Υπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

Το να μιλάς συχνά εναντίον των άλλων, είναι ένας τρόπος να μιλάς υπέρ του εαυτού σου χωρίς να μιλάς για τον εαυτό σου

14 Φεβρουαρίου 2010

Το να μιλάς συχνά εναντίον των άλλων, είναι ένας τρόπος να μιλάς υπέρ του εαυτού σου χωρίς να μιλάς για τον εαυτό σου

06η Φεβρουαρίου 2010

ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ: Τηλεοπτική εκπομπή του δημοσιογράφου Κου. Κ. Χαρδαβέλλα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΛΤΕΡ την 29/01/2010 και 02/02/2010.

Δημοσιογράφος Κος. Βαξεβάνης: Επιμένει στις απόψεις του « συμμορίες – παιδεραστίες », επίσης δήλωσε ότι αν του κάνουν μήνυση θα αποδείξει πολύ εύκολα το αληθές των ισχυρισμών του ».

Κάποιος που ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του στοιχεία για παράνομες πράξεις και ενέργειες που αποβαίνουν σε βάρος του Δημοσίου τα καταθέτει στον εισαγγελέα και αποφεύγει πράξεις και ενέργειες που σκοπό έχουν να παραπλανηθεί ο αναγνώστης και ο τηλεθεατής για να πιστέψουν εκείνα που πρέπει και όχι την αλήθεια.

Που είναι όμως αυτά τα αποδεικτικά στοιχεία; Πουθενά, γιατί δεν υπάρχουν, αντίθετα όλη αυτή η αοριστολογία με τα κατασκευασμένα ανυπόστατα συκοφαντικά δημοσιεύματα είναι προϊόν λάσπης και ψεύδους, τα οποία προέρχονται από τρίτα πρόσωπα του παρασκηνίου που φροντίζουν να φθάσουν στα μέσα μαζικής επικοινωνίας μέσον της δημοσιογραφίας, όμως πρέπει να γνωρίζουν ότι όλα αυτά, ομοιάζουν με φλόγα που μαυρίζει όσα δεν μπορεί να κάψει.

Επειδή οι κατήγοροι την σιωπή την εκλαμβάνουν σαν αδυναμία και φόβο, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να συνεχίσει η διαστρέβλωση της αλήθειας και να παρουσιαστεί σαν ψέμα, όμως πρέπει να γνωρίζουν, ότι αρχίζει με οργή τελειώνει με ντροπή και η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει.

Όλοι αυτοί οι επίδοξοι πολέμιοι που έχουν τον ευσεβή πόθο ότι θα πετύχει ο αντικειμενικός τους σκοπός πρέπει να γνωρίζουν ότι όποιος μιλά χωρίς να σκέφτεται μοιάζει με εκείνο που πυροβολεί χωρίς να σκοπεύει.

Επειδή η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει και θα σταματήσει αυτός ο μονόπλευρος μονόλογος χωρίς αντίπαλο, όταν κληθούν όλοι αυτοί οι επινοητές πολέμιοι να εξηγήσουν και να αποδείξουν τα ανεξήγητα ένα είναι βέβαιο ότι θα εξαφανιστούν, θα αρνηθούν και θα νίψουν τα χέρια τους όπως ο Πόντιος Πιλάτος και θα συκοφαντήσουν όλους αυτούς που τους είχαν χρησιμοποιήσει, όταν οι Γερμανοί τελείωναν με τους κουκουλοφόρους που κατέδιδαν ακόμη και τον πατέρα τους στην συνέχεια τους εκτελούσαν, το γιατί το γνωρίζετε.

Γεγονότα με σκοπό να ακουστούν και να γίνουν γνωστά στους πολίτες, πριν από κάθε ενέργεια χρειάζεται υπεύθυνη διερεύνηση και διασταύρωση ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος να θιγεί η τιμή και η υπόληψη ανύποπτων προσώπων και δη περισσότερο για πρόσωπα που σήμερα δεν βρίσκονται στην ζωή, ΟΜΩΣ έγινε ακριβώς το αντίθετο, τι θα πετύχουν αυτοί οι επίδοξοι πολέμιοι; Απολύτως τίποτε, απλά έχουν πάρει αέρα το μυαλά τους χωρίς να αναλογίζονται τι μπορεί να φέρει η άλλη ημέρα.

ΜΑΚΑΡΙΣΤΌΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ: Συκοφαντείται δημόσια με σκοπό να θιγεί η τιμή και η υπόληψη ενός αθώου μοναχού παρ’ όλο που σήμερα δεν βρίσκεται στην ζωή. Γιατί; Για να κτυπηθεί ο Ηγούμενος Εφραίμ, όποιος δεν μπορεί να δείρει το γαϊδούρι δέρνει το σαμάρι.

Ποία είναι αυτά τα στοιχεία που υπάρχουν; Μία ανώνυμη κατάθεση ενός 9χρονου κοριτσιού το έτος 1981, σήμερα ενήλικη 29 ετών και μία συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Κύπρου.

Ποίος χορήγησε αυτά τα δύο έγγραφα και γιατί σήμερα; Ο δημοσιογράφος Κος. Βαξεβάνης προσκεκλημένος στις εκπομπές του τηλεοπτικού σταθμού ΑΛΤΕΡ 29/01/2010 και 02/02/2010 παρά την προσπάθεια του συντονιστή παρουσιαστή δημοσιογράφου κου. Χαρδαβέλλα να τον παρεμποδίσει που τον τιμά ιδιαίτερα, αναφέρθηκε στα δύο αυτά έγγραφα και δήλωσε απερίφραστα ότι του τα έχει ο δώσει ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Κος. Κος. Χρυσόστομος.

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη θα πρέπει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου να πάρει θέση και να επιβεβαιώσει η να διαψεύσει αυτήν την δήλωση του δημοσιογράφου.

Για αυτή την ανύπαρκτο και κατασκευασμένη υπόθεση του μακαριστού Γέροντα Ιωσήφ δεν υπάρχουν μόνο αυτά τα δύο έγγραφα αλλά και άλλα, γιατί όμως δεν αναφέρθηκαν; Δεν αναφέρθηκαν γιατί τα γεγονότα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι μόνο αυτά πρέπει να δημοσιοποιηθούν ώστε οι τηλεθεατές να οδηγηθούν και να πιστέψουν αυτά που θέλουν, αυτό όμως δεν θα περάσει ΚΑΙ για άλλη μία φορά θα αναφερθούν τα πραγματικά γεγονότα.

Το 1978 ο μακαριστός μοναχός Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός επέστρεψε στην Κύπρο και με την άδεια του Μητροπολίτη Πάφου Κου. Κου. Χρυσοστόμου σημερινού Αρχιεπισκόπου Κύπρου εγκαταστάθηκε στην Ιερά Μονή του Σταυρού, ο ίδιος ο Μητροπολίτης Πάφου τον χειροτόνησε Ηγούμενο της Ιεράς Μονής, όμως σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κου. Βαξεβάνη Αγιορείτες πνευματικοί πατέρες δεν συναινούσαν στην χειροτονία του γιατί δήθεν σε ηλικία 16 ετών διέπραξε ποινικό αδίκημα σε βάρος νεαρής, παρά τις αντιρρήσεις η χειροτονία προχώρησε. Γιατί προχώρησε; Ο Μητροπολίτης δεν ήταν κάποιος άσχετος ώστε να προχωρήσει σε μία τέτοια χειροτονία αν δεν έκανε την έρευνα του για να διαπιστώσει το αληθές, άλλωστε τον γνώριζε και πολύ καλά. Συμπέρασμα; Ποτέ δεν διαπράχθηκε τέτοιο ποινικό αδίκημα, οπότε ο κος. Βαξεβάνης θα πρέπει να ονομάσει αυτόν που του έχει δώσει την πληροφορία αυτή και αυτός να το επιβεβαιώσει η να το διαψεύσει, θα υπάρξει ανταπόκριση ; Φυσικά και όχι γιατί δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία, το μόνο βέβαιο είναι ότι όλοι αυτοί θα σφυρίζουν αδιάφοροι, όμως θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η συκοφαντική δυσφήμηση ήδη έχει διαπραχθεί.

Ποίοι είναι αυτοί οι πνευματικοί πατέρες που δήθεν δεν συναινούσαν; Γιατί δεν αναφέρθηκαν τα ονόματα των; Γιατί είναι βέβαιο ότι πρόκειται περί κατασκευασμένης αοριστολογίας με σκοπό να θιγεί η τιμή και η υπόληψη ενός μοναχού που δεν βρίσκεται στην ζωή.

Αν πράγματι γινόταν κάτι τέτοιο θα ξεσηκωνόταν ολόκληρη η Κύπρος όμως τέτοιο γεγονός δεν υπάρχει πουθενά καταγεγραμμένο.

Το 1981 ο μακαριστός Γέροντας Ιωσήφ εγκατέλειψε την Κύπρο και επέστρεψε στο Άγιο Όρος μαζί με δύο μέλη της συνοδείας του, τον σημερινό Ηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτη Κον. Εφραίμ και τον σημερινό Μητροπολίτη Λεμεσού Κον. Κον. Αθανάσιο.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κου. Βαξεβάνη που θα πρέπει άλλη μία φορά να αναφέρει από πού απορρέουν η πληροφορίες του, κατά μία εκδοχή οι λόγοι επιστροφής του στο Άγιο Όρος ήταν διαφωνίες με τον προστάτη του Μητροπολίτη και κατά μία άλλη εκδοχή υπήρχαν φήμες για ηθικά παραπτώματα, παράλληλα φεύγοντας πήρε μαζί του τις οικοσκευές και τα χρήματα της Ιεράς Μονής

Πριν επιστρέψει ο μακαριστός Γέροντας Ιωσήφ υπήρξε καμία ενέργεια να παρεμποδιστεί η επιστροφή του με σκοπό να διερευνηθούν οι δύο αυτές φήμες; Φυσικά και όχι, τότε πως το θυμήθηκαν σήμερα; Απλά το θυμήθηκαν σήμερα με σκοπό να πληγεί ο Ηγούμενος Εφραίμ, ( Όποιος δεν μπορεί να δείρει το γαϊδούρι δέρνει το σαμάρι ).

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κου. Βαξεβάνη ο οποίος θα πρέπει άλλη μία φορά να ονομάσει τον πληροφοριοδότη του, υπήρξε μια διαμάχη μεταξύ Βατοπαιδινών και Μητροπολίτη Πάφου γιατί ο μακαριστός Γέροντας Ιωσήφ σε ανύποπτο χρόνο κατά την επιστροφή του στο Άγιο Όρος προέβλεψε ότι ο Αθανάσιος μέλος της συνοδείας του σημερινός Μητροπολίτης Λεμεσού θα ήταν ο επόμενος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, πράγμα που ενόχλησε τον Μητροπολίτη Πάφου, όμως διαψεύσθηκε, πράγματι διαψεύσθηκε; Ναι μεν αλλά, στις εκλογές για τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο πράγματι επιβεβαιώθηκε ο μακαριστός Γέροντας Ιωσήφ γιατί παρά τις όποιες συμπράξεις ο Μητροπολίτης Λεμεσού τερμάτισε πρώτος στον πρώτο γύρο στις Αρχιεπισκοπικές εκλογές, οπότε η πανηγυρική του εκλογή στον δεύτερο γύρο ήταν βεβαία, ΟΜΩΣ μετά από συσκέψεις συμφωνίες, υποσχέσεις και συμπράξεις πριμοδοτήθηκε ο Μητροπολίτης Πάφου τρίτος στον πρώτο γύρο και έτσι κατέλαβε τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο.

Με κατήγορο τον Μητροπολίτη Πάφου και σημερινό Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, δήθεν ο μακαριστός Γέροντας Ιωσήφ υπέπεσε σε παράπτωμα ηθικής το 1981, με το θέμα αυτό ασχολήθηκε η Ιερά Σύνοδος της Κύπρου το 1998 δηλαδή μετά από 17 ολόκληρα χρόνια.

Εφ’ όσον διαπράχθηκε τέτοιο παράπτωμα ηθικής γιατί δεν καταγγέλθηκε αμέσως και παρέμεινε στην αφάνεια για 17 ολόκληρα χρόνια; Την απάντηση θα πρέπει να την δώσει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου καθώς και για όλα τα πιο κάτω ερωτήματα.

1. Ο μακαριστός Γέροντας Ιωσήφ κλήθηκε με εκκλησιαστικό κλητήριο θέσπισμα προκειμένου να υπερασπίσει τον εαυτό του;

2. Η 9χρονη παιδίσκη το ανέφερε στους γονείς της; Τι ενέργειες προέβησαν οι γονείς της; Το κατήγγειλαν στις διωκτικές αρχές; Είναι δυνατόν μία 9χρονη παιδίσκη σήμερα 29χρονη καθηγήτρια να είχε τέτοιο θάρρος και τόλμη να απευθυνθεί απ’ ευθείας στον Μητροπολίτη και όχι στους γονείς της; Γιατί η Ιερά Σύνοδος της Κύπρου συνήλθε σε σώμα διερεύνησης παρ’ όλο που δεν είχε καμία αρμοδιότητα και δεν παρέπεμψε το θέμα στην Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο σαν αρμόδια όργανα; Είναι δυνατόν με μία μαρτυρία μίας 9χρονης παιδίσκης και με συνοπτικές διαδικασίες να κριθεί ένοχος ο μακαριστός Γέροντας Ιωσήφ;

Ακόμη ο δημοσιογράφος κος. Βαξεβάνης ο οποίος επικαλείται δημόσια το όνομα του Αρχιεπισκόπου Κύπρου να δηλώσει αν ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος Κύπρου του έδωσε μόνο την κατάθεση της 9χρονης παιδίσκης και την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Κύπρου και όχι τις άλλες νόμιμες και τελεσίδικες αποφάσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου που έκριναν ότι οι κατηγορίες σε βάρος του μακαριστού Γέροντα Ιωσήφ δεν ευσταθούσαν οπότε πανηγυρικά κρίθηκε αθώος, καθώς και την επιστολή του Πατριάρχου η οποία απευθύνεται προς τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο.

Ποίο είναι το συμπέρασμα; ΔΟΛΟΣ.

Όμως η διαμάχη μεταξύ των δύο μερών δεν σταμάτησε, ο νέο χειροτονηθείς Μητροπολίτης Λεμεσού Κος. Κος. Αθανάσιος πρώην μέλος της συνοδείας του μακαριστού Γέροντα Ιωσήφ και πνευματικό του τέκνο υπήρξε θύμα συκοφαντίας, αφού συνήλθε μείζον Ιερά Σύνοδος, ο μοναδικός μάρτυς (ένας μάρτυς ίσον κανένας) αντί να υποδείξει τον Μητροπολίτη Αθανάσιο υπέδειξε άλλο Μητροπολίτη, αποτέλεσμα; Πανηγυρικά Αθώος και ντροπή για τους κατήγορους.

Δικηγόρος Κος. Καπερνάρος: Επώνυμος, σοβαρός και όποτε παρουσιάζεται σε τηλεοπτικές εκπομπές πάντοτε με νηφαλιότητα υπερασπίζεται το δίκαιο, τοποθετεί τα πράγματα στην θέση τους και υπενθυμίζει στους ευέξαπτους συμμετέχοντες ότι ο κάθε ένας έχει το δικαίωμα της υπεράσπισης και θεωρείται αθώος μέχρι αποδείξεως της ενοχής του, στην τηλεοπτική εκπομπή της 29/01/2010 αφού ολοκλήρωσε τον επίλογο του, ρώτησε ποία κάμερα είναι απέναντι του για να αναφερθεί στον Ηγούμενο Εφραίμ. Μήπως ήταν λάθος;

Δημοσιογράφος Κος. Χαρδαβέλας: Ένας έντιμος δημοσιογράφος με πλούσια ιστορία, έχει σχέση με την Ελληνική Κύπρο, τόλμησε να ανοίξει τον φάκελο της προδοσίας του 1974, η προσπάθεια του αυτή εκτιμήθηκε και κλήθηκε στην Κύπρο όπου τιμήθηκε σε μία πανηγυρική συγκέντρωση .

Σκοπός κάθε εκπομπής είναι να έρθουν στο φως ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, με τις δύο εκπομπές 29/01/2010 και 02/02/2010 ο Ηγούμενος Εφραίμ χαρακτηριζόταν « Κύπριος », όμως είναι Έλλην Κύπριος, κάποιοι μάλιστα τον χαρακτήρισαν και « κατακτητή » δυστυχώς ακούστηκε η λέξη αυτή και από τον Ιερό κλήρο, φυσικά δεν χρειάζεται καμία επεξήγηση τι σημαίνει κατακτητής, σαν «κατακτητής» αυτό που κατόρθωσε να επιτύχει ήταν να επανδρώσει, να αναστηλώσει και να αναπαλαιώσει μία εγκαταλειμμένη ιστορική Ιερά Μονή η οποία σήμερα είναι ένα κόσμημα της ορθοδοξίας κάτι που δεν τόλμησαν κάποιοι άλλοι να το πράξουν.

Η εκπομπή άρχισε με μία πρωτοφανή μονόπλευρη επιθετικότητα κατά του Ηγούμενου Εφραίμ « κτυπήστε και χαρακτηρίστε τον αλύπητα και φορτώστε του τα πάντα », η μονόπλευρη αυτή επιθετικότητα σύμφωνα με ένα σοφό γέροντα ομοίαζε με κάποιους που δεν πηγαίνουν στην μάχη του καλού αγώνα αλλά πηγαίνουν κατόπιν στο πεδίο της μάχης και πυροβολούν τους πληγωμένους.

Είναι γεγονός ότι κος. Χαρδαβέλας παρά τις προσπάθειες του να κρατήσει την συζήτησε σε υψηλό επίπεδο ορισμένες φορές ξέφυγε από τον έλεγχο του πράγμα που τον εκνεύρισαν κάποιοι με απαράδεκτες φραστικές παρεμβάσεις, μεταξύ αυτών και ο δημοσιογράφος Παπαδόπουλος από Ξάνθη ο οποίος εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία να ακουστούν αυτά που ήθελε και όχι αυτά που ερωτήθηκε οπότε όταν ανέφερε την λέξη « μαφία κ.τ.λ» ο κος. Χαρδαβέλας προς τιμή του τον διέκοψε πάραυτα.

Σε συνεντεύξεις στον τηλεοπτικό φακό μίλησαν κάποιοι μοναχοί μεταξύ ο Ιωαννείκιος, Ιάκωβος κ.τ.λ και είπαν τα δικά τους τα οποία αμέσως έγιναν πιστευτά χωρίς προηγουμένως να γίνει κάποια έρευνα για το αληθές των ισχυρισμών τους, αλλά και ποίοι είναι αυτοί οι μοναχοί.

Ένας άνθρωπος που έχει απέναντι του κάποιο συνομιλητή φροντίζει να τον βλέπει στα μάτια και όχι να κοιτάζει αλλού, γιατί ο τρόπος αυτός υποδηλώνει πρόσωπο που δεν σέβεται τον συνομιλητή του αλλά και δύσκολα μπορεί να γίνει πιστευτός, αυτήν ακριβώς την συμπεριφορά είχε ο μοναχός Ιάκωβος, επίσης απέφυγε να αναφέρει και το διακόνημα του.

Ακούστηκε ότι ο Ηγούμενος Εφραίμ σφετερίστηκε το ΜΕΓΙΣΤΗ και την ονόμασε Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, όλοι αυτοί οι επικριτές καλό θα ήταν να διαβάσουν και να ενημερωθούν από πού προέρχεται αυτό το ιστορικό όνομα όπως επίσης ας ανατρέξουν για να βρουν και να διαβάσουν τις δεκάδες επιστολές του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως προς την Ιερά Μονή που είχε πολύ στενές αδελφικές σχέσεις, πάντοτε απευθύνεται « Προς την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου » αναφέρουμε μερικές: επιστολή 7η /30η-08/1901, επιστολή 8η /16η/10/1901, επιστολή 9η /20η/10/1901 κ.τ.λ. οι επιστολές αυτές και πολλές άλλες προέρχονται από ένα Άγιο που δημόσια κατασυκοφαντήθηκε, εκδιώχθηκε, διαπομπεύτηκε και όλοι οι κατήγοροι του ήταν έτοιμοι να του πάρουν το κεφάλι, ΟΜΩΣ δικαιώθηκε αγιοποιήθηκε και θαυματουργεί, τι απέγιναν οι κατήγοροι του; Ας το αναζητήσουν όλοι οι σημερινοί νεοφανείς κατήγοροι.

Είναι βέβαιο ότι ο συντονιστής δημοσιογράφος κος, Χαρδαβέλας δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί αυτή η μονόπλευρη χωρίς οίκτο επίθεση κατά του Ηγουμένου Εφραίμ, γιατί υπάρχουν και τα θετικά τα οποία αν αναζητηθούν και αν παρουσιαστούν τότε θα ανατραπούν όλα αυτά τα δήθεν αρνητικά επικριτικά εξευτελιστικά σχόλια.

Διακίνηση χρημάτων με βαλίτσες: Οι μελέτες αναπαλαίωσης και αναστήλωσης της Ιεράς Μονής που εγκρίθηκαν από τους δημόσιους αρμόδιους λειτουργούς ας αναζητηθούν για να διαπιστωθεί τι χρηματικά ποσά ξοδεύτηκαν ώστε να πληροφορηθούν οι κατήγοροι που πήγαν όλα αυτά τα χρηματικά ποσά που δήθεν πηγαινοέρχονταν με βαλίτσες, ακόμη οι κατήγοροι ας φροντίσουν να ενημερωθούν που αλλού πήγαιναν αυτά τα χρηματικά ποσά, αποφυλάκιση κρατουμένων στις φυλακές που δεν μπορούσαν να πληρώσουν, τελευταία μέσα στο 2009 εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ διατέθηκαν σε μία φυλακή για να αποφυλακιστούν κρατούμενοι, στην αποστολική διακονία για όλα αυτά τα πεινασμένα παιδιά κ.τ.λ ακόμη με αίτημα από διάφορες Ιερές Μητροπόλεις όσες φορές μεταφέρθηκαν από την Ιερά Μονή για Ιερό προσκύνημα η Αγία Ζώνη και η Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσόστομου όλα τα χρηματικά ποσά που προέρχονταν από τους πιστούς προσκυνητές παρέμεναν στον τόπο του προσκυνήματος, τον ισχυρισμό αυτό ας βγουν επί τέλους κάποιοι Ιεράρχες να το επιβεβαιώσουν όπως να επιβεβαιώσουν και πολλές άλλες προσφορές κ.τ.λ, γιατί η σιωπή ομοιάζει με μία φράση κάποιου γέροντα ασκητή, ο φιλάργυρος μεταχειρίζεται τους φίλους του σαν γεμάτα πουγκιά, όμως όταν αδειάσουν τους πετάει, το ίδιο συμβαίνει σήμερα και με τον Ηγούμενο Εφραίμ τον ξέχασαν όλοι, ακόμη ακούστηκαν ειρωνικά σχόλια περί θαυμάτων, θαύματα έγιναν και θα συνεχίσουν να γίνονται, όμως για να γίνει ένα θαύμα χρειάζεται πραγματική πίστη και όχι ειρωνεία.

Τον απαράδεκτο ισχυρισμό περί πωλήσεως κελιών είναι πάρα πολύ εύκολο να διαπιστωθεί αν αναζητηθεί η αλήθεια με όλα τα αποδεικτικά έγγραφα από την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους.

Γιατί έφυγαν από τα κελιά τους αυτοί οι μοναχοί που διαμαρτύρονται; Η απάντηση είναι απλή και κατανοητή, όταν ο Άρειος ξεσήκωσε θύελλα μέσα στην την Αγία εκκλησία με σκοπό να παραποιήσει την ορθοδοξία και να εφαρμοστούν οι δικοί του κανόνες, έφερε κρίση στους κόλπους της εκκλησίας, ποίο ήταν το αποτέλεσμα; Εκδιώχθηκε και αφορίστηκε.

Κατά την διάρκεια της εκπομπής αναφέρθηκε ότι υπήρξαν χιλιάδες τηλεφωνήματα, στον αντίποδα οι επισκέπτες της Ιεράς Μονής δεν είναι χιλιάδες αλλά εκατομμύρια.

Αναφέρθηκε ότι ζητήθηκε συνέντευξη από τον δικηγόρο της Ιεράς Μονής και αυτός αρνήθηκε γιατί υπήρχε άνωθεν εντολή.

Ο κύριος Χαρδαβέλας αντί να ζητά συνέντευξη από τον δικηγόρο μπορεί ο ίδιος να επισκεφθεί τον Ηγούμενο Εφραίμ ο οποίος ποτέ δεν κρύφτηκε και ποτέ δεν αρνήθηκε αλλά πάντα με την ίδια καλοσύνη, αγάπη και χωρίς διάκριση δέχεται τον οποιοδήποτε, επώνυμους, ανώνυμους, πλούσιους, φτωχούς, μικρούς, μεγάλους, εχθρούς, φίλους, μαύρους, λευκούς, κίτρινους και κόκκινους, οπότε μετά από μία τέτοια συνάντηση θα σχηματίσει τις προσωπικές του εμπειρίες και εκτιμήσεις και θα γίνει γνώστης των πραγματικών γεγονότων.

Κύριε Χαρδαβέλλα προσπαθήστε για αυτή την συνάντηση, γιατί είναι βέβαιο ότι η απάντηση που θα πάρετε θα είναι θετική, οπότε αυτό που πρέπει να κάνετε είναι μία προσωρινή διακοπή της συζήτησης και να επανέλθετε μετά την συνάντηση.

Ένας τηλεθεατής