Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Σκληρές συνθήκες φυλάκισης για τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος στο «Ιντρίζοβο»

22 Ιανουαρίου 2012

Σκληρές συνθήκες φυλάκισης για τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος στο «Ιντρίζοβο»

Την μεταφορά του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος Ιωάννη, ο οποίος εξακολουθεί να κρατείται στις Φυλακές «Ιντρίζοβο» των Σκοπίων, σε κελί υψίστης ασφαλείας αποφάσισαν οι αρμόδιες αρχές της γειτονικής χώρας. Σκληραίνοντας την στάση τους έναντι του Ιεράρχη του Πατριαρχείου Σερβίας και Κανονικού ποιμενάρχου των Σκοπίων, οι Αρχές προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια παρά το γεγονός ότι εκκρεμεί η απόφαση του δικαστηρίου για το αν θα δικαστεί εκ νέου ο κ. Ιωάννης.

Υπενθυμίζεται ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος και Μητροπολίτης Σκοπίων Ιωάννης καταδικάστηκε ερήμην σε φυλάκιση δύο ετών και έξι μηνών. Παραταύτα, όπως σημειώνουν συνεργάτες του, αυτή η ποινή και οι αιτίες της δεν αποτελούν λόγο για έναν τόσο αυστηρό εγκλεισμό και μια εξαιρετικά σκληρή μεταχείριση δεδομένου ότι άλλοι κρατούμενοι… με πολύ μεγαλύτερες ποινές, απολαμβάνουν καλύτερες και ηπιότερες συνθήκες κράτησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου Ιωάννη, η απόφαση αυτή των Αρχών φέρεται να είναι αποτέλεσμα των πιέσεων και των απαιτήσεων της σχισματικής αυτοπροσδιοριζόμενης «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας» που – σύμφωνα με τις ίδιες πηγές – επέμεινε η κράτηση του κανονικού Ποιμενάρχου της χώρας να είναι ιδιαίτερα αυστηρή ώστε να καταστεί ιδιαίτερα δύσκολη η επικοινωνία του με τους συγγενείς και συνεργάτες του.

 

Πηγή : http://agioritikovima.gr/2011-07-14-22-28-56/4769-klire-unthike-fulakii-gia-ton-archiepikopo-achrinto-to-intrizobo