόσμος (που ευτυχώς για μας τον κάνει θεατό!!). Στην εκπομπή της Τρίτης 26 Ιανουαρίου αφιέρωσε τρεις ώρες με εκλεκτούς (όμοιος ομοίω αεί πελάζει) φίλους του για να ξανασυκοφαντήσει την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. Μας παρουσίασε ένα βίντεο εκατό φορές, επενδυμένο με μουσική πράκτορα 007 για περισσότερο action, νέο κατά τα άλλα, αλλά ξέχασε να πει στον κ. Βελόπουλο βουλευτή του ΛΑΟΣ να μην πει ότι είναι ενός έτους παλιό το βίντεο (και οι καταγγελίες των μοναχών) και ότι την είχε και εκείνος από πέρυσι. Έτσι ακουσίως αλληλοκαρφώθηκαν. Φυσικά ο Χαρδαβέλλας έκανε τον κινέζο. Έτσι έχασε την αποκλειστικότητα. Για καλύτερη αποτύπωση των εμετικών ψεμάτων θα παρατάξω αυτά αριθμητικά. Για να καταλάβετε πόσο φερέγγυοι είναι όλοι αυτοί στην εκπομπή με προεξάρχοντα τον Χαρδαβέλλα και τι πίστη μπορούμε να δώσουμε στα λεγόμενά τους.

1ον Ψέμα.

Το βίντεο τραβήχτηκε στην ΙΜΜ Βατοπαιδίου από μοναχό της μονής.

Για όσους ξέρουν τη μονή τέτοιος χώρος δεν υπάρχει, τραβήχτηκε στις Καρυές στην επιστασία. Το βίντεο είναι κάκιστης ποιότητας τραβηγμένο από κινητό πίσω από την πλάτη κάποιου. Οι πατέρες έχουν πολύ καλά μηχανήματα (βιντεοσκοπούν διάφορες εκδηλώσεις της μονής) και δεν θα ήταν τέτοια η ποιότητα και ούτε στημένη η κάμερα πίσω από την πλάτη ανθρώπων.

2ον ψέμα

Είναι βίντεο που μόλις παρέλαβα λέει ο Χαρδαβέλλας.

Αφελώς ο κ. Βελόπουλος ομολογεί ότι το έχω και εγώ από πέρυσι. Μούγκα ο Χαρδαβέλλας.

3ον ψέμα

Παρουσιάζει κάποιον π. Γαβριήλ που τον έδιωξαν από τη μονή

Πρώτον ο συγκεκριμένος μοναχός τσακώθηκε με τρεις μονές και έφυγε (Σαντορίνη, Εσφιγμένου και Βατοπαίδι) , με τον μητροπολίτη Σαντορίνης και διαρκώς όπου πήγαινε, έμενε λίγο , τσακωνόταν και έφευγε. Στην αρχή αναγνώριζε τον πατριάρχη, μετά στην Εσφιγμένου τον αποκήρυξε μετά στο Βατοπαίδι τον ξανά-αναγνώρισε , έφυγε και τώρα ούτε τον αναγνωρίζει ούτε δεν τον αναγνωρίζει. Όσο και να θέλεις μπορείς να πιστώσεις αυτόν το μοναχό ότι λέει αλήθεια; αφού οι πράξεις του άλλα λένε.

4ον ψέμα

Έδιωξε τους υπερήλικες (υπερθεματισμός του Χαρδαβέλλα για να δώσει περισσότερη σημασία στην συνέντευξη) μοναχούς ο Εφραίμ Κουτσού (δεν τον αναγνωρίζουν ως ιερομόναχο ή ηγούμενο, όπως και τον Πατριάρχη) για να πάρει τα κελιά τους και να πάρει επιδότηση.

Όσοι γνωρίζουν τους μοναχούς ξέρουν ότι αυτοί είναι ζηλωτές, σχισματικοί ,παλαιοημερολογίτες που δεν αναγνωρίζουν τίποτα και κανένα (Ιερά Κοινότητα Αγίου Όρους, Πατριαρχείο, Πατριάρχη). Κατέλαβαν μόνοι τους τα κελιά όταν το Άγιο Όρος ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση. Ο πατριάρχης ζήτησε να επανδρωθούν από κανονικούς μοναχούς για να λειτουργούν ως σωστά κοινόβια, σκήτες κ.λ.π. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι λαϊκοί με γένια και μαύρα ρούχα. Δεν είναι κανονική η κουρά τους σε μοναχούς. Δηλαδή να μου έρθει μια ημέρα να αφήσω γένια σαν τον άγιο Ονούφριο να βάλω μαύρα και να παριστάνω τον μοναχό και να θέλω και το κελί που μόνος μου κατέλαβα πίσω. Αν ήθελαν ας γίνονταν κανονικοί μοναχοί να ταπεινώνονταν όπως κάθε σωστός μοναχός και αν τους έλεγαν να φύγουν τότε θα είχαν δίκαιο.

5ον ψέμα

Έδιωξε τους Έλληνες από τα κελιά και έφερε Ρουμάνους, Βουλγάρους κ.λπ.

Δεν γνωρίζουν ότι πολλά κελιά εδώ και αιώνες ανήκουν σε Ρουμάνους(Κολιτσού), Βουλγάρους Ρώσους κ.λ.π; Απλώς ήρθαν πίσω οι νόμιμοι κάτοχοί τους. Και στο κάτω κάτω Έλληνες μοναχοί δεν υπάρχουν στην Κύπρο, στην Αγγλία , Ρωσία Ισραήλ…Θα έπρεπε να διωχθούν;

6ον ψέμα

Είναι αντικανονικό να αποκαλείται η μονή Βατοπαιδίου Μεγίστη.

Αν ψάξετε να δείτε ο άγιος Νεκτάριος πριν ένα αιώνα και περισσότερο, σε επιστολές του προς τη ΙΜΜ Βατοπαιδίου , όταν ζητούσε οικονομική ενίσχυση για να εκδώσει συγγράμματα του αποκαλούσε τη μονή Μέγιστη. Μην μας πείτε τώρα ότι και με τον άγιο είχε «διαπλεκόμενα συμφέροντα» ο γέροντας Εφραίμ ή ότι τα πλαστογράφησε η μονή γιατί θα εκραγώ (κατά το λεχθέν του κ. Χαρδαβέλλα σε κάποια στιγμή στην εκπομπή). Και από ότι ξέρω ο όρος Μεγίστη χρησιμοποιείται για τη μονή Βατοπαιδίου από τον 15ο αιώνα.

7ον ψέμα

Εκδιώχθηκε ο γέρων Ιωσήφ από τη Κύπρο με τη συνοδεία του το 1978 για παιδεραστία και ομοφυλοφιλία από τον τότε μητροπολίτη Πάφου Χρυσόστομο.

Ναι έφυγε χωρίς να διαμαρτυρηθεί αφού η προσπάθειά του για αναζωπύρωση του μοναχισμού στην Πάφο δεν άρεσε. Αλλά ούτε αποδείξεις είχε ο Χρυσόστομος, ούτε δικαστήρια έγιναν άλλα και πριν μερικά χρόνια απολογήθηκε δημοσίως λέγοντας ότι είχε κακές πληροφορίες. Εξάλλου η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου το 1999 σε Συνεδρία της αποφάσισε ότι «ουδόλως ευσταθούν αι εναντίον αυτού εκτοξευθείσαι κατηγορίαι». Βλ. αναλυτικά και το άρθρο: http://www.diakonima.gr/2009/11/23/%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%85%CE%BA%CE%BF%CF%86%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85/

8ον ψέμα

Περιέφερε την αγία ζώνη ο γ.Εφραίμ για χρήματα αλλά και γνωριμίες

Ουδέποτε ζήτησε ο γέροντας να πάει σε κάποιο σπίτι για να πάρει την αγία ζώνη. Στελέχη της τότε κυβέρνησης ζήτησαν από το γέροντα να την πάει στον Παπανδρέου. Τι να έκανε ;να μην την πάει; Θα ήταν προσβολή για τον ανώτατο άρχοντα της χώρας. Όποιος είναι έξω από το χορό , πολλούς χορούς γνωρίζει.

9ον ψέμα

Σχέσεις με τον Κάρολο για να ελέγχει διεθνώς?? τα νήματα.

Αν κάποιος αλλόθρησκος ή χριστιανός άλλου δόγματος ενδιαφέρεται για την Ορθοδοξία , για την πνευματική του αναγέννηση πρέπει επειδή είναι Βασιλιάς, πρίγκιπας να τον διώχνουμε, ενώ αν είναι απλός θνητός να τον δεχόμαστε; Ο Κύριος είπε στους αποστόλους να διδάξουν στα έθνη το κήρυγμα του και δεν απέκλεισε κανένα. Κάποιος δημοσιογράφος (Καλοκαιρινός) είπε και το πρωτάκουστο ότι έχει διεθνή πλοκάμια ο Εφραίμ και μάλιστα ο άλλος, όμοιος του Χαρδαβέλλα, Βαξεβάνης ότι κάποιος Έλληνας πολιτικός είπε στον γ. Εφραίμ ότι θα γίνει τάχα αρχηγός της Ευρώπης. Νομίζω λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει αλλιώς ας αποταθούν στον πολύ γνωστό παραμυθά κ.Τριβιζά (έγραψε την Φρουτοπία) να γράψουν μαζί κανένα παραμύθι για τα παιδιά.

10ον ψέμα

Σύμφωνα με εφημερίδα του εξωτερικού η ΙΜΜΒ δίνει στους εκλεκτούς επισκέπτες της πανάκριβες πετσέτες με μονόγραμμα επάνω και καπέλα του base-ball

Τόσα χρόνια που πηγαινοέρχομαι στη μονή και να μην μου δώσουν τίποτα, ούτε ένα καπελάκι του baseball; Να πω την αλήθεια κάτι μου δίνουν μερικές φορές , λαδάκι από τα καντήλια διαφόρων εικόνων, κορδέλα της Αγίας Ζώνης (ευλογημένη στην Αγία Ζώνη). Μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας και δεν το αντιλαμβανόμαστε. Πάντως την επόμενη φορά που θα επισκεφθώ τη μονή θα απαιτήσω να μου δώσουν και εμένα γιατί με αδικούν.

11ον ψέμα

Είπαν ότι ο Πατριάρχης και η σύνοδος πέρυσι καταδίκασαν το γέροντα Εφραίμ

Μάλλον έχουν επιλεκτική μνήμη ή δεν γνωρίζουν. Τον περασμένο Ιούλιο αν δεν απατώμαι με ανακοίνωση της η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου και ο Πατριάρχης λένε ότι ουδέν μεμπτό βρέθηκε στον π.Εφραίμ και ότι οι κατηγορίες που του προσάπτουν είναι συκοφαντίες και πλάνες. Οπότε και ο Πατριάρχης που τι συμφέρον έχει να τον υποστηρίζει τον αθώωσε. Απλώς στην αρχή του σκανδάλου θορυβήθηκε όπως οι περισσότεροι από εμάς. Μετέπειτα και μετά από έρευνα ανακάλυψε ότι όλα ήταν ανυπόστατες συκοφαντίες. Ο γέροντας Εφραίμ παραμένει ο ηγούμενος της μονής Βατοπαιδίου, απλά έχει αποσυρθεί από διοικητικά και διαχειριστικά καθήκοντα άχρι καιρού. Βλ. και άρθρα http://www.diakonima.gr/2008/11/28/patriarxeio/ και http://www.diakonima.gr/2008/11/28/gerontas-efraim/

12ον ψέμα

Μυστηριωδώς πέθαναν είκοσι μοναχοί μετά την διαφωνία τους με τον π.Εφραίμ ή μετά από δική τους καταγγελία στα αρμόδια όργανα.

Υπάρχει άνθρωπος που πιστεύει ότι ένας ιερομόναχος που από τα παιδικά του χρόνια είναι στην εκκλησία, έχει να φάει κρέας αυτοβούλως από τα δέκα του όπως ο αδελφός του μου είπε, θα δολοφονούσε ανθρώπους; Ούτε σενάριο επιστημονικής φαντασίας δεν μπορεί να το χωρέσει αυτό. Εγώ πάντως αυτό που είδα είναι πως οι πατέρες της μονής περιποιούνται νυχθημερόν τους γέρους ή αρρώστους της μονής , πως ο γέροντας Εφραίμ ενδιαφέρεται προσωπικά για αυτούς. Μάλιστα στους παλαιούς γέροντες της παλιάς συνοδείας έδωσε από ένα μοναχό να τους υπηρετεί.

13ον ψέμα

Κάποιος μοναχός ‘τσάκωσε ‘ τον γέροντα Εφραίμ να κάνει επικλήσεις σε πνεύματα και να μετατρέπεται σε δαίμονα με κόκκινα μάτια και κέρατα. Αυτός ο μοναχός μετά έχασε τα λογικά του.

Συγχωρέστε με αλλά μήπως αυτός ο μοναχός έχασε τα λογικά του πριν το συμβάν που περιέγραψε; Πάντως εγώ το ομολογώ είδα την μεταμόρφωση που περιέγραψε ο μοναχός , όχι όμως στον γέροντα Εφραίμ αλλά σε εμένα και στην σύζυγο μου. Γιατί μεταμορφωθήκαμε πνευματικά με τις νουθεσίες και τις προσευχές του γέροντος μας π.Εφραίμ.

14ον ψέμα

Οι μονές γενικά του Αγίου όρους κατέχουν τη μισή Θεσσαλονίκη και τη μισή Χαλκιδική

Εντάξει αυτό το ξέρουμε ότι η υπερβολή είναι ίδιον γνώρισμα του Έλληνα. Πάντως νομίζω ότι η ΙΜΜΒ κατέχει στην Θεσσαλονίκη ένα δύο μικρά κτήρια και ένα δυάρι για τις ανάγκες των μονάχων.

Σαν πολύ μικρή δεν φαίνεται η Θεσσαλονίκη;

15ον ψέμα

Ναι τώρα με ενημερώνουν ότι πήραμε χιλιάδες τηλεφωνήματα στο τηλεφωνικό κέντρο του καναλιού(Χαρδαβέλλας).

Να έλεγες εκατοντάδες να το πιστεύαμε τέλος πάντων αλλά χιλιάδες, πότε πρόλαβαν σε μια ώρα. Φυσικά δεν μας είπαν καταδίκαζαν τη μονή ή την υποστήριζαν τα χιλιάδες τηλεφωνήματα.

16ον ψέμα

Ο κ. Βαξεβάνης είπε ότι η ΙΜΜ Βατοπαιδίου απεικονίζει , είναι ο καθρέφτης της πραγματικής Ελληνικής κοινωνίας και πραγματικότητας.

Μακάρι να ήτανε, αλλά δυστυχώς δεν είναι γιατί θα βλέπαμε προκοπή. Μακάρι ο κόσμος να ερχόταν κοντά στο Χρίστο γιατί έτσι ούτε χρέη θα υπήρχανε από μίζες, κλοπές κ.λ.π Ούτε θα χρειαζότανε η απειλή της τιμωρίας για να δουλέψουν πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Ας επισκεφθούμε τη μονή ή οποιοδήποτε άλλο καλό μοναστήρι και ας παραδειγματιστούμε λοιπόν.

17ον ψέμα

Φτιάχνουν τα κελιά και τα πουλάνε σε άλλους μοναχούς ή σε προσκυνητές τουρίστες

Γύρισα και είδα αρκετά κελιά και σκήτες και πουθενά δεν είδα τουρίστες να διαμένουν σε κελιά ‘ενοικιαζόμενα’ ή μοναχούς χλιδάτους αλλά φτωχικά ευπρεπισμένα κελιά με προσευχόμενους μοναχούς.

18ον ψέμα

Κάποιος ζηλωτής μοναχός είπε στο βίντεο ότι τον προσέγγισαν μοναχοί από το Βατοπαίδι και την ιερά μονή Σιμωνόπετρας δίνοντας του λεφτά για να υποστηρίξει τον γ. Εφραίμ. Είπε ότι είχε το χαρτί (συγχωροχάρτι όπως είπε) και θα το έδειχνε. Δεν το έδειξε όμως, πώς στοιχειοθετεί κατηγορίες έτσι χωρίς αποδείξεις. Και πάλι η συκοφαντία παρούσα.

19ον ψέμα

Έχουν πληροφορίες(πάντα εξακριβωμένες!) ότι μοναχοί στο Βατοπαίδι κάνουν πηγαδάκια και συζητούν γιατί ο ηγούμενος δεν ‘δίνει’ τον Αρσένιο για να τελειώσει η ιστορία.

Δυστυχώς νομίζουν ότι τα υγιή μοναστήρια λειτουργούν όπως αυτοί λειτουργούν έξω στην κοινωνία. Με πισώπλατα καρφώματα, ίντριγκες, τσακωμούς μίση κ.λ.π

Μην κρίνετε εξ’ ιδίων τα αλλότρια.

20ον ψέμα

Ο πατήρ Εφραίμ απείλησε μοναχούς να σιωπήσουν αλλά ‘καμικάζι’ μοναχοί δεν σιωπούν και απαντούν. Επειδή φοβούνται οι ίδιοι δεν δίνουν τα ονόματά τους.

Η πραότητα και η ταπεινότητα του γέροντα έχει αποδειχθεί εδώ και ενάμισι χρόνο περίτρανα. Με τις τόσες συκοφαντίες , διαβολές, βρισιές , απειλές από δημοσιογράφους, πολιτικούς, απλό κόσμο κ.λ.π αν ήταν άλλος θα είχε κάνει 100 μηνύσεις τις οποίες σίγουρα θα κέρδιζε γιατί όλα αυτά ελέχθησαν .Με αυτό το σκεπτικό όλες αυτές οι κατηγορίες για εκφοβισμούς και απειλές ούτε που πρέπει να τους δίνουμε σημασία.

Μέσα σε μια εκπομπή υποτίθεται ενημέρωσης του κόσμου ειπώθηκαν το λιγότερο είκοσι ψέματα τουλάχιστον. Είκοσι μονάχοι είπαν σκότωσε ο γέροντας Εφραίμ. Είκοσι φορές με ψέματα και διαβολές τον σταύρωσαν. Ας είναι όμως αυτά τα είκοσι ψέματα και τόσα άλλα που ειπώθηκαν ή θα ειπωθούν, είκοσι στεφάνια στον γέροντα Εφραίμ από τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό.

Νεαρχος Παναγή

Οδοντίατρος Ορθοδοντικός

Λεμεσός Κύπρος