Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Κλειστά από αύριο τα Τέμπη

31 Οκτωβρίου 2011

Κλειστά από αύριο τα Τέμπη

Η κυκλοφορία είτε θα απαγορεύεται σε συγκεκριμένες ημερομηνίες για κάποιες ώρες είτε θα απαγορευτεί ολοκληρωτικά για 12 μέρες.

Κλείνουν από αύριο 1η Νοεμβρίου σποραδικά τα Τέμπη λόγω εργασιών καθαρισμού και συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας, υπό ευθύνη της αναδόχου εταιρείας του έργου και με τη συμμετοχή 20μελους ομάδας αλπινιστών.

Οι έλεγχοι όπως έχει ανακοινωθεί από την εταιρεία θα είναι εξαμηνιαίοι και η διάρκεια τους θα εξαρτάται κάθε φορά από την αξιολόγηση της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή.

Η διακοπή της κυκλοφορίας στην κοιλάδα των Τεμπών θα εφαρμοστεί στις 1, 3, 7, 9 και 11 Νοεμβρίου, για δύο ώρες, από τις 06:00 τα ξημερώματα μέχρι τις 08:00 το πρωί, ενώ από τις 14 Νοεμβρίου, στις 06:00 τα ξημερώματα, μέχρι τις 25 Νοεμβρίου, στις 08:00 το βράδυ, τα Τέμπη θα κλείσουν εντελώς.

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, έχουν ήδη ανακοινωθεί οι εναλλακτικές διαδρομές που μπορούν να χρησιμοποιούν οι οδηγοί είτε από τα παράλια του νομού Λάρισας είτε μέσω Ελασσόνας και για πρώτη φόρα, από τότε που ξεκίνησαν τα προβλήματα με τα Τέμπη, η Τροχαία Λάρισας φρόντισε και για την δημιουργία περιοχών στάθμευσης τις οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι οδηγοί, κατά τις ημέρες που το κλείσιμο της κοιλάδας θα είναι παροδικό.

Μάλιστα και η Αστυνομική Διεύθυνση, συστήνει στους οδηγούς για τις ημέρες που το κλείσιμο θα είναι δίωρο, να προτιμήσουν να χρησιμοποιήσουν τους χώρους στάθμευσης μέχρι να επιτραπεί η κυκλοφορία παρά τις εναλλακτικές διαδρομές που είναι χρονοβόρες.

Όπως ανακοινώθηκε, τα ΙΧ που προέρχονται από την κατεύθυνση των Αθηνών θα μπορούν να σταθμεύουν στη Βιομηχανική Περιοχή Λάρισας, ενώ τα ερχόμενα από την Θεσσαλονίκη στα διόδια Λεπτοκαρυάς και λίγο πριν τα διόδια Πυργετού.

πηγή: voria.gr