Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Τραγωδία με 4 (και όχι 3) νεκρούς στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια της πορείας

5 Μαΐου 2010

Τραγωδία με 4 (και όχι 3) νεκρούς στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια της πορείας

Γιατί ήταν υποχρεωμένοι οι 4 νεκροί να παραμείνουν στην τράπεζα ενώ έξω γινόταν τέτοιος χαμός; Γιατί τα αφεντικά τους δεν τους άφησαν να πάνε στα σπίτια τους, αλλά απεναντίας τους κράτησαν μέσα, όπου πέθαναν από ασφυξία;

Άρθρο 306 του Ποινικού Κώδικα: 1. Όποιος εκθέτει άλλον και έτσι τον καθιστά αβοήθητο… τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών. 2. Αν η πράξη προκάλεσε στον παθόντα … β) το θάνατό του, επιβάλλεται κάθειρξη τουλάχιστον έξι ετών.

Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους στη φωτιά που προκλήθηκε από μολότοφ στην τράπεζα Marfin Εγνατία στην οδό Σταδίου. Το κατάστημα παραδόθηκε στις φλόγες ύστερα από την επίθεση με μολότοφ που δέχθηκε. Κάποιοι υπάλληλοι κατάφεραν να βγουν έγκαιρα, 5 άτομα απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική αλλά, τα 3 άτομα , δύο γυναίκες και ένας άντρας , η μία γυναίκα ήταν έγκυος 3 μηνών, εγκλωβίστηκαν και έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία. Στον χώρο έχει σπεύσει ο πρόεδρος της Marfin κος Βγενόπουλος και γίνεται αποτίμηση των ζημιών (αυτό είναι το σημαντικό!!).

Τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Σύνταγμα, ξεκίνησαν όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να μπουν στην Βουλή και απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις με χρήση χημικών. Η ένταση μεταφέρθηκε στους γύρω δρόμους. Αυτοκίνητα και καταστήματα καίγονται από εμπρησμούς καθώς επίσης και πυροσβεστικά οχήματα. Επίθεση δέχτηκε ένα φορτηγάκι που ανήκε σε τουρκικό πρακτορείο και καταστράφηκε ολοσχερώς. Καίγεται κτίριο του Υπουργείου Οικονομικών στο οποίο κρατούνται τα στοιχεία για το φόρο προστιθέμενης αξίας, στη Λ.Αμαλίας και έχει αποκλειστεί η περιοχή. Η Πυροσβεστική καταβάλλει προσπάθειες για να σωθούν τα αρχεία του κτιρίου.

Πηγή: http://www.wenet.gr/?p=3170