Γέρ. Εφραίμ ΒατοπαιδινόςΠολυμέσα - Multimedia

Κυριακή των Μυροφόρων στο Βατοπαίδι – «Πολυχρόνιο» για τον Γέροντα Εφραίμ

22 Απριλίου 2010

Κυριακή των Μυροφόρων στο Βατοπαίδι – «Πολυχρόνιο» για τον Γέροντα Εφραίμ

VatopaidiFriend: Την Κυριακή των Μυροφόρων φέτος, ήταν η επέτειος 20 χρόνων από την κοινοβιοποίηση της Μονής Βατοπαιδίου. Είκοσι χρόνια αδιάκοπης και σκληρής δουλειάς. Είκοσι χρόνια αδιάλλειπτης προσευχής. Είκοσι χρόνια γεμάτα πνευματικούς καρπούς, με το Μοναστήρι να μεγαλώνει σε πληθυσμό, σε αγάπη, σε προσκυνητές. Το μισογκρεμισμένο, εγκαταλειμένο, κτίριο, που υπήρχε πριν από 20 χρόνια, τώρα, αποκτά την αίγλη και την ομορφιά που είχε όταν το επισκέπτονταν οι Αυτοκράτορες του Βυζαντίου και μερικοί διάλεγαν να τελειώσουν την επίγεια ζωή τους εκεί. Το Βυζάντιο, αναδεικνύεται με την μεγαλοπρέπεια των χώρων, το τυπικό της καθημερινότητας, την ¨μουσική των αγγέλων¨ που ακούγεται σχεδόν ακατάπαυστα και το λιβάνι που γεμίζει γλύκα τον αέρα.

Ευχόμαστε στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου που έχει προσφέρει τόσα πολλά στην Ελλάδα και την Ορθοδοξία να μην πάψει ποτέ να υπάρχει και να μεγαλώνει μεγαλουργώντας.

Ευχόμαστε στην Αδελφότητα να μην σταματήσει να μεγαλώνει, να χαριτώνεται και να προσεύχεται για τον κόσμο όλο.

Ευχόμαστε στον Ηγούμενο της, Γέροντα Εφραίμ, να του δίνει δύναμη η Υπεραγία Κυρία Θεοτόκος μας να στέκεται σαν βράχος και να αντιμετωπίζει τα κύματα που προσπαθούν να γκρεμίσουν, αυτό που με την βοήθεια του Μεγαλοδύναμου και τα παιδιά του, έχουν καταφέρει να φτιάξουν.

Μπορείτε να ακούσετε το «Πολυχρόνιο» που έψαλαν οι Βατοπαιδινοί πατέρες στον Γέροντά τους Εφραίμ:

Polyhronio Agiou Kathigoumenou – IMMB, Kyriaki ton Myroforon 5-4-2010