Γενικά Θέματα

Διάψευση της κατηγορίας αναφορικά με τον Άρη

28 Απριλίου 2010

Διάψευση της κατηγορίας αναφορικά με τον Άρη

VatopaidiFriend: Από την πρώτη στιγμή που το διαβάσαμε, ελπίζαμε το δημοσίευμα μας να μην είναι αλήθεια και το είχαμε δηλώσει. Χαιρόμαστε που μας ήρθε άμεσα επίσημη απάντηση από τους φίλους του Άρη, ενός Συλλόγου που επανελειμένα έχει δοξάσει την Ελλάδα μας και την σημαία μας. Θέλοντας να αποκαταστήσουμε την αλήθεια λοιπόν δημοσιεύουμε αυτούσια την απάντηση  που μας έστειλαν προς τιμή τους. Ελπίζουμε το θέμα για όλους που κυκλοφορούν την είδηση να θεωρηθεί λήξαν.
Ονομάζομαι Θεόδωρος Εμμανουηλίδης, είμαι Δικηγόρος Θεσσαλονίκης και Γενικός Γραμματέας της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ .

Να σας ενημερώσω ότι Η ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΑΡΗ είναι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ και αριθμεί κοντά στα 5.500 μέλη.

Εγώ προσωπικά αυτό το ΠΑΣΧΑ (Σάββατο του Λαζάρου με Μ. Τρίτη) ήμουν επισκέπτης της μονής Σας και μάλιστα έγινα και επίσημα ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ (μπορείτε να το διαπιστώσετε από την αίτηση που υπέγραψα).

Εκεί έμαθα για την πολύ όμορφη ιστοσελίδα που διαθέτετε και έχω γίνει πλέον μόνιμος επισκέπτης της.

Στη σημερινή μου επίσκεψη στην ιστοσελίδα Σας διαπίστωσα μετά μεγάλης λύπης το συγκεκριμένο άρθρο με την Ελληνική Σημαία το οποίο αβίαστα αναρτήθηκε .

Γνωρίζω την ευαισθησία Σας ,όπως και τη δική μου για τα Εθνικά Σύμβολα και ότι αυτό έγινε από ενδιαφέρον ,πλην όμως αυτό έγινε ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΘΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.

Όπως με ευκολία βρήκατε αυτά που με ελαφρά τη καρδία «καταγγέλλουν» και χωρίς να γνωρίζουν» κάποιοι βουλευτές (που ουδεμία σχέση έχουν με το ποδόσφαιρο) σχετικά με το σύλλογό μας , θα μπορούσατε «ψάχνοντας» το θέμα να βρείτε τις αντιδράσεις που προκάλεσε αυτή πραγματικά η «ατυχής» και ψευδής κατά το περιεχόμενο της ερώτηση κάποιων βουλευτών , καθώς και τις επίσημες θέσεις τόσο της ΠΑΕ ΑΡΗΣ όσο και των λοιπών φορέων του Συλλόγου μας.

Μάλιστα για το γεγονός αυτό της σημαίας και προς ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ επενέβη ραδιοφωνικά ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης του ΛΑ.Ο.Σ κ. Απόστολος Χατζηκαπετάνης και αποκατέστησε την αλήθεια σχολιάζοντας πως επρόκειτο για «σφάλμα και λάθος του Κόμματος του ΛΑ.ΟΣ» που προφανώς προήλθε από παραπληροφόρηση.

Σας αποστέλλω επίσης την επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ που εξεδόθη ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ 1/4/2010 και που αφορά στο συγκεκριμένο περιστατικό , καθώς και τη δημόσια τοποθέτηση του κ. Χατζηκαπετάνη και κ. Βελόπουλου σε ραδιόφωνο της πόλης.

Εκφράζω λοιπόν το παράπονό μου αλλά και το «παράπονο» του επίσημου ΑΡΗ ότι αναρτήθηκε ένα τέτοιο κείμενο το οποίο ουσιαστικά ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ την ομάδα του ΑΡΗ τόσο ΑΒΙΑΣΤΑ .

Σας ενημερώνω επίσης ότι ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ είναι ταυτισμένος με την ΕΛΛΑΔΑ, τιμά την πατρίδα και τα Ελληνικά χρώματα, ΠΑΝΤΟΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΥΜΑΤΙΖΕΙ Η ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΑΣ,

και ουδέποτε και από κανέναν δεν δόθηκε εντολή να υποσταλεί αυτή .

Όσοι δε ασχολούνται με τα αθλητικά γνωρίζουν ότι ο ΑΡΗΣ έχει μεταξύ των φιλάθλων της χώρας το προσωνύμιο «ΤΟΥΡΚΟΦΑΓΟΣ» , λόγω του ότι τους ΔΥΟ από τους ευρωπαϊκούς τίτλους που κατέκτησε στο μπάσκετ τους κατέκτησε με αντίπαλους τουρκικές ομάδες, σήκωσε δε κατά την απονομή του κυπέλλου τη γαλανόλευκη μέσα στην Προύσα , κάτω από επεισόδια που προκαλούσαν οι τούρκοι φίλαθλοι, κι έκανε τους αδελφούς Κύπριους εθνικά υπερήφανους να πανηγυρίζουν αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα στην ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ.

Επίσης ο σύλλογος ΤΙΜΗΣΕ την οικογένεια του πατριώτη ΙΣΑΑΚ ΣΟΛΩΜΟΥ , δίδοντάς του τιμητική πλακέτα.

Τέλος για την ιστορία να γνωρίζετε ότι ο ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ιδρύθηκε (όχι τυχαία) στις 25 Μαρτίου του 1914, ημέρα Εθνικής επετείου , και γιορτή της Παναγίας μας , και κάθε χρόνο μαζί με τις δύο γιορτές του έθνους μας εορτάζουμε και τα γενέθλια του Συλλόγου μας.

Όλα τα ανωτέρω Σας τα εκθέτω όχι για να διαμαρτυρηθώ (άλλωστε οι προθέσεις Σας είναι αγνές) , αλλά για να αποκατασταθεί η ΑΛΗΘΕΙΑ από τη λάσπη που «έπεσε» πάνω στο Σύλλογό μας και αναμένω ως απλός Αρειανός αλλά και μέλος της διοίκησης του σωματείου να προβείτε στη αποκατάσταση της αλήθειας.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα τηλ. 2310 223-248 καθώς και ηλεκτρονικώς theoema@otenet.gr.

Μετά τιμής και με φιλικούς χαιρετισμούς

Θεόδωρος Εμμανουηλίδης

Ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ 01/04/10 18:40 http://www.arisfc.gr/images/news/md/BA19A9BB-06F9-9AAC-4F4F745C3DDECE02.jpg

Με αφορμή επερώτηση των βουλευτών του ΛΑ.ΟΣ, κ.κ. Πολατίδη, Κολοκοτρώνη, Βελόπουλου και Αϊβαλιώτη με τίτλο «Κατέβασαν στο γήπεδο του ΑΡΗ την ελληνική σημαία», η ΠΑΕ ΑΡΗΣ θα ήθελε να σημειώσει ότι καταρχήν τα… «γεγονότα» που περιγράφονται στην επερώτηση από το πρώτο ως το τελευταίο είναι πέρα για πέρα αναληθή και ανύπαρκτα. Απλά και μόνο μία ερώτηση προς τον επίσημο ΑΡΗ (αλήθεια ποιοι είναι οι… ανώνυμοι εκπρόσωποι της ΠΑΕ με τους οποίους επικοινώνησαν οι… δημοσιογράφοι;) θα σας επέτρεπε να διαπιστώσετε ότι πέσατε θύματα ψευδούς πληροφόρησης. Η Ελληνική σημαία κυματίζει ανελλιπώς και περήφανα δίπλα στην σημαία του ΑΡΗ στο κέντρο της θύρας 2 στο Κλ. Βικελίδης.

Υ.Γ.1 Προς ενημέρωση των… εφευρετών του γεγονότος (σήμερα 1η Απριλίου) την τελευταία φορά που αναρτήθηκε σημαία της Σενεγάλης στο Κλ. Βικελίδης ήταν το 2001 για χάρη του Ισμαήλ Μπα! Μάλλον από τότε έχετε να επισκεφτείτε το γήπεδο…

Επιστροφή…

Κυριάκος Βελόπουλος: «Ο ΑΡΗΣ ενοχλεί»

Στον ΑΡΗΣ FM 92,8 και την εκπομπή «Δυνατά, πιο Δυνατά» φιλοξενήθηκε ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. της Β’ Θεσσαλονίκης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Αρχικά, σχετικά με την ερώτηση που έγινε από τους βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. με το ζήτημα της ελληνικής σημαίας στο Κλεάνθης Βικελίδης, είπε: «Η ερώτηση υποβλήθηκε από τον κ. Πολατίδη και υπεγράφη από 9 συναδέλφους, μέσα στους οποίους είμαι και εγώ.

Θέλω να σας ξεκαθαρίσω ότι δεν με ενδιαφέρουν οι ομάδες, ο ΑΡΗΣ, ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός , ο Παναθηναϊκός κλπ, αλλά το εθνικό μας σύμβολο για το οποίο έγινε λόγος. Με ενδιαφέρει εάν η ΟΥΕΦΑ έχει δώσει εντολή ότι η σημαία είναι εθνικιστικό σύμβολο και η Ελλάδα έχει πάρει ‘directiva’. Ο Ηλίας Πολατίδης έθεσε το ερώτημα, λέγοντας ότι αν όντως συνέβη αυτό, τότε, ως γεγονός, υποβιβάζει τον πατριωτισμό των Αρειανών που είναι βέβαια διαρκής και έντονος.

Δεν είπα ποτέ ότι έγινε το συμβάν αυτό. Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ είναι υπεύθυνη για το τί συμβαίνει στο γήπεδό της και δεν εξετάζω αυτό. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον ΑΡΗ.

Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι, προσωπικά, δεν είχα πληροφόρηση για το συγκεκριμένο συμβάν και, ουσιαστικά, δεν έχει και σημασία αυτό το περιστατικό για μένα. Σημασία έχει η “directiva” της ΟΥΕΦΑ και όχι αυτό καθαυτό το γεγονός. Εκ των πραγμάτων, άλλωστε, αποδείχθηκε ότι ποτέ δεν υπήρξε τέτοιο συμβάν στο Κλεάνθης Βικελίδης».

Για το Καβάλα – ΑΡΗΣ, την επίθεση εις βάρος της διοίκησης του ΑΡΗ από κρανοφόρους και τα όσα διαδραματίστηκαν στο «Ανθή Καραγιάννη», σημείωσε: «Ο ΑΡΗΣ ενοχλεί και αυτό είναι γνωστό. Με την καλή του πορεία ενοχλεί την Αθήνα. Είναι ομάδα της Θεσσαλονίκης και η Αθήνα έχει πρόβλημα και προσπαθεί να βάλει τρικλοποδιές».

Τέλος, ο κ. Βελόπουλος, δήλωσε πως δεν παρακολουθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, υποστηρίζοντας πως τα παιχνίδια είναι στημένα: «Δεν ασχολούμαι με το ελληνικό ποδόσφαιρο τα δυο τελευταία χρόνια, γιατί θεωρώ τα παιχνίδια στημένα».

Πιο συγκεκριμένα, για το τί εννοεί με τον όρο «στημένα», σημείωσε: «Ομάδες όπως ο ΑΡΗΣ δέχονται τρικλοποδιές, ώστε να μην μπορέσουν να συνεχίσουν».

Απ. Χατζηκαπετάνης: «Μεγάλη η προσφορά του ΑΡΗ στην Ελλάδα»

Στην εκπομπή «Δυνατά, πιο Δυνατά» παρενέβη, στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Απόστολος Χατζηκαπετάνης, ο οποίος επιβεβαιώνοντας την ΠΑΕ ΑΡΗΣ, σημείωσε: «Ποτέ δεν υπήρξε τέτοιο περιστατικό και η πληροφόρηση προς τον κ. Πολατίδη υπήρξε κακόβουλη και μη αληθής. Η προσφορά του ΑΡΗ στην Ελλάδα είναι πολύ μεγάλη και καλό θα ήταν, σε παρόμοιες καταστάσεις, να ενημερώνονται όλοι, πρώτα από αυτούς που γνωρίζουν τί γίνεται στο Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο κ. Χατζηκαπετάνης, στη συνέχεια, τόνισε: «Τρία μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής ήταν παρόντα στο Κλεάνθης Βικελίδης στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα, βρισκόμασταν στο γήπεδο από πολύ νωρίς. Προσωπικά είδα μια ελληνική σημαία να ανεμίζει από τα χέρια των φίλων του ΑΡΗ στη Θύρα 2. Κάποιοι δίπλα μεσολάβησαν και κατέβηκε η σημαία με στόχο να μην θεωρηθεί προκλητικό για τους παίκτες της αντίπαλης ομάδας. Έχω πλήρη γνώση του τί ακριβώς συνέβη. Δεν υπάρχει θέμα με ανθρώπους της σεκιούριτι. Δεν υπήρξε κανένα απολύτως πρόβλημα.

Έχουμε καταγγείλει το νόμο Χρυσοχοΐδη για τη μετακίνηση των οπαδών. Ήμασταν αυτόπτες μάρτυρες και στα όσα συνέβησαν στην Καβάλα. Γνωρίζουμε ότι κανείς από τους Αρειανούς δεν είχε ανάμειξη σε τίποτα. Η ευθύνη είναι εκεί. Εμείς ήμασταν παρόντες. Από τις δύο το μεσημέρι βρισκόντουσαν στο γήπεδο αυτά τα άτομα που έκαναν τα επεισόδια. Είδαμε περίπου πενήντα άτομα στην πάνω πόλη της Καβάλας, που κοιτούσαν μέσα στα αυτοκίνητα και μάλιστα είχαν σταματήσει και την κίνηση. Ειλικρινά, δεν ξέρω σε περίπτωση που έβρισκαν κασκόλ του ΑΡΗ, τί θα έκαναν, καθώς ήταν οπαδοί άλλης ομάδας».

Τέλος, συμπλήρωσε ο κ. Χατζηκαπετάνης: «Ο κ. Πολατίδης υπέβαλε το ερώτημα. Οι άλλοι συνάδελφοι απλώς υπέγραψαν. Κάποιοι δρουν εις βάρος του ΑΡΗ και καταφέρνουν να βγάζουν μπροστά τα πρόσωπα άλλων, για να καλύπτουν τους ίδιους. Άλλοι εμφανίζονται και άλλοι κρύβονται πραγματικά από πίσω».

Κατερίνα Μπελαντώνα