Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Στις 27 Μαρτίου η επόμενη συγκέντρωση κατά της «Κάρτας του Πολίτη»

9 Φεβρουαρίου 2011

Στις 27 Μαρτίου η επόμενη συγκέντρωση κατά της «Κάρτας του Πολίτη»

Χιλιάδες λαού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΡ.Α.Ο.Σ και των «Youtubers» και ύψωσαν τη φωνή διαμαρτυρίας τους κάτω από τον καταγάλανο αττικό ουρανό και ακριβώς έξω από τη Βουλή των Ελλήνων, στην ιστορική πλατεία Συντάγματος, πού με τη στάση τους σήμερα και με όσους αγώνες επακολουθήσουν θα την κάνουν ακόμα πιο ιστορική.

Κλήρος και λαός ενωμένοι δυναμικά, δήλωσαν ότι δεν θα παραλάβουν την κάρτα του πολίτη και ότι δεν θα υποχωρήσουν στο μεθοδευμένο ηλεκτρονικό φακέλωμα, που ζητά να υποδουλώσει τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις συνειδήσεις, ακόμη και την ψυχή του ανθρώπου.

Για άλλη μια φορά, όπως σε όλους τους αγώνες αυτού του λαού για ελευθερία και δικαιώματα, για αληθινή δημοκρατία και προπαντός για ελευθερία στην ορθόδοξη πίστη μας, πρωτοστάτησε το ράσο, έτσι και η σημερινή αυτή συγκέντρωση είχε εμπνευσμένους κληρικούς ομιλητές όπως τον Αρχιμ. π. Σαράντη Σαράντο, που πρωτοστατεί στους αγώνες κατά της κάρτας του πολίτη, αλλά και τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου π. Μεθόδιο,(σ.σ. σχισματικός) που ήταν παρών εκπροσωπώντας τους πιστούς του παλαιού ημερολογίου και στην εμπεριστατωμένη ομιλία του εξέφρασε πλήρως γιατί κανείς δεν πρέπει να παραλάβει την κάρτα του πολίτη.

Στην πλατεία Συντάγματος αλλά και στις καρδιές των συγκεντρωμένων όπως δήλωσαν, έγινε «σεισμός» όταν έλαβε το λόγο ο Γέροντας της Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ Σαρώφ Τρικόρφου Φωκίδος, Αρχιμ. π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης που με ζήλο προφήτου Ηλιού και με τον πύρινο λόγο του ξεσήκωσε το πλήθος του λαού, το οποίο ξεσπούσε διαρκώς σε δυνατά χειροκροτήματα και συνθήματα. Μέσα από τη στεντόρια φωνή του δήλωσε εκφράζοντας όλους:

«Ελλάδα-Ορθοδοξία τα δύο αστέρια που δεν θα δύσουν ποτέ!». Προανήγγειλε ακόμη, ότι δεν θα μείνει «λίθος επί λίθου» από το κτίριο της Βουλής, όπως έγινε και με το Ναό του Σολομώντα, εάν συνεχίσει η ελληνική Κυβέρνηση να συμπεριφέρεται κατ᾽ αυτόν τον τρόπο, απέναντι στον πιστό λαό και στην Εκκλησία του.

Κατόπιν το πλήθος με ενθουσιώδη χειροκροτήματα και με σκιρτήματα καρδιάς υποδέχθηκε τον χαιρετισμό του Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ. Ιερεμίου Φούντα, καθώς επίσης και τον χαιρετισμό του Μητροπολίτη Αιτωλακαρνανίας κ. Κοσμά από τον απεσταλμένο εκπρόσωπο ιερέα.

Κατόπιν τον λόγο πήρε η εκπρόσωπος των youtube-ερς η οποία μίλησε με λόγο δυναμικό και εμπεριστατωμένο και μετέφερε τόν χαιρετισμό όλων των youtubers που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν, δηλώνοντας όμως τη συμπαράστασή τους και την διαμαρτυρία τους για την κάρτα του πολίτη.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης και άλλοι φορείς, όπως ο Πρόεδρος του «Ελκις» κ. Μαρκουλάτος Γεώργιος, ο εκδότης της εφημερίδος «Χριστιανική» κ. Μανώλης Μηλιαράκης, ο εκπρόσωπος του πρώην Υπουργού κ. Στέλιου Παπαθεμελή και άλλοι φορείς που παρευρίσκονταν δυναμικά στη συγκέντρωση και απηύθυναν ολιγόλεπτο χαιρετισμό, δηλώνοντας δυναμικά ότι δεν θα παραλάβουν την κάρτα του πολίτη αλλά θα αγωνιστούν σθεναρά για την ελευθερία του ανθρώπου.

Τις ομιλίες έκλεισε η ομιλία του π. Ιωάννη Φωτόπουλου, που ένωσε κι εκείνος την φωνή του με όλες τις φωνές διαμαρτυρίας ενάντια στην κάρτα του πολίτη και η συγκέντρωση έληξε ειρηνικά με το ψήφισμα που διαβάστηκε και διά βοής ψηφίστηκε και κατά το οποίο, στην ιστορική πλατεία Συντάγματος, δήλωσαν άπαντες, ότι θα είναι παρών σε όσους αγώνες κι αν χρειαστούν, «για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την ελευθερία».

Μέσα από αυτό, το συγκεντρωθέν πλήθος ζήτησε από την κυβέρνηση όπως διά Νόμου απάλλαξε τους ψευδομάρτυρες του Ιεχωβά από την υποχρεωτική ένοπλη στρατιωτική θητεία, έτσι διά Νόμου να απαλλάξει και τους χριστιανούς αντιρρησίες συνειδήσεως, οι οποίοι δεν επιθυμούν την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την κάρτα του πολίτη.

Να υπάρξει με λίγα λόγια εναλλακτική λύση, διότι οι χριστιανοί σε παρόμοιες περιπτώσεις οφείλουν υπακοή στο Νόμο του Θεού και ανυπακοή στους Νόμους του Κράτους, έστω και αν αυτό τους οδηγήσει στα δικαστήρια, στις φυλακές και στο μαρτυρικό θάνατο.

Οι συγκεντρωμένοι ανεχώρησαν αφού έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο και το «τη Υπερμάχω» και έδωσαν νέο δυναμικό ραντεβού στις 27 Μαρτίου στο Πεδίο του Αρεως, στις 3 το απόγευμα, με πορεία προς τη Βουλή.

Πηγή: http://paparokades.blogspot.com/2011/02/27.html#more