Υπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

Πάνω από 1 εκατομμύριο πιστοί προσκύνησαν την Αγία Ζώνη

31 Οκτωβρίου 2011

Πάνω από 1 εκατομμύριο πιστοί προσκύνησαν την Αγία Ζώνη

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr έχει προγραμματισθεί η επιστροφή της Αγίας Ζώνης από τη Ρωσία στις 25 Νοεμβρίου 2011/

Όπως είναι γνωστό η Αγία Ζώνη μετά από πρόσκληση του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου, με την προτροπή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου και με την έγκριση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους έχει μεταφερθεί στη Ρωσία για προσκύνηση του πιστού λαού.

Ο πρώτος σταθμός ήταν η Αγία Πετρούπολη, όπου στις 20 Οκτωβρίου, ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Πούτιν υποδέχθηκε την Αγία Ζώνη με τιμές αρχηγού κράτους και ευχαρίστησε τον Ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου γέροντα Εφραίμ, που ανέλαβε τη μεταφορά της Αγίας Ζώνης στη Ρωσία «σε μία κρίσιμη περίοδο που ο λαός έχει ανάγκη από πνευματική ενίσχυση».

Η Αγία Ζώνη έχει προγραμματιστεί να πάει σε πόλεις της Ρωσίας ώστε να σχηματιστεί ένας σταυρός στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.

Σύμφωνα με ίδιες πληροφορίες της Romfea.gr η Αγία Ζώνη θα πάει σε 14 πόλεις.

Σήμερα βρίσκεται στο Βλαδιβοστόκ, ενώ υπολογίζεται ότι μέχρι στιγμής την έχουν προσκυνήσει συνολικά πάνω από 1 εκατομμύριο πιστοί.

Σαν τελευταία πόλη μεταφοράς της Αγίας Ζώνης έχει ορισθεί η Μόσχα, όπου με τιμές αρχηγού κράτους θα την υποδεχθούν ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ, ο Πατριάρχης Γεωργίας κ. Ηλίας, ο Μητροπολίτης Τσεχίας και Σλοβακίας κ. Χριστοφόρος, ο Πρόεδρος της Ρωσίας κ. Μεντβέντεφ, ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας κ. Πούτιν, ενώ έχει προσκληθεί επίσημα να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου γέροντας Εφραίμ, και να παραλάβει τελικά το ιερό αυτό κειμήλιο της Θεοτόκου, που συγκίνησε και θα συγκινήσει εκατομμύρια πιστών της Ρωσίας και να το επιστρέψει στη Μονή Βατοπαιδίου στις 25 Νοεμβρίου 2011.

πηγή: romfea.gr