Άγ. Λουκάς Συμφερουπόλεως & Κριμαίας ο ιατρόςΆγιοι - Πατέρες - ΓέροντεςΣυναξαριακές Μορφές

Άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου – Από το βίο του Αγίου Λουκά, Επισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, του Ιατρού

2 Μαρτίου 2010

Άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου – Από το βίο του Αγίου Λουκά, Επισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, του Ιατρού

Ο Άγιος Λουκάς, Επίσκοπος Συμφερουπόλεως και Κριμαίας ο ιατρός

 Αυτη η συγκεκριμενη ιστορια δινει σε ολους εμας ενα μαθημα…Να εχουμε εμπιστοσυνη στο Θεο γιατι ξερει καλυτερα απο ολους τι ειναι το καλυτερο για τη σωτηρια μας. 

Γι αυτο ας παραδοσουμε τη ζωη μας στον Κυριο και ας παραδοθουμε στο θελημα Αυτου… “Aγνωστοι αι βουλαι του Κυριου!” 

Στο Γενισεικ ο επισκοπος Λουκας επροκειτο να λειτουργησει και ηλθε στο σαλονι του διαμερισματος, που ειχε προχειρα διαμορφωσει σε ναο.Μπαινοντας στο σαλονι,βλεπει ξαφνικα απεναντι του εναν αγνωστο ηλικιωμενο μοναχο.Ο μοναχος μολις τον αντικρυσε ξαφνιαστηκε,παγωσε!Σαστισε τοσο πολυ που ουτε καν υποκλιθηκε μπροστα στον επισκοπο.Περασαν λιγα λεπτα σιωπης και καπως συνηλθε. 

Ο επισκοπος Λουκας τον πλησιασε και τον ρωτησε: 

– Ποιος εισαστε και απο που ηλθατε; 

Ο μοναχος απαντησε. 

– Σεβασμιωατε,ειμαι ο μοναχος Χριστοφορος και ηρθα απο το Κρασνιαρσκ.Οι εκκλησιες εκει εχουν καταληφθει απο τους σχιματικους και οι πιστοι δεν θελουν να πηγαινουν με τους απιστους ιερεις.Αποφασισαν λοιπον να με στειλουν στην πολη Μινουσικ,300 χιλιομετρα νοτια απο το Κρασνογιαρσκ,σ΄έναν ορθοδοξο επισκοπο να με χειροτονησει ιερεα.Ομως τα πραγματα μου ηρθαν καπως παραξενα.Μια φωνη μεσα μου και μια ανεξηγητη δυναμη με ωθουσε να ερθω εδω. 

Ο επισκοπος Λουκας απορησε και τον ξαναρωτησε: 

Και γιατι ξαφνιαστηκες κα σαστισες οταν με ειδες; 

Η απαντηση του μοναχου Χριστοφορου αφησε εκπληκτο τον επισκοπο. 

Μα πως να μην ξαφνιαστω; 

Πριν 10 χρονια ειδα ενα ονειρο,το οποιο εμεινε ολοζωντανο στη μνημη μου,σα να το βλεπω τωρα.Ειδα πως ημουν σε ενα ιερο ναο κι ενας αγνωστος σε μενα ιερεας με χειροτονησε ιερομοναχο.Μολις μπηκατε μεσα εδω και σας αντικρυσα,σας αναγνωρισα.Εισαστε αυτος που πριν δεκα χρονια ειδα σ΄αυτο το ονειρο! 

Ο μοναχος Χριστοφορος συγκινημενος εκανε εδαφιαια μετανοια στον εκπληκτο επισκοπο.Εκεινος διεκρινε καθαρα το Χερι του Θεου στο θαυμαστο αυτο γεγονος και χειροτονησε το μοναχο Χριστοφορο σε διακονο και επειτα σε ιερεα στελνοντας τον να ποιμανει κατω απο τοσες αντιξοες συνθηκες τον πιστο λαο του Θεου. 

“Δεκα χρονια πριν,οταν με ειχε δει ο μοναχος Χριστιφορος, εγω ημουν ενας δημοσιος χειρουργος στο Ζαλεσκι και δεν σκεφτομουν ουτε την ιεροσυνη,ουτε πολυ περισσοτερο την αρχιεροσυνη.Για τον Κυριο ομως,τοτε ειχα ηδη γινει επισκοπος. Αγνωστοι οι Βουλαι του Κυριου” 

Πηγή: Από το βιβλιο του Αγιου Λουκα – ενας Αγιος Ποιμενας και γιατρος χειρουργος!