Ορθόδοξη πίστη

Nέα πρόκληση γερμανικής εφημερίδας

3 Μαΐου 2010

Nέα πρόκληση γερμανικής εφημερίδας

VatopaidiFriend: Προχθές μας πήρε τηλέφωνο ένας αδελφός μας από την Γερμανία και μας είπε “Όσο αισχρά ψέματα έγραφαν στον ελληνικό τύπο για το Βατοπαίδι, τόσα  γράφει ο Γερμανικός τύπος για την Ελλάδα.”

Μια φίλη της σελίδας μας είπε: ” Όχι, δεν έχετε δίκηο αυτή τη φορά και συμβουλεύω να το αποσύρετε. Το σκίτσο ειρωνεύεται ακριβώς αυτό που λένε πολλοί Γερμανοί, ότι δεν τους νοιάζει η Ελλάδα, αρκεί να σώσουν τα λεφτά τους. Θυμίζει λοιπόν στους συμπατριώτες της η εφημερίδα πόσο τερατώδες θα τους φαίνονταν κάτι τέτοιο όπως αυτό που δείχνει το σκίτσο, γιατί εδώ δεν πρόκειται για τη σωτηρία μιας οποιασδήποτε χώρας. Η Ελλάδα είναι αυτή που έδωσε στην Ευρώπη τον πολιτισμό, τη δημοκρατία κ.λπ. και δεν θα πρέπει να σκεφτούνε μικρόψυχα τα λεφτουδάκια τους, αλλά κατά κάποιον τρόπο τη σωτηρία του ευρωπαϊκού πολιτισμού.”

Και η απάντηση μας ήρθε από την Γερμανία:

«Η παρούσα γελοιογραφία αποτελεί κλασσικό και αντιπροσωπευτικό δείγμα ανθελληνικής προπαγάνδας των Γερμανικών ΜΜΕ. Η προπαγάνδα αυτή ασκείται εδώ και αρκετούς μήνες αλλά κορυφώθηκε τον Απρίλιο του 2010. Τα Γερμανικά ΜΜΕ ασκώντας τέτοιου είδους «δημοσιογραφία» προσπαθούν να στρέψουν τον μέσο Γερμανό πολίτη κατά της Ελλάδος και των Ελλήνων. Σε πολύ μεγάλο βαθμό έχουν πετύχει τον στόχο τους. Πολλοί Γερμανοί, λόγω της παραπληροφόρησης που υφίστανται, αποδέχθηκαν αυτή την ανθελληνική εκστρατεία και αποφεύγουν ακόμη και να ψωνίζουν από τα Ελληνικά μαγαζιά! Υπάρχουν όμως και άλλοι Γερμανοί, οι οποίοι ανήκουν σε διάφορες πολιτικές παρατάξεις και παραμένουν φίλοι και υποστηρικτές της Ελλάδος. Επιπλέον, τάσσονται δημοσίως ενάντια στην ανθελληνική αυτή προπαγάνδα.»

Χρήστος Ταγαράκης

Ερευνητής Αθληιατρικής

Δυο Γερμανοί τουρίστες στέκονται μπροστά απο τον τουρκοκρατούμενο Παρθενώνα (Akrupulus) Μπροστά τους το κιόσκι του Αλί που πουλάει “ντονερ”, τουρκικό γυρο..Ακολουθεί ο εξής διάλογος :”Είμαι τόσο χαρούμενος, Γερτρούδη, που οι Τούρκοι κατέλαβαν την Ελλάδα και μπορούμε να κρατήσουμε τα λεφτά μας”…

Ο τίτλος της άθλιας προβοκάτσιας της -υποτίθεται σοβαρής- Frankfurter Allgemeine :

Τα καλά νέα: αποτράπει η χρεοκοπία του Ελληνικού Κράτους


Πηγή:http://www.enkripto.com/