Προσκυνήματα-Οδοιπορικά-Τουρισμός

Εκδρομή απόστρατων αξιωματικών Νομού Πέλλας στη Μονή Βατοπεδίου

11 Μαΐου 2010

Εκδρομή απόστρατων αξιωματικών Νομού Πέλλας στη Μονή Βατοπεδίου

Ο πρόεδρος της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Νομού Πέλλας κ. Κωνσταντίνος Στούμπος με τον Γέροντα Εφραίμ

Ο πρόεδρος της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Νομού Πέλλας κ. Κωνσταντίνος Στούμπος με τον Γέροντα Εφραίμ

Η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού Νομού Πέλλας πραγματοποίησε από 17 έως 19 Απριλίου επίσκεψη στη μονή ΒατοπεδΙου και άλλες μονές του Αγίου Ορους, με τη συμμετοχή αξιωματικών και αρκετών ευσεβών πολιτών του Νομού.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης και παραμονής στη μονή, η φιλοξενία, η τιμή και η φροντίδα ήταν σε υπερθετικό βαθμό, τόσο από τον ηγούμενο γέροντα Εφραίμ, όσο και από τους λοιπούς μοναχούς, που ήταν εντεταλμένοι σε συγκεκριμένα διακονήματα.

Ο γέροντας Εφραίμ, στις συναντήσεις ενημέρωσε για την ιστορία της μονής, για τον απολογισμό της θητείας του από το 1990 και τον προγραμματισμό των εργασιών της μονής στο ά¬μεσο μέλλον. Τόνισε δε κυρίως το θρησκευτικό και φιλανθρωπικό έργο της μονής και έστειλε τις ευχές του σε όλους τους ευσεβείς πολίτες του Νομού, όπως επίσης στις πολιτικές και θρησκευτικές αρχές και στον εκδότη της εφημερίδας Βαγουρδή Στέφανο.

Ο πρόεδρος των Αποστράτων, υποστράτηγος Κωνσταντίνος Στούμπος, κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής φιλοφρονήσεων και αναμνηστικών δώρων, τόνισε τη «συμπαράσταση και εμπιστοσύνη της μεγάλης πλειοψηφίας των κατοίκων του Νομού Πέλλας, στο πρόσωπό του και στην Ιερά Μονή, ιδιαίτερα μετά τις επιθέσεις που δέχονται από διάφορα κέντρα για διάφορους σκοπούς».

«Η προσκυνηματική αυτή επίσκεψη, ως και στις άλλες Μονές και Σκήτες (Κουτλουμουσίου, Προφήτη Ηλία, Αγίου Ανδρέα, Άξιον Εστί) και στην Αθωνιάδα Σχολή, υπήρξε ωφέλιμη και εποικοδομητική, διότι αναβαπτιστήκαμε άλλη μία φορά στα νάματα της Ορθοδοξίας και γνωρίσαμε καλύτερα το Βυζάντιο.

Επιστρέψαμε δε με ωραίες αναμνήσειςκαι επιθυμία για σύντομη επίσκεψη ξανά στο Άγιον Όρος. Η ευλάβεια και η κατάνυξη στο μοναστήρι υπήρξε μοναδική και όλο το γκρουπ έγινε σαν ένα άτομο», αναφέρει ο κ. Στούμπος, μεταφέροντας τις εντυπώσεις όλων των εκδρομέων.

Πηγή: Εφημερίδα Εδεσσαϊκή

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα του Συλλόγου Φίλων της Μονής Βατοπαιδίου friendsofimmb.net