Ορθόδοξη πίστη

Δωρεάν τρόφιμα και ρούχα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο ΜΑΖΙ

30 Απριλίου 2012

Δωρεάν τρόφιμα και ρούχα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο ΜΑΖΙ

Η κοινωνική δράση ΜΑΖΙ, με πάνω από 200 εθελοντές, στηρίζει εκατοντάδες συνανθρώπους μας που μαστίζονται από την κρίση

του Αλέξανδρου Μητάκη

[email protected]

Με απόλυτη επιτυχία συνεχίζεται, για τέσσερις και πλέον μήνες, η δράση του Κοινωνικού Παντοπωλείου ΜΑΖΙ (“Με Αλληλεγγύη Ζούμε Ισότιμα”), μιας ομάδας εθελοντών, με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης, Κώστα Γκιουλέκα, η οποία έχει αναλάβει να στηρίξει τους άπορους συνανθρώπους μας με την παροχή δωρεάν τροφίμων και ρούχων.

«Ιδρύσαμε την αστική εταιρεία ΜΑΖΙ τον Οκτώβριο του 2011 και ξεκινήσαμε άμεσα τη λειτουργία μας τον Δεκέμβριο.  Έκτοτε δίνουμε κάθε μήνα σε 440 περίπου άτομα τρόφιμα και ρούχα», δηλώνει στη Voria.gr η γγ του Κοινωνικού Παντοπωλείου, Αλεξάνδρα Γωγούση-Σκανδάλη.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο βρίσκεται επί της οδού Δαναΐδων 9, στην περιοχή Δωδεκανήσου και στηρίζεται από τουλάχιστον 200 εθελοντές – απλούς ανθρώπους και επιχειρηματίες – στόχος των οποίων είναι η ουσιαστική συμβολή στην αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά πλέον συνάνθρωποι μας, προσφέροντας σε άτομα  και οικογένειες που μαστίζονται από ανεργία, οικονομική δυσπραγία και προβλήματα υγείας τη δυνατότητα  να καλύπτουν πρωτογενείς ανάγκες επιβίωσης τους, προμηθευόμενοι εντελώς δωρεάν, είδη διατροφής και ρουχισμού. Εκτός από τα παραπάνω προσφέρονται και υπηρεσίες από οδοντιάτρους, ψυχολόγους,κομμωτές, διατροφολόγους και άλλους εθελοντές που συμμετέχουν στη δράση.

«Αυτό που εισπράττουμε από τον κόσμο είναι ότι πιο πολύ τους ενδιαφέρει ότι υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται και δευτερευόντως τα τρόφιμα και τα ρούχα που παίρνουν», τονίζει η κα Γωγούση, αναφέροντας πως υπάρχουν συνεργασίες και με άλλα κοινωνικά παντοπωλεία, όπως αυτό του δήμου Παύλου Μελά και των Θρακιωτών στη Χαλκηδόνα, καθώς και με τους Γιατρούς του Κόσμου, στους οποίους παρέχονται φάρμακα.

Για να γίνει κάποιος ενεργό μέλος του Κοινωνικού Παντοπωλείου ΜΑΖΙ συμπληρώνει την αίτηση εγγραφής, ενώ μπορεί να μπει στην ιστοσελίδα στο facebook και να προσφέρει εθελοντική εργασία.

Για να ενταχθεί κάποιος στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου απαιτείται η προσκόμιση των παρακάτω δικαιολογητικών:
-δελτίο αστυνομικής ταυτότητος
-πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει αυτή
-κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ- εάν υπάρχει
-τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογικής δήλωσης και το έντυπο Ε9. Αν δεν υπάρχει υποχρέωση για υποβολή δήλωσης, Υπεύθυνη δήλωση, θεωρημένη από την εφορία, όπου να βεβαιώνεται το παραπάνω
-Το εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 5.000€ το χρόνο (ακαθάριστο)
-απόδειξη ΔΕΗ ή ΟΤΕ για εξακρίβωση τς διεύθυνσης κατοικίας
-βιβλιάριο Πρόνοιας
-έκθεση υγειονομικής επιτροπής ή άλλη δημόσιου φορέα- εάν υπάρχει ιατρικό πρόβλημα

Το Δ.Σ. της εταιρείας απαρτίζεται από τους:
Κωνσταντίνο Γκιουλέκα – Πρόεδρο
Αλεξάνδρα Γωγούση-Σκανδάλη – Γενική Γραμματέα
Κατερίνα Τζαμπάζη- Μαυρουδή – Αντιπρόεδρο
Άννυ Φώλια – Ταμία και Μέλη:
Μαρία Αγγελίδου-Βαρσάνο
Μαίρη Χατζάκου και
Ηρώ Τζελέπολγου

 

Πηγή: http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=90824