Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Νευρολογία – Πολιτική : Οι Τούρκοι έρχονται ξανά

4 Μαΐου 2010

Νευρολογία – Πολιτική : Οι Τούρκοι έρχονται ξανά

ΧΩΡΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΜΠΩΔΕΣ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΨΙΣΤΗΣ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ.

Οι σχέσεις μας με την Τουρκία είναι ιδιόμορφες. Υπάρχει μίσος που έχει καλλιεργηθεί πολιτικά, υπάρχουν πόλεμοι για να αναπαράγουν αυτό το μίσος, υπάρχει μια ψυχολογική έλξη αμφοτερόπλευρα στους δύο λαούς λόγω του γεωγραφικού περιβάλλοντος και υπάρχει ένα αντανακλαστικό πάλης – φυγής που είναι καθαρά νευρολογικού πλαισίου.

Μια μικρή ιστορική αναδρομή μπορεί να το πιστοποιήσει αυτό.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τις «εξεγέρσεις» Τούρκων εναντίον Ελλήνων τόσο και κατά την διάρκεια της κατοχής όσο και το 1955 που η Ελλάδα βρισκόταν όπως και σήμερα σε πολιτικό χάος.

Ακολούθησε ο πολιτικός εκβιασμός με την αποχώρηση της ελληνικής μεραρχίας της Κύπρου κατά της δικτατορίας που κορυφώθηκε μετά το ελληνικό πραξικόπημα της πάλι ακέφαλης ελληνικής κυβέρνησης, της εισβολής του στρατού στην Κύπρο.

Βέβαια το τελευταίο ιστορικής μνήμης πλήγμα ήτανε στον ακέφαλη πολιτική Ελλάδα την εποχή των Ιμίων με τον Παπανδρέου στο κρεβάτι του θανάτου και τον Σημίτη στο θρόνο του εξευτελισμού.

Τώρα αναμένεται η νέα μοιρασιά της Ελλάδος μιας χώρας σε πτώχευση με ακέφαλη κυβέρνηση και μια Ευρώπη που δεν μπορεί να εγγυηθεί τα σύνορα της.

Πηγή