Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

“Αυθόρμητες” διαδηλώσεις υπέρ φορολόγησης της Εκκλησίας

21 Μαρτίου 2010

“Αυθόρμητες” διαδηλώσεις υπέρ φορολόγησης της Εκκλησίας

Ειρηνικές διαδηλώσεις υπέρ της φορολόγησης της Εκκλησίας πρόκειται να πραγματοποιήσουν, την Κυριακή, ομάδες πολιτών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης θα γίνει έξω από το Ναό της Παναγούδας ενώ στην Αθήνα πρόκειται να πραγματοποιηθεί έξω από τον Μητροπολιτικό Ναό ο οποίος παραμένει κλειστός λόγω τον έργων αναστήλωσης. Όλα δείχνουν πως οι διαδηλώσεις αυτές είναι μόνον…η αρχή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι νέες συγκεντρώσεις προγραμματίζονται τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και άλλες έδρες μεγάλων μητροπόλεων.

Η συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί έξω από το Ναό της Παναγούδας, στην Εγνατία, όπου θα λειτουργήσει ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Ήδη η “πρόσκληση” στους πολίτες γίνεται με μηνύματα μέσω κινητών τηλεφώνων. “Πολίτες, χωρίς τις κομματικές μας ταυτότητες, μαζευόμαστε στις 9 το πρωί έξω από το Ναό της Παναγούδας (Εγνατίας 138, Κέντρο) όπου θα λειτουργήσει ο Άνθιμος , για να απαιτήσουμε ειρηνικά τη φορολόγηση της Εκκλησίας. Προώθησέ το” αναφέρει το μήνυμα που έλαβαν στα κινητά τους τηλέφωνα χιλιάδες πολίτες.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει έξω από τον – κλειστό- Μητροπολιτικό Ναό. Η πρόσκληση έγινε μέσω του Facebook!

«Η συγκέντρωση αυτή είναι μια ειρηνική/καθιστική διαμαρτυρία που θα λάβει χώρα έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών. Ζητάμε απλά και ειλικρινά να φορολογηθεί η Εκκλησία, και να μοιραστεί τον πλούτο της προς όφελος των Ελλήνων! Παρακαλώ προωθήστε. Η συγκέντρωση δεν είναι πολιτική αλλά μια αυθόρμητη κίνηση πολιτών», σημειώνεται.

«Ενώ η οικονομία της χώρας καταρρέει και στους πολίτες επιβάλλονται αιματηρές θυσίες, ο πλουσιότερος οργανισμός της χώρας, η Εκκλησία, αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της», αναφέρεται στην ανάρτηση η οποία καταλήγει ως εξής: «Κανένας δεν μπορεί, εξ αιτίας των θρησκευτικών του πεποιθήσεων, να απαλλαγεί από τις υποχρεώσεις του προς το Κράτος (άρθρο 13 παρ. 4 του Συντάγματος)».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, προετοιμάζονται ανάλογες συγκεντρώσεις με αίτημα την φορολόγηση της Εκκλησίας καθώς επίσης και τη διακοπή κάθε μορφής χρηματοδότησης της αλλά και της μισθοδοσίας των κληρικών και Ιεραρχών της. Αίτημα που όπως αφήνουν να εννοηθεί πολίτες που υποστηρίζουν αυτές τις διαδηλώσεις, ενισχύεται μετά και την πρωτοβουλία του μητροπολίτη Μεσογαίας Νικολάου- αλλά και του Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου που τον ακολούθησε – να παραιτηθεί της μισθοδοσίας του.