Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Θέλουν να κλείσουν το Εκκλησιαστικό Λύκειο στην Τήνο

21 Μαΐου 2010

Θέλουν να κλείσουν το Εκκλησιαστικό Λύκειο στην Τήνο

Κυρίες και κύριοι,

Με αυτή την επιστολή μας θέλουμε να σας δείξουμε ότι δεν πρέπει να δεχτείτε την κατάργηση του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου-Γυμνασίου Τήνου. Αν κλείσει δεν θα χάσουμε μόνο εμείς, οι μαθητές, αλλά κι εσείς, διότι δεν θα έχετε πλέον άξιους πολίτες σε αυτήν εδώ τη χώρα, ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν στην κοινωνία και στο συνάνθρωπο. Όμως, για ποιο σχολείο μιλάμε;

1. Μιλάμε για ένα σχολείο με πλούσια ιστορία, που έχει συμπληρώσει πάνω από 40 χρόνια προσφοράς και διακονίας όχι μόνο στο νησί της Τήνου, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Ι. Μητρόπολης Σύρου και γενικότερα στον ελλαδικό χώρο. Από τότε που ιδρύθηκε μέχρι σήμερα, έχουν αποφοιτήσει εκατοντάδες μαθητές που είτε έγιναν άξια στελέχη της Εκκλησίας είτε σταδιοδρόμησαν στην κοινωνία διαπρέποντας σε διάφορα επαγγέλματα, έχοντας πάντα στην καρδιά τους ως θησαυρό τα πολύτιμα βιώματα που τους πρόσφερε η Ιερατική Σχολή της Τήνου.

2. Μιλάμε για ένα σχολείο, που διαθέτει οικοτροφείο. Εκεί διαμένουν παιδιά από κάθε γωνιά της Ελλάδας, που ήλθαν στο ιερό νησί της Μεγαλόχαρης για να μορφωθούν γραμματικά και ηθικά.

3. Μιλάμε για ένα σχολείο που συνδέεται με το Ιερό Ίδρυμα της Ευαγγελίστριας. Οι μαθητές συμμετέχουν στη λατρευτική ζωή του Ιερού Ναού της Μεγαλόχαρης και, εάν επιθυμούν, μπορούν να φοιτήσουν δωρεάν στις σχολές Βυζαντινής Μουσικής και Αγιογραφίας που λειτουργούν εκεί.

4. Μιλάμε για ένα σχολείο, όπου-πέρα από τα μαθήματα και τη μελέτη-οργανώνονται διάφορα σεμινάρια (θεολογικά, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης κτλ), ενώ παρουσιάζονται και εργασίες των μαθητών. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΛΟΙΠΟΝ, ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ;

Για μας η Ιερατική Σχολή Τήνου είναι το παν. Εδώ μέσα έχουμε περάσει ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μας και δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι με μια υπογραφή είναι δυνατό να τελειώσουν όλα….έτσι απλά….Αν κλείσει ή όχι δεν είναι ανθρώπινη απόφαση, αλλά της Παναγίας.!!! Κι αν επέμβει κάποιος άνθρωπος, ας έλθει να μας πει για ποιο λόγο πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο κοιτάζοντας μας κατευθείαν στα μάτια κι όχι να στέλνει ένα άψυχο κομμάτι χαρτί από το γραφείο του!…Ένα κομμάτι χαρτί που κομματιάζει την ψυχή μας και μας αφήνει μετέωρους, μουδιασμένους με μια γεύση πίκρας κι ένα μεγάλο ΓΙΑΤΊ; Λένε πως όταν κλείνει ένα σχολείο, ανοίγει μια φυλακή.. Μην αφήσετε να φυλακίσουν την καρδιά μας. Μην αφήσετε να μας καταδικάσουν σε ψυχική ορφάνια. Μην αφήσετε να μας κλέψουν το όνειρο.

Mε εκτίμηση,

Οι μαθητές του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου-Γυμνασίου Τήνου