Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Γκρεμίζουν χριστιανικά παρεκκλήσια στα κατεχόμενα

6 Μαΐου 2011

Γκρεμίζουν χριστιανικά παρεκκλήσια στα κατεχόμενα

Σε νέα πρόκληση προχώρησε το κατοχικό καθεστώς στην Κύπρο, καθώς όχι μόνο δεν φροντίζει και δεν επιτρέπει τη συντήρηση των χριστιανικών ναών, αλλά προχωρεί και σε κατεδαφίσεις, προβάλλοντας μάλιστα αστείους ισχυρισμούς.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκοκυπριακών εφημερίδων, το παρεκκλήσι της Αγίας Θέκλης, το οποίο βρισκόταν στις ακτές του κατεχόμενου χωριού Βοκολίδα, στη χερσόνησο της Καρπασίας, κατεδαφίστηκε το απόγευμα της Τρίτης με μπουλντόζα. Σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Γενί Ντουζέν», το παρεκκλήσι κατεδαφίστηκε, επειδή θεωρήθηκε δήθεν επικίνδυνος ένας από τους τοίχους του…

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι το παρεκκλήσι βρισκόταν δίπλα από το ανεγειρόμενο ξενοδοχείο «Η Κιβωτός του Νώε», το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει τον ερχόμενο μήνα. Παράλληλα, την ίδια ώρα, προκαλεί αίσθηση σημερινό δημοσίευμα της επίσης τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Κίπρις», το οποίο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την εκκλησία και το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονος στο κατεχόμενο χωριό Μύρτου της επαρχίας Κερύνειας, τα οποία, όπως τονίζεται, εάν δεν επιδιορθωθούν, θα καταρρεύσουν σύντομα.

πηγή: synodoiporia