Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Αντίο στα θύματα της επίθεσης στη Marfin

7 Μαΐου 2010

Αντίο στα θύματα της επίθεσης στη Marfin

Tελευταίο αντίο σήμερα για την Αγγελική Παπαθανασοπούλου και την Παρασκευή Ζούλια, τα δύο από τα τρία θύματα της δολοφονικής επίθεσης με μολότοφ στο υποκατάστημα της τράπεζας Marfin. Η κηδεία του Επαμεινώνδα Τσάκαλη θα γίνει το Σάββατο στην Λευκάδα.

Εκατοντάδες πολίτες περνούν από την Πέμπτη έξω από το υποκατάστημα για να αφήσουν λίγα λουλούδια και μηνύματα με τα οποία εκφράζουν οργή και θλίψη για τον θάνατο των τριών αθώων πολιτών. Το σημείο επισκέφθηκε και ο πρωθυπουργός για να αποτίσει φόρο τιμής.

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία του Αιγίου από τον θάνατο της 32χρονης Αγγελικής Παπαθανασοπούλου που έχασε τη ζωή της με τραγικό τρόπο στη Marfin, ενώ κυοφορούσε το πρώτο της παιδί.  Συγκλονισμένοι είναι οι γονείς της αλλά και ο σύζυγός της Χρήστος Καραπαναγιώτης, υπάλληλος ναυτιλιακής εταιρείας, που δεν μπορούν να πιστέψουν ότι η γελαστή κοπέλα που έφυγε ανέμελη το πρωί για τη δουλειά της, έχασε τη ζωή της  με τόσο τραγικό και τόσο άδικο τρόπο. Η κηδεία της άτυχης κοπέλας θα γίνει σήμερα  στον Άγιο Ιωάννη Καλλιθέας Αιγίου στις 5 το απόγευμα. Η οικογένειά της,  έχει ζητήσει να κρατήσουν διακριτική στάση  στην κηδεία τα ΜΜΕ και να σεβαστούν τον πόνο τους. Η Αγγελική ήταν κόρη του γνωστού δικηγόρου  Χάρη Παπαθανασόπουλου και της Τότας Παπαθανασοπούλου, που ήταν  διευθύντρια στο Υποθηκοφυλακείο Αιγίου. Η Αγγελική ήταν πτυχιούχος της Μαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συνέχεια, είχε προχωρήσει σε μεταπτυχιακές σπουδές τόσο στην Αθήνα στη λογιστική, όσο και στο City University στο Λονδίνο. Η  αδελφή της άτυχης κοπέλας, νομικός, εργάζεται στην Πάτρα στο Νομικό Συμβούλιο του ΚράτουςΜε προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Παρασκευή όλα τα καταστήματα και οι υπηρεσίες της Marfin Egnatia Bank, τα οποία θα κλείσουν νωρίς ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εργαζομένων στις κηδείες των συναδέλφων τους.

Ένα από τα τρία θύματης της Marfin είναι ο Νώντας Τσάκαλης από την Βασιλική Λευκάδας. Ο 36χρονος άνδρας ήταν στέλεχος της τράπεζας και παράλληλα το αγαπημένο παιδί της Βασιλικής, όπως λένε οι φίλοι του. Γιος της Αγαθής Πολίτη έχασε πριν λίγα χρόνια τον πατέρα του και έμεινε μόνος με τη μητέρα του. Το μοναδικό παιδί της οικογένειας κατάφερε να τελειώσει το οικονομικό πανεπιστήμιο και να σταθεί αξιοπρεπώς στα πόδια του. Μοναχικό και ήσυχο άνθρωπο τον χαρακτηρίζουν οι φίλοι του στην Βασιλική που σήμερα έχουν πέσει σε βαθιά θλίψη. Τα καλοκαίρια ήταν πάντα εκεί. Με το Νίκο να πίνουν τα ποτά τους και το θείο του να καμαρώνει γι αυτόν.

Οι τρεις εργαζόμενοι βρήκαν τραγικό θάνατο από ασφυξία, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ενώ οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Πηγές: Το Ποντίκι, The best.gr