Ορθόδοξη πίστη

Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια προς τους Ομογενείς για την 25η Μαρτίου

25 Μαρτίου 2010

Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια προς τους Ομογενείς για την 25η Μαρτίου

«Η ελληνική κοινωνία περνά δύσκολες μέρες και καλείται να πραγματοποιήσει μία ιστορική μετάβαση. Δεν είναι εύκολο ούτε ανώδυνο. Είναι, όμως, αναγκαίο», αναφέρει στο μήνυμά του προς τους Ελληνες του εξωτερικού, με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. «Σήμερα, η εθνική ανεξαρτησία είναι εξασφαλισμένη. Είναι, όμως, υπαρκτή η ανάγκη της ομοψυχίας, της αλληλεγγύης και του συλλογικού οράματος» υπογραμμίζει ο κ. Παπούλιας. Ειδικότερα το μήνυμα του προέδρου της Δημοκρατίας έχει ως εξής:

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου έχει πάντα για τον ελληνισμό έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Σήμερα, η εθνική ανεξαρτησία είναι εξασφαλισμένη. Είναι, όμως, υπαρκτή η ανάγκη της ομοψυχίας, της αλληλεγγύης και του συλλογικού οράματος.

Έχουμε μπροστά μας ανοιχτά εθνικά θέματα, οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις, ένα σύνθετο και ευμετάβλητο περιβάλλον από το οποίο απουσιάζουν οι σταθερές του παρελθόντος. Η ελληνική κοινωνία περνά δύσκολες μέρες και καλείται να πραγματοποιήσει μία ιστορική μετάβαση. Δεν είναι εύκολο ούτε ανώδυνο. Είναι, όμως, αναγκαίο. Είναι επίσης δυνατό, αν αλλάξουν νοοτροπίες, αντιλήψεις και διαχρονικές παθογένειες, εάν εξυγιανθεί η λειτουργία του ελληνικού κράτους και ενωθούν οι δημιουργικές δυνάμεις της πατρίδας μας για να εκπληρώσουν ένα ιστορικό χρέος απέναντι στις επόμενες γενιές.

Επέτειοι όπως η σημερινή ενισχύουν την εθνική αυτοπεποίθηση με την ανάκληση της μνήμης ενός σπουδαίου παρελθόντος. Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε περήφανοι για την κληρονομιά μας και την ευθύνη να προσπαθήσουμε ώστε να είναι περήφανα και τα δικά μας παιδιά γι’αυτό που τους κληροδοτήσαμε. Με τις σκέψεις αυτές εύχομαι σε όλους σας και τον καθένα ξεχωριστά, υγεία, ευτυχία και προκοπή.

Πηγή: greekinsight