Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ταυτοποιήθηκε η σορός του Τάσσου Παπαδόπουλου

9 Μαρτίου 2010

Ταυτοποιήθηκε η σορός του Τάσσου Παπαδόπουλου

Στον Τάσσο Παπαδόπουλο ανήκει τελικά η σορός που βρέθηκε χθες το βράδυ στο νέο Κοιμητήριο Στροβόλου στην περιοχή Χαλεπιανές στο Τσέρι.

Μετά τις εξετάσεις DNA που έγιναν, ο εκπρόσωπος Τύπου της Κυπριακής Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός ανακοίνωσε σήμερα ότι η σορός ταυτοποιήθηκε ότι είναι αυτή του τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η αστυνομία έφτασε στη ανακάλυψη της σορού, ύστερα από τηλεφώνημα πολίτη που έγινε από θάλαμο στην περιοχή Λαπάτσας μεταξύ Τσερί -Δευτεράς. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας του Αρχηγείου Αστυνομίας και του ΤΑΕ Λευκωσίας με βοήθεια ειδικού της CYTA σε μια προσπάθεια εντοπισμού δακτυλικών αποτυπωμάτων και άλλων τεκμηρίων. Στο δε κοιμητήριο μετέβη αστυνομική δύναμη καθώς και μέλη της οικογένειας του Τάσσου Παπαδόπουλου, τα οποία αναγνώρισαν κάποια στοιχεία.

Ο κύριος Κατσουνωτός αρνήθηκε να αναφέρει οτιδήποτε για τις έρευνες της αστυνομίας, και δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για ύποπτους στις κεντρικές φυλακές, ούτε όμως τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για συλλήψεις.

Το μόνο που δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυπριακής αστυνομίας ήταν ότι η υπηρεσία του είχε πληροφορίες και ενήργησε μεθοδικά και με διακριτικότητα, ώστε να εξιχνιάσει την πρωτοφανή για την Κύπρο υπόθεση.

Ο Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε τέλος, ότι θα δοθούν όλες οι πληροφορίες γύρω από την υπόθεση σε δημοσιογραφική διάσκεψη σήμερα, η ώρα της οποίας θα καθοριστεί αργότερα. «Κάποιες εξελίξεις μπορεί να ανατρέψουν τα γεγονότα για αυτό κάνετε υπομονή», σημείωσε.

«Ο εντοπισμός της σορού του αγαπημένου μας Τάσσου έδωσε τέλος στο μαρτύριο, το οποίο συγκλονισμένοι βιώνουμε τους τελευταίους τρεις μήνες και επανέφερε τη γαλήνη και την ηρεμία στην οικογένειά μας», δήλωσε η Φωτεινή Παπαδοπούλου, χήρα του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η κ. Παπαδοπούλου ευχαρίστησε την Αστυνομία, το Ινστιτούτο Νευρολογίας, αλλά και όλους όσους προσπάθησαν να βοηθήσουν για εντοπισμό της σορού του τέως Προέδρου και ευχήθηκε οι έρευνες της αστυνομίας να αποδώσουν καρπούς και να εντοπιστούν οι δράστες της κλοπής της σορού.

Στο μεταξύ, η οικογένεια Παπαδόπουλου διέψευσε ότι ζητήθηκαν λύτρα για τη σορό του τέως προέδρου. Όπως δήλωσε, εκ μέρους της οικογένειας, ο στενός συνεργάτης του Τ. Παπαδόπουλιου, διευθυντής του Κέντρου Μελετών «Τάσσος Παπαδόπουλος», Χρύσης Παντελίδης, «Η οικογένεια Τάσσου Παπαδόπουλο δεν έχει δεχθεί οποιοδήποτε αίτημα, ή οποιαδήποτε απαίτηση για λύτρα και δεν έχει πληρώσει κανένα ποσό».

Προηγουμένως, ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Λουκά Λουκά, σε δηλώσεις του, είχε αναφέρει ότι οι δράστες της κλοπής της σορού του τέως προέδρου «είχαν ζητήσει λύτρα από την οικογένειά του», αλλά , πρόσθεσε, «δεν δόθηκαν οποιαδήποτε λύτρα από την οικογένεια».

Η σορός είχε κλαπεί στις 11 Δεκεμβρίου 2009 από το κοιμητήριο Δευτεράς, μια ημέρα πριν από το ετήσιο μνημόσυνό του.

Πηγή: tvxs