Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Αρτέμιος Ραντοσάβλιεβιτς: Οχι στο σχίσμα-Χρησιμοποιούν το ονομα μου

27 Φεβρουαρίου 2010

Αρτέμιος Ραντοσάβλιεβιτς: Οχι στο σχίσμα-Χρησιμοποιούν το ονομα μου

Στην πρώτη δήλωση του που εκανε μετα την απομάκρυνση του από την θέση του ο Μητροπολίτης Ρασκοπριζρένης Αρτέμιος εκανε εκκληση για ειρήνη, ενότητα και σεβασμό στις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας:

«….Ειμαι ετοιμος να αποδεχθώ τις αποφάσεις της Συνόδου, όπως και τις αποδέχθηκα παρ’ ότι δεν συμφωνώ με αυτές και δεν οφείλω πάντα να συμφωνώ, αλλά τις αποδέχομαι.

Το σημαντικώτερο είναι να διαφυλάξουμε την ενότητα της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αυτό είπα και στην Σύνοδο, ότι δηλαδή ποτέ δεν μπορώ να αποδεχθώ μα ουτε και κανείς μπορεί να με εξαναγκάσει να σχίσω τον χιτώνα της Αγιοσαββικής Εκκλησίας, να δημιουργήσω σχίσμα.

Θεωρώ ότι αυτό το μήνυμα θα πρέπει να γίνει οδοδείκτης σε ολους εκείνους οι οποίοι χρησιμοποιούν το ονομα μου και την θέση μου και δημιουργούν την εντύπωση ότι ο Δεσπότης ο Αρτέμιος με μερικούς οπαδούς του δημιουργεί σχίσμα στην Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Αυτό δεν είναι αλήθεια και ουδέποτε θα εδινα την συγκατάθεση μου για κάτι τέτοιο, ουτε και θα δώσω.

Επομένως εάν εγω κάνω υπακοή στην Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία τότε και ολοι εκείνοι οι οποίοι με σέβονται και με αγαπούν, και γνωρίζω ότι δεν είναι λίγοι, και αυτοί πρέπει να συμμορφωθούν και ετσι να δείξουν την αλληλεγγύη και την αγάπη τους εναντι ημών και πρωτίστως εναντι της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Νομίζω ότι το πρόβλημα αυτό θα λυθεί δια της νομίμου οδού στην Σύνοδο της Ιεραρχίας.

Μέχρι τότε ηρεμα , χωρίς φασαρίες, ας διερευνηθούν τα πράγματα, τα οργανα του κράτους ας εξετάσουν όλα τα στοιχεία, και τότε η Σύνοδος βάσει των στοιχείων της και των Ιερών Κανόνων και του Καταστατικού Χάρτη της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας θα αποφασίσει και θα δώσει την καταλληλότερη λύση»

δήλωσε ο Επίσκοπος Αρτέμιος στο Ραδιο Κ και Μ.

Πηγή:

http://trelogiannis.blogspot.com/