Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Θα τρελαθούμε τελείως, κα Ρεπούση; Αφιέρωμα στην κριτική της προς το έντυπο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος «Προς το λαό».

3 Ιανουαρίου 2011

Θα τρελαθούμε τελείως, κα Ρεπούση; Αφιέρωμα στην κριτική της προς το έντυπο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος «Προς το λαό».

Προδότες. Έργο του Paul Gustave Doré (January 6, 1832 – January 23, 1883)

Η κα Ρεπούση γράφει: «…η Ιερά Σύνοδος παραβιάζει συστηματικά τη σιωπή που αρμόζει στη διακηρυγμένη αποστολή της…»

– Θα τρελαθούμε τελείως; Δεν ήξερα ότι η διακηρυγμένη αποστολή της Εκκλησίας είναι η σιωπή! Και πώς διακηρύχθηκε; Με μουγκούς; Ο Χριστός είπε «πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη», νοηματική γνώριζαν οι απόστολοι; Τελικά, η φίμωση της Εκκλησίας αποτελεί μέρος της ιδεολογίας σας, ή αντάλλαγμα προς αυτούς που θέλουν να οδηγήσουν την ορθόδοξη πίστη σε διωγμό;

κα Ρεπούση: «… έναν θεσμό (μιλά για την Εκκλησία) που εκτρέπεται συστηματικά και πάντα στην ίδια κατεύθυνση προκειμένου να υπερασπιστεί τα δικά του συμφέροντα.»

– Θα τρελαθούμε τελείως; Δεν ήξερα ότι ένας θεσμός πρέπει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των άλλων! Δηλαδή τα συμφέροντα της παγκοσμιοποίησης; Έχει δίκιο ο κος Ελευθέριος Ανευλαβής που λέει ότι «για το παγκοσμιοποιημένο παιχνίδι χρειάζονται πρόσωπα, άβουλα.» Το παγκόσμιο σύστημα δεν θέλει μία Εκκλησία δυνατή που να ορθώνει το ανάστημά της όταν πάνε να μας ισοπεδώσουν! Την θέλει φιμωμένη!

κα Ρεπούση: “Η Εκκλησία δεν είναι απλά μια δύναμη που παρεμβαίνει στα πολιτικά πράγματα, είναι μια αντιδραστική δύναμη που συντάσσεται σε πολλές περιπτώσεις με την οπισθοδρόμηση”.

– Εμείς τι πρέπει να κάνουμε, να συνταχθούμε με το ξεπούλημα της χώρας και με τις απόψεις των δανειστών μας που βύθισαν την χώρα μας στη φτώχεια; Μήπως εσείς συντάσσεστε επίσης με την διακήρυξη του Χένρυ Κίσσιγκερ που είπε για το λαό των Γραικών: «… να πλήξουμε τη γλώσσα του, την θρησκεία του, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε την δυνατότητά του να αναπτυχθεί…». Εσείς θεωρείτε πρόοδο την πολεμική στα ιστορικά μας αποθέματα αφού διαστρεβλώσατε την ιστορία στα βιβλία της Στ΄ Δημοτικού ονομάζοντας την Καταστροφή της Σμύρνης, την μεγαλύτερη που γνώρισε ποτέ ο ελληνισμός, συνωστισμό! Και δίκαια σας αποδοκίμασε η κυβέρνηση αποσύροντας το επαίσχυντο βιβλίο σας! Ο κόσμος κατάλαβε πως το βιβλίο αλλοιώνει την εθνική μας ταυτότητα, παραχαράσσει την εθνική μας ιστορία και σας τιμώρησε σαν έναν από τους υπαίτιους.

Κα Ρεπούση: α. «Τρανό παράδειγμα η θέση της Εκκλησίας … στα ελληνικά σχολεία, και που είτε δεν είναι ορθόδοξοι στο θρήσκευμα είτε δεν επιθυμούν να είναι θύματα της ορθόδοξης προπαγάνδας που γίνεται στα σχολεία…»

β. “...Οι ιεράρχες …Απαιτούν να μη γίνουν αλλαγές που κλονίζουν την κυρίαρχη θέση της Ορθοδοξίας στην εκπαίδευση…”

– Ρίξτε, λοιπόν, μια ματιά στο Σύνταγμα που λέει ότι «η επικρατούσα θρησκεία στη χώρα μας είναι το δόγμα της ανατολικής ορθοδόξου εκκλησίας» και ότι «σκοπός της παιδείας είναι η ανάπτυξη της Εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης». Δηλαδή ποιας συνείδησης των αλλοθρήσκων; Των μουσουλμάνων; Θα τρελαθούμε τελείως; Προπαγάνδα ονομάζουμε το να μορφώσουμε τους ήδη χριστιανούς; Γιατί όσοι δεν είναι χριστιανοί μπορούν να απέχουν! Αλλά μάλλον καλό θα σας έκανε να κάνετε μία βόλτα στις ανατολικές χώρες για να δείτε σε τι «ελεύθερο» καθεστώς ζουν εκεί οι μουσουλμάνοι! Γνωρίζουμε το δόγμα σας! Όπου βλέπετε θρησκεία το μετατρέπετε σε ανθρωπισμό, και όπου βλέπετε εθνικό ιδεώδες το έχετε μετατρέψει σε παγκοσμιοποιημένο.

Κα Ρεπούση: “…Με την ανοχή ή και την υποστήριξή της η Εκκλησία της Ελλάδος έχει απειλήσει και καταφέρει πολλές φορές στο παρελθόν να γίνει «κράτος εν κράτει»…”

– Για να καταλάβετε τι σημαίνει “κράτος εν κράτει” πρέπει να πάτε μία βόλτα στην Ιταλία, για να δείτε τι κάνει η Παπική εκκλησία! «Όμως εσείς γιατί δεν λέτε ότι το ελληνικό κράτος έχει μέσα σε 177 χρόνια (από το 1833) στερήσει την Εκκλησία από το 96% της αρχικής της περιουσίας, η οποία είτε δόθηκε για ευαγείς σκοπούς, είτε αρπάχτηκε και καταληστεύτηκε;

Κα Ρεπούση: «Γιατί εξακολουθεί να πληρώνει το προσωπικό της Εκκλησίας (τους ιερείς εννοεί) με τα χρήματα των Ελλήνων, χωρίς μάλιστα να έχει τη συναίνεσή τους;»

– α. Απαντήστε μας και εσείς γιατί οι διοριζόμενοι Μουφτήδες και οι Τοποτηρητές (θρησκευτικοί λειτουργοί των μουσουλμάνων) είναι δημόσιοι υπάλληλοι, κατέχουν θέση γενικού διευθυντή και λαμβάνουν αποδοχές γενικού διευθυντή με βασικό μισθό τον προβλεπόμενο για το ανώτερο μισθολογικό κλιμάκιο; (1ο) του Νόμ. 1505/1984; Αυτοί είχαν την συναίνεση του λαού; Μήπως παραχώρησαν και αυτοί καμία περιουσία προς το κράτος και δεν το γνωρίζουμε; ΝΟΜΟΣ υπ’ αριθ. 1920 της 1/4 Φεβρ. 1991 (ΦΕΚ Α΄ 11). http://el.wikisource.org/wiki/%CE%9D%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%82_1920/1990

– β. Γιατί οφείλει τα χρήματα αυτά η πολιτεία, στην Εκκλησία. Επιτέλους δεν γνωρίζετε ότι η μισθοδοσία των ιερέων είναι μία υποχρέωση του κράτους προς την Εκκλησία έναντι των μεγάλων παραχωρήσεών της σε αυτό; Αφού έχει απολέσει το 96% της περιουσίας της, άλλοτε με παραχωρήσεις προς το κράτος και άλλοτε με αρπαγές του κράτους προς την Εκκλησία; ; http://paparokades.blogspot.com/2010/04/blog-post_12.html

– γ. Η μεθοδευμένα παραπλανητική ερώτησή σας, εύκολα αντιστρέφεται: Εσείς γιατί πληρώνεστε κα Ρεπούση; Δεν είναι το Πανεπιστήμιο, πνευματικό καθίθρυμα; Η αποδόμηση της ελληνικής ιστορίας που αναλάβατε, έχει πληρωμή με τη συναίνεση των Ελλήνων; Δηλαδή σας πληρώνει ο ελληνικός λαός για να καθαιρείτε την ιστορία του;

Κα Ρεπούση: «…Αυτό που η Εκκλησία δεν μας είπε στη με αριθμό 44 διακήρυξή της προς τον ελληνικό λαό είναι η δική της συμβολή σ΄ αυτή την κρίση…»

– Να σας τα πούμε εμείς λοιπόν: Σημειώστε: 5.000.000 (5 εκατ.) μερίδες φαγητό ετησίως σε απόρους! Θέλετε κι άλλο; 2.000.000 ευρώ (2 εκατ.) στους τρίτεκνους της Θράκης. Συντηρεί 70 νοσοκομεία και γηροκομεία. Μοιράζει 700.000 (700 χιλ.) μερίδες φαγητό στα παιδιά των φαναριών. Νοσηλεύει οποιονδήποτε στα νοσοκομεία της, χωρίς καμία διάκριση. Να σας πούμε και το άλλο: Η Εκκλησία δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα, δεν είναι υπουργείο κοινωνικής προνοίας. Είναι πνευματικό καθίθρυμα. Κάνει και ασκεί την φιλανθρωπία ως αποτέλεσμα της αγάπης της στον άνθρωπο.

Κα Ρεπούση: «…Η Εκκλησία αποσιώπησε τη φοροασυλία της…»

– Η Εκκλησία φοροαπαλλάσεται; Όχι βέβαια! Δεν γνωρίζετε ότι ο φορολογικός συντελεστής από μισθώματα της Εκκλησίας είναι 20%; Δεν γνωρίζετε ότι οι δωρεές για ποσά πάνω από 1000 ευρώ φορολογούνται με συντελεστή 0,5%; Δεν γνωρίζετε ότι οι κληρονομιές φορολογούνται με 0,5%; Δεν γνωρίζετε ότι ο φόρος Ακίνητης Περιουσίας με συντελεστή 1‰ ανέβηκε σε 3‰.; Όλα αυτά για την Εκκλησία της Ελλάδος μιλάμε! Που την βλέπετε την φοροασυλία; Αντίθετα…

– Πείτε μας με πιο σκεπτικό υπεγράφη Προεδρικό Διάταγμα να μην πληρώνει φόρους το Κεντρικό Ισραηλινό Συμβούλιο (Κ.Ι.Σ) (υπ’ αρ.182 Προεδρικό Διάταγμα 22-3-1978); Γιατί με βάση αυτό το Π.Δ., το Κ.Ι.Σ, όντας Ν.Π.Δ.Δ. έχει (και ασκεί) δικαιώματα, τα οποία μόνο το Κράτος κατέχει. Ειδικότερα, με αυτό το Π.Δ.: “Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (Ελλάδος) δικαιούται να εισπράττει φόρους, για δική του χρήση, από τους Εβραίους που διαμένουν στην Ελλάδα, αντί του ελληνικού κράτους”!!! Με απλά λόγια, κανένας Εβραίος δεν πληρώνει φόρο στο ελληνικό δημόσιο, αλλά μόνο στο Κ.Ι.Σ.!!! Επειδή όμως ο νόμος «επεκτάθηκε», αργότερα, αποφασίσθηκε πως και οι χριστιανοί που μετέχουν στο Κ.Ι.Σ. απαλλάσσονται της καταβολής φόρων στο ελληνικό δημόσιο…!!!

Κα Ρεπούση: “Δεν μας απάντησε επίσης (η Εκκλησία πάντα) γιατί δεν συμμετέχει κι εκείνη, όπως όλοι, στη βελτίωση των δημόσιων οικονομικών της χώρας…”

– Σας απαντούμε εμείς λοιπόν! Δεν γνωρίζετε ότι η Ιερά Σύνοδος δημιούργησε ταμείο αρωγής προς την πολιτεία; (Εγκύκλιος υπ. αρ. 2896 «Περί του Ταμείου Αλληλεγγύης») διότι όπως λέει η εγκύκλιος “δεν ήταν δυνατόν να απέχει η Εκκλησία -από την οικονομική συμβολή- γιατί πάντοτε υπήρχε αρωγός της πατρίδας, όπως ιστορικά αποδεικνύεται» http://www.ecclesia.gr/greek/holysynod/egyklioi.asp?id=1191&what_sub=egyklioi . Η Ιερά Σύνοδος αυτή την εγκύκλιο την απέστειλε σε κάθε Ιερό Ναό για να βοηθήσει στο οικονομικό χρέος της πατρίδας μας!

Κα Ρεπούση: «Δεν μας απάντησε επίσης (η Εκκλησία πάντα) … Πού είναι, αλήθεια, το κρασί και το λάδι της;»

– Να τα ανακεφαλαιώσουμε για να μην ξεχνιόμαστε! Η Εκκλησία της Ελλάδος είναι ο μεγαλύτερος φιλανθρωπικός φορέας της ελληνικής κοινωνίας. Σημειώστε: 5.000.000 (5 εκατ.) μερίδες φαγητό ετησίως σε απόρους. 2.000.000 ευρώ (2 εκατ.) στους τρίτεκνους της Θράκης. Συντηρεί 70 νοσοκομεία και γηροκομεία. Μοιράζει 700.000 (700 χιλ.) μερίδες φαγητό στα παιδιά των φαναριών. Νοσηλεύει οποιονδήποτε στα νοσοκομεία της, χωρίς διάκριση. Αυτά δεν είναι λάδι και κρασί; Τι είναι, πέτρες;

Ερωτήματα που προκύπτουν:

1. Αν μέχρι και ο τελευταίος πολίτης μπορεί να λέει την γνώμη του, γιατί δεν θα πρέπει να μιλάει η Εκκλησία; Δεν σας αρέσει η δημοκρατία βάσει της οποίας κάνετε τις σκόπιμες και προπαγανδιστικές ερωτήσεις σας; Ποιανού πολιτεύματος είστε οπαδός;

2. Κα Ρεπούση, αφού είστε ιστορικός αρκεστείτε στην επιστήμη σας και αφήστε άλλους που έχουν αρμοδιότητα να σχολιάσουν την απόφαση της Ιεράς Συνόδου. Εσάς τι σας κόπτει;

3. Αφού η Εκκλησία δεν μπορεί να έχει γνώμη εσείς πώς έχετε, δεδομένου ότι το αντικείμενό σας δεν είναι ούτε τα οικονομικά, ούτε η πολιτική;

4. Τέλος μπορείτε να μας πείτε πόσα και ποια είναι τα φιλανθρωπικά ιδρύματα του κράτους;

Ευχόμαστε καλή κι ευλογημένη χρονιά

Ο Θεός να φωτίσει εαυτούς και αλλήλους.

Αρχιμ. Αυγουστίνος Σύρρος

Τρίκορφο Φωκίδος

Πηγή: http://paparokades.blogspot.com/2010/12/blog-post_2322.html