Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Το Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου συμμετέχει για πρώτη φορά στην Διεθνή Έκθεση Κύπρου

21 Μαΐου 2012

Το Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου συμμετέχει για πρώτη φορά στην Διεθνή Έκθεση Κύπρου

Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η

 

Το Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου συμμετέχει για πρώτη φορά

στην Διεθνή Έκθεση Κύπρου και οι συνεργάτες του σας προσκαλούν με πολλή χαρά να το επισκεφθείτε

στο Περίπτερο 3, από τις 23 έως τις 27 Μαΐου 2012.

 Το νεοσυσταθέν Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου θα συμμετάσχει, με δικό του περίπτερο, στην 37η Διεθνή Έκθεση Κύπρου. Αυτό θα φιλοξενείται στο Περίπτερο 3 και θα εγκαινιαστεί στις 23 Μαΐου, στις 20:00, από το Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομο Β΄. Το περίπτερο του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων θα είναι ανοικτό από τις 18:00 μέχρι τις 22:00, καθημερινά, μέχρι τις 27 Μαΐου που θα κλείσει η Διεθνής Έκθεση.

Το περίπτερο  θα είναι διακοσμημένο σαν ένα μεγάλο Αρχονταρίκι, όπου κληρικοί, μοναχοί και λαϊκοί θα υποδέχονται τον επισκέπτη για να το φιλέψουν με τα νάματα ενός ολόκληρου θρησκευτικού κόσμου. Προσκαλώντας τον να ζήσει στους ευλογημένους τόπους της «Νήσου των Αγίων», μέσα από ταξίδια πραγματικά, αλλά και νοερά, σε απαράμιλλα πνευματικά τοπία, στη μαγευτικότερη γεωγραφία, σε μέρη λατρευτικά που μυρίζουν θυμίαμα και αναβλύζουν πνευματική ευωδία.

Ο εκκλησιαστικός πλούτος της Κύπρου θα παρουσιάζεται ζωντανά από κληρικό κωδικογράφο, μοναχό αγιογράφο, λαϊκό τεχνίτη ψηφιδωτού και ξυλογλύπτη, που θα παρουσιάζουν τη μοναδική τέχνη τους. Στο περίπτερο θα διανέμεται, επίσης, διαφωτιστικό υλικό για προσκυνήματα της Κύπρου και θα εκτίθενται κυπρολογικές εκδόσεις και μοναστηριακά εργόχειρα. Θα λειτουργεί έκθεση με  τίτλο Κύπρος Νήσος Αγίων, Προσκυνηματικές Περιηγήσεις.

                                Σας περιμένουμε με πολλή χαρά.

Από το Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,

17 Μαΐου 2012