Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Χρειάστηκε 24 μόλις δευτερόλεπτα ο Παναθηναϊκός για να κλείσει την υπόθεση τίτλος….

12 Απριλίου 2010

Χρειάστηκε 24 μόλις δευτερόλεπτα ο Παναθηναϊκός για να κλείσει την υπόθεση τίτλος….

Αυτή την ημέρα την περίμεναν έξι χρόνια. Ο Σωτήρης Νίνης το είχε δηλώσει άλλωστε μεσοβδόμαδα «περιμένουμε πως και πως να πανηγυρίσουμε το πρωτάθλημα με τον Ηρακλή».

Ο Νίκος Νιόπλιας από την πλευρά του σε ομιλία προς τους παίκτες του είχε κάνει λόγο για «το παιχνίδι της εξαετίας». Και πράγματι έτσι ήταν η αναμέτρηση με τον Γηραιό. Ο Παναθηναϊκός μπροστά σε 50.000 οπαδούς του γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο την επιστροφή του στο θρόνο του πρωταθλητή. Με πολύ καλή εμφάνιση στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα οι πράσινοι νίκησαν 2-0 τους θεσσαλονικείς, προσφέροντας θέαμα στον κόσμο τους και κατέκτησαν και μαθηματικά τον 20ό τους τίτλο.

Κι αν το σκορ διατηρήθηκε σε χαμηλά επίπεδα αυτό οφείλεται στον τερματοφύλακα του Ηρακλή, Γιώργο Μπαντή που έσωσε τουλάχιστον τέσσερα γκολ. Από τους «πράσινους» κορυφαίος ο Νίνης, με τους Ζιλμπέρτο Σίλβα, Λέτο, Βύντρα και Καραγκούνη να περνάνε στους διακριθέντες.

Οι αναμενόμενοι έντεκα

Δεν είχε εκπλήξεις η ενδεκάδα που παρέταξε ο Νίκος Νιόπλιας με τους Τζόρβα, Σεϊταρίδη, Κατσουράνη, Καντέ, Βύντρα στην άμυνα, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνη, Νίνη στην μεσαία γραμμή και Λέτο, Σισέ, Σαλπιγγίδη στην επίθεση σε σύστημα 4-3-3. Από την άλλη ο Γιόζεφ Μπουμπένκο έχοντας αρκετές απουσίες παρέταξε τον Ηρακλή με πολυπρόσωπο κέντρο και μοναδική επιθετική αιχμή τον Κομπαγιάσι.

Το γρήγορο γκολ και το φιλί στα επίσημα

Ο τεχνικός του τριφυλλιού είχε ζητήσει από τους παίκτες να μπουν δυνατά και να σκοράρουν ένα γρήγορο γκολ που θα τους έδιωχνε το άγχος. Πιο γρήγορο από αυτό που πέτυχε ο Τζιμπρίλ Σισέ στο 34ο δευτερόλεπτο (!) δεν θα περίμενε ούτε ο πιο αισιόδοξος πράσινος. Ο Σεϊταρίδης έβγαλε σέντρα… πέφτοντας, Λέτο και Παπαζαχαρίας πήδηξαν για την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στον… ώμο του αμυντικού του Ηρακλή και στρώθηκε στον γάλλο, ο οποίος με εναέρια προβολή έκανε το 1-0 βάζοντας… φωτιά στο ΟΑΚΑ. Παράλληλα, ο Νικόλας Πατέρας φίλισε σταυρωτά τον Θανάση Γιαννακόπουλο στα επίσημα.

Ο Μπαντής κρατούσε χαμηλά το σκορ

Ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο δεύτερο τέρμα στο 17′ όταν μετά από κόρνερ του Νίνη, ο Σισέ αν και αρχικά αιφνιδιάστηκε σούταρε, με τον Μπαντή αρχικά και τον Πίτου Γκαρσία εν συνεχεία να απομακρύνουν τον κίνδυνο. Πέντε λεπτά αργότερα, οι πράσινοι βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Σαλπιγγίδη να στρώνει στον Καραγκούνη που έπιασε ένα δυνατό σουτ και ανάγκασε τον Μπαντή να εκτιναχθεί και να διώξει σε κόρνερ. Νέα μεγάλη ευκαιρία για το τριφύλλι στο 28′ με τον Λέτο να… χορεύει τους Μάρα και Παπαζαχαρία να μπαίνει στην περιοχή και να σουτάρει, αλλά και πάλι ο Μπαντής απέκρουσε σε κόρνερ!

Παραλίγο τη ζημιά ο Κομπαγιάσι

Μετά το μισάωρο ο Ηρακλής βγήκε σιγά-σιγά από το καβούκι και σε δυο περιπτώσεις θα μπορούσε να κάνει τη ζημιά στον Παναθηναϊκό. Στο 33′ ο Κομπαγιάσι έβγαλε τη σέντρα με τον Κονέ να πετάγεται στην πορεία της μπάλας με προβολή, αλλά να στέλνει την στρογγυλή θεά λίγο άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κομπαγιάσι φεύγει στην πλάτη της άμυνας του τριφυλλιού και αφού αδειάζει τον Κατσουράνη επιχειρεί να κρεμάσει τον Τζόρβα, αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

Αναγκαστική αλλαγή και γκολ ποίημα

Οι πράσινοι στο 41′ αναγκάστηκαν να πραγματοποιήσουν την πρώτη τους αλλαγή, αφού ο Καντέ αποχώρησε τραυματίας με τον Μπιέρσμιρ να τον αντικαθιστά παίζοντας για πρώτη φορά μετά από καιρό στην φυσική του θέση στο κέντρο της άμυνας. Κι ενώ το ημίχρονο όδευε προς το φινάλε, ο Σωτήρης Νίνης με ασύλληπτο βολέ έξω από την περιοχή πήρε τα… μέτρα του Μπαντή και τον… ζωγράφισε κάνοντας το 2-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Σιμάο αντί Σάλπι και ευκαιρίες

Με την έναρξη του δευτέρου μέρος ο Νιόπλιας έκανε την δεύτερη αλλαγή του, βάζοντας μέσα τον Σιμάο στην θέση του Σαλπιγγίδη. Ο μοζαμβικανός πήρε θέση δίπλα στον Ζιλμπέρτο σαν αμυντικό χαφ, με τον Καραγκούνη να μετατοπίζεται δεξιά σαν εξτρέμ. Οι πράσινοι ήθελαν να πετύχουν κι άλλα γκολ για να ικανοποιήσουν τον κόσμο τους και έχασαν κι άλλες ευκαιρίες. Στο 48′ ο Βύντρα με ωραία ατομική ενέργεια απέτυχε να νικήσει τον Μπαντή που απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 54′ διπλή χαμένη ευκαιρία με κεφαλιά του Ζιλμπέρτο να αποκρούει ενστικτωδώς ο Μπαντής και κατόπιν ο Καραγκούνης με σέντρα σουτ να σημαδεύει την ρίζα του αριστερού δοκαριού! Στα τελευταία λεπτά χάθηκαν κι άλλες ευκαιρίες με τους Λέτο, Σισέ και Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Μπήκαν μέσα στο τέλος

Μετά το τελευταίο σφύριγμα της λήξης, εκατοντάδες οπαδοί του Παναθηναϊκού μπήκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τίτλου. Οι σεκιούριτι όμως δεν τους άφησαν να πάρουν… λάφυρα φανέλες των παικτών και εκείνοι έκοψαν τα δίχτυα και έπαιρναν κομμάτια από χορτάρι σαν… ενθύμιο. Από τα μεγάφωνα ακούστηκε παράκκληση για να αποχωρήσουν και να μην κάνουν ζημιές στον αγωνιστικό χώρο, αφού υπάρχει στο ΟΑΚΑ και ο τελικός Κυπέλλου με τον Αρη στις 24 Απριλίου.

Το φιλμ του αγώνα

Τέλος του αγώνα

86′ Σουτ του Σισέ από το ύψος του πέναλντι λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Ηρακλή

84′ Αλλαγή για τον Ηρακλή ο Κατσικάς στη θέση του Σαρακατσάνου

83′ Ευκαιρία με τον Λέτο να σουτάρει από πλάγια δεξιά αλλά η μπάλα να βγείνει έξω

81′ Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό ο Μαρίνος στη θέση του Καραγκούνη

79′ Δυνατό σουτ του Σισέ καταλήγει άουτ

54′ Δοκάρι για τον Καραγκούνη από σέντρα σουτ

49′ Προβολή του Σισέ καταλήγει άουτ

48′ Ατομική προσπάθεια του Βύντρα αλλά ο Μπαντής αποκρούει το σουτ από τα αριστερά

46′ Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό ο Σιμάο στη θέση του Σαλπιγγίδη

44′ ΓΚΟΛ Καταπληκτικό σουτ του Νίνη έξω από την μεγάλη περιοχή κάνει το 2-0

40′ Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό ο Καντέ τραυματίστηκε και τη θέση του παίρνει ο Μπιέσμιρ

38′ Πλασέ του Κομπαγιάσι σε αντεπίθεση του Ηρακλή βγαίνει άουτ

33′ Ο Κονέ από πλάγια θέση και υπό την πίεση του Καντέ καταφέρνει να σουτάρει αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ

28′ Ατομική προσπάθεια του Λέτο ο Μπαντής αποκρούει σε κόρνερ

22′ Νέο δυνατό μακρινό σουτ του Καραγκούνη ο Μπαντής αποκρούει σε κόρνερ

16′ Μεγάλη ευκαιρία χάνει ο Σισέ, πάνω στη γραμμή σώζει την εστία του ο Μπαντής

11′ Δυνατό σουτ του Καραγκούνη έπειτα από γύρισμα του Βύντρα καταλήγει άουτ

1′ ΓΚΟΛ: Ο Σισέ στα 24 δευτερόλεπτα ανοίγει το σκορ με κοντινό πλασέ ύστερα από κεφαλιά πάσα του Λέτο.

Ενδεκάδες:

Παναθηναϊκός (Νιόπλιας): Τζόρβας, Βύντρα, Καντέ, Κατσουράνης, Σεϊταρίδης, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Καραγκούνης, Νίνης, Σαλπιγγίδης, Λέτο, Σισέ.

Ηρακλής (Μπουμπένκο): Μπαντής, Παπαζαχαρίας, Κατσαμπής, Μάρτος, Μάρα, Ματέους Κάρλος Σέζαρ, Σαρακατσάνος, Κομπαγιάσι, Γκαρσία, Ηλιάδης, Κονέ.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ