Άγ. Ιουστίνος Πόποβιτς

Η Σερβική Εκκλησία τίμησε τους Αγίους Ιουστίνο και Συμεών Πόποβιτς

4 Μαΐου 2010

Η Σερβική Εκκλησία τίμησε τους Αγίους Ιουστίνο και Συμεών Πόποβιτς

Με λαμπρότητα και σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε χθες, Κυριακή 2 Μαϊου 2010, πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι, με αφορμή την επίσημη αγιοποίηση του π. Ιουστίνου Πόποβιτς και του Ηγουμένου π. Συμεών.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος, συμπαραστατούμενος από είκοσι δύο (22) αρχιερείς της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιος, εκ μέρους όλης της Ιεραρχίας, στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε: «Η απόφαση της Συνόδου της Ιεραρχίας, έχει σαν στόχο την πνευματική ευημερία του Σερβικού Ορθόδοξου λαού».

Επίσης, ο κ. Αμφιλόχιος τόνισε ότι «ο π. Ιουστίνος και ο π. Συμεών είχαν πάντα στη ζωή τους, τον Χριστό σαν παράδειγμα, τον Οποίο εδόξασαν με το βίο και το έργο τους. Τα ονόματα τους είναι γραμμένα στο βιβλίο της ζωής».

Να σημειωθεί, ότι στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν και ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός κ. Ίβιτας Τάσιτς, καθώς και πλήθος πιστών από διάφορα μέρη της Σερβίας.

Τέλος, να αναφερθεί, ότι η μνήμη του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς θα τιμάτε στις 14 Ιουνίου, ενώ του Αγίου Συμεών Πόποβιτς, θα τιμάτε στις 1 Απριλίου.

Πηγή:http://www.romfea.gr/component/content/article/13/4880-Η-Σερβική-Εκκλησία-τίμησε-τους-δύο-νέους-Αγίους-Ιουστίνο-και-Συμεών-Πόποβιτς