Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Η Τουρκία ζητάει την ένταξη της ΠΓΔΜ σε διεθνείς οργανισμούς με το “συνταγματικό της όνομα”…

26 Μαρτίου 2010

Η Τουρκία ζητάει την ένταξη της ΠΓΔΜ σε διεθνείς οργανισμούς με το “συνταγματικό της όνομα”…

Τη σταθερή υποστήριξη της Τουρκίας στην ευρωατλαντική προοπτική της ΠΓΔΜ εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά την πρώτη ημέρα της διήμερης επίσκεψής του στην ΠΓΔΜ.

Ο Αχμ.Νταβούτογλου τόνισε ότι η Τουρκία στέκεται στο πλευρό της ΠΓΔΜ «από την πρώτη ημέρα της ανεξαρτησίας της και υποστηρίζει την ένταξη της στο ΝΑΤΟ και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς με το συνταγματικό της όνομα».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι η Τουρκία επιθυμεί όλες οι χώρες των Βαλκανιών να αναπτύξουν στενότερη συνεργασία μεταξύ τους και στο πλαίσιο αυτό εξέφρασε την ελπίδα για την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ στο ανώτατο δυνατό επίπεδο.

Ο Αχμ.Νταβούτογλου επισκέφθηκε την πόλη Μπίτολα (Μοναστήρι), όπου επισκέφθηκε τον τόπο στον οποίο πέρασε ένα μέρος των μαθητικών του χρόνων ο Κεμάλ Ατατούρκ, καθώς και την Οχρίδα, όπου εγκαινίασε επίτιμο Προξενείο της Τουρκίας.

Την Παρασκευή θα συναντηθεί στα Σκόπια με τον Αντόνιο Μιλόσοσκι, ενώ θα έχει συναντήσεις και με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι και τον πρόεδρο της Βουλής, Τράικο Βελιάνοφσκι.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, στις συναντήσεις του κ. Νταβούτογλου με αξιωματούχους της ΠΓΔΜ θα συζητηθούν η εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας, η ενταξιακή πορεία των δύο χωρών στην ΕΕ, καθώς και περιφερειακά ζητήματα.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ