Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Βαρθολομαίος: Το Πατριαρχείο θα διεκδικήσει την περιουσία του

11 Νοεμβρίου 2010

Βαρθολομαίος: Το Πατριαρχείο θα διεκδικήσει την περιουσία του

VatopaidiFriend: “Σκάνδαλο” είναι και αυτό??? Δεν φοβάται μη βγουν οι Νεοταξικοί προδότες που υποστηρίζουν την “Αιγιακή Μακεδονία”, την”Τσαμουριά” και του Πακιστανούς να διαμαρτυρηθούν για τα Χρυσόβουλα και τα Φιρμάνια?

Αποφασισμένος να διεκδικήσει μέχρι τέλους ό,τι παρανόμως αφαιρέθηκε από το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

“Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους τις εκκλησίες του Γαλατά και ό,τι άλλο παρανόμως μας αφαιρέθηκε” επεσήμανε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, απευθυνόμενος στην ομογένεια από το ναό των Ταξιαρχών στη Στένη με την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκλογής της νέας συντονιστικής επιτροπής που θα διεκδικήσει την καλύτερη προώθηση των συμφερόντων της μειονότητας.

“Δεν ζητούμε τίποτα περισσότερον από αυτά που μας ανήκουν” πρόσθεσε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος παραπέμποντας σε πρόσφατες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που δικαίωσαν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τα Ιδρύματα της ομογένειας, όπως η Μεγάλη του Γένους Σχολή ή το Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου.

Ο νέος νόμος για τα ιδρύματα στην Τουρκία, σύμφωνα με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, δεν αποκατέστησε τις αδικίες που έχουν διαπραχθεί εις βάρος των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης.

“Ιστορική απόφαση” χαρακτήρισε, εν τω μεταξύ, την εκλογή της νέας συντονιστικής επιτροπής που θα διεκδικήσει την καλύτερη προώθηση των συμφερόντων της μειονότητας ο Παντελής Βίγκας, μέλος της διοίκησης των μειονοτικών ιδρυμάτων στην Τουρκία.

Το νέο όργανο το οποίο θα ονομάζεται “Σύνδεσμος Υποστήριξης Ιδρυμάτων της Ρωμαίικης Κοινότητας” και θα αποτελείται από τα μέλη των ιδρυμάτων της μειονότητας, σύμφωνα με τον Γιώργο Στεφανόπουλο, κοσμήτορα του πολυτεχνείου Ισίκ και πρόεδρο της κοινότητας της Χαλκηδόνας, “το σώμα αυτό θα συντονίσει και θα υποστηρίξει τις προσπάθειες εθελοντών που με προσωπικό κόπο προσφέρουν στην ομογένεια”.

“Ελπίζουμε ότι και το συντονιστικόν όργανον για τα πράγματα της Ομογενείας το οποίον απεφασίσθη να συγκροτηθεί μόλις χθες, πολύ σωστά και πολύ δίκαια, και αυτό θα βοηθήσει τις επί μέρους Κοινότητες, τα επί μέρους Ιδρύματά μας να συντονιστούν και να αγωνιστούν το ένα δίπλα στο άλλο με αλληλεγγύη, με ομόνοια, με αγάπη κάτω από τη σκέπη της Μητρός Εκκλησίας για να καταλήξουμε σε δίκαιες λύσεις” υπογράμμισε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

(Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/11/blog-post_4495.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:+InfognomonPolitics+(InfognomonPolitics)