Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

ΗΠΑ: Οι «Δέκα Εντολές» για την Καταπολέμηση της Παιδεραστίας

14 Απριλίου 2010

ΗΠΑ: Οι «Δέκα Εντολές» για την Καταπολέμηση της Παιδεραστίας

Τις «δέκα εντολές» για την καταπολέμηση της παιδεραστίας έδωσε στη δημοσιότητα η Σύνοδος των Καθολικών Επισκόπων.

Η Σύνοδος των Καθολικών Επισκόπων των ΗΠΑ έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα έναν κατάλογο με «δέκα εντολές» για το πώς θα πρέπει να ενεργούν οι ιερείς ώστε να αποφεύγεται η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Εκκλησίας.

«Είναι αφελές να πιστέψουμε ότι οι άνθρωποι συνειδητοποιούν αυτόματα τα όρια και είναι καλό που οι οικογένειες και οι οργανώσεις θέτουν όρια» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Τερέζα Κέτελκαμπ, διευθύντρια του γραφείου προστασίας των παιδιών της Συνόδου. «Για παράδειγμα, κανένας νέος που ασχολείται με παιδιά, κανένας ιερέας, κανένας ενήλικος δεν θα πρέπει να βρίσκεται μόνος σε ένα δωμάτιο με ένα παιδί», προσθέτει το κείμενο.

Σύμφωνα με τον «οδηγό» αυτόν, οι εκκλησίες θα πρέπει να ελέγχουν συστηματικά το παρελθόν των ατόμων στα οποία αναθέτουν να ασχολούνται με τα παιδιά. «Εάν ένας ενήλικας είχε προβλήματα με τους κανόνες της κοινωνικής ζωής, όπως το να μην οδηγεί μεθυσμένος ή να διαταράσσει την τάξη, ίσως να έχει και άλλα προβλήματα με άλλους κανόνες, όπως αυτός που ορίζει να μην αγγίζει τα παιδιά», σημειώνει η Κέτελκαμπ.

Τα ίδια τα παιδιά καλούνται να αποκαλύπτουν «συμπεριφορές που αποτελούν προμηνύματα σεξουαλικής κακοποίησης», όπως για παράδειγμα εάν κάποιος ενήλικος τα γεμίζει με δώρα ή αν τους επιτρέπει να κάνουν πράγματα που τους έχουν απαγορεύσει οι γονείς τους!!!

Πηγή: http://hamomilaki.blogspot.com/