Άγιοι - Πατέρες - Γέροντες

Μια συγκλονιστική εμπειρία: Δαιμονική επίθεση κατά του Γέροντος Αμβροσίου

24 Σεπτεμβρίου 2010

Μια συγκλονιστική εμπειρία: Δαιμονική επίθεση κατά του Γέροντος Αμβροσίου

Γέροντας Αμβρόσιος Λάζαρης

Το Φεβρουάριο του του 2004 επισκέφτηκα το γέροντα στο σπίτι της μονής που βρίσκεται στην Αθήνα, με καλωσόρισε η γερόντισσα, ρώτησα τι κάνει ο γέροντας πως είναι; Αλλά η γερόντισσα μου είπε ότι ο γέροντας δεν είναι καλά..εκείνη τη στιγμή άκουσα το γέροντα να πονάει..προχώρησα στο δωμάτιο του τον είδα ξαπλωμένο στο κρεβατάκι του σκεπασμένο με μια χοντρή μάλλινη κουβέρτα, πήρα την ευχή του και τον ρώτησα:

-γέροντα τι πάθατε που πονάτε?

-σήκωσε την κουβέρτα μέχρι τα γόνατα και θα δεις!!

-έκανα όπως μου είπε και αυτό που αντίκρισα ήταν τρομακτικό!! Είδα και τα δυο του πόδια από τα γόνατα και κάτω να είναι μελανιασμένα και μαυρισμένα… ομολογώ πως δεν είχα ξαναδεί κάτι τέτοιο!!

-Γέροντα του λέω πως το πάθατε αυτό?

-Χθες το βράδυ μπήκε μέσα ένας δίμετρος με ένα τεράστιο πλατύ ξύλο και άρχισε να με βαράει στα ποδάρια..με το που είπα Παναγία μου εξαφανίστηκε από το παράθυρο.

Την προηγούμενη ημέρα είχα επιστρέψει από το Άγιον Όρος και συγκεκριμένα από τη μονή Βατοπαιδίου και είχα πάρει μαζί μου μερικές από τις κορδέλες που δίνουν οι πατέρες, που είναι περασμένες στην Αγία Ζώνη της Παναγίας μας. Πρότεινα λοιπόν στο γέροντα να του φέρω μια κορδέλα και να του την δέσω στο πόδι. Έτσι κι έγινε, μετά από μερικές ημέρες που ξαναπήγα να τον δω μου είπε πως κάθε Χριστιανός πρέπει να έχει ένα κομματάκι της κορδέλας «Αγίας ζώνης» επάνω του.

Κώστας Σ.