Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Σφοδρή επίθεση Χατζημαρκάκη σε Κάμερον

10 Ιουλίου 2012

Σφοδρή επίθεση Χατζημαρκάκη σε Κάμερον

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, εξαπέλυσε ο ευρωβουλευτής της Γερμανίας, Γιώργος Χατζημαρκάκης, με αφορμή τις δηλώσεις του πως η Μεγάλη Βρετανία θα έκλεινε τα σύνορά της στους Έλληνες σε περίπτωση που η Ελλάδα θα έβγαινε εκτός Ευρωζώνης.

Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης τόνισε πως έαν ο Ντέβιντ Κάμερον ήθελε να κλείσει τα σύνορά τους στους Έλληνες θα φρόντιζε πρώτα να «ξεφορτωθεί έγκαιρα κάθε τί ελληνικό επιστρέφοντας τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στην Αθήνα».

Στην συνέχεια τονίζει πως «επίσης, υποθέτω, πως θα καλέσει όλους τους Έλληνες εφοπλιστές να αποσύρουν τις επιχειρήσεις τους από το Λονδίνο και τους Έλληνες καταθέτες, που έχουν μεταφέρει μαζικά χρήματα τα τελευταία χρόνια στο Λονδίνο, να αποσύρουν τις καταθέσεις τους».

Καταλήγοντας , ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής της Γερμανίας είπε πως «η Μεγάλη Βρετανία είναι μέρος του προβλήματος. Το παρασιτικό οικονομικό μοντέλο έχει βαθιές ρίζες στο Λονδίνο. Φιλοξενεί την κερδοσκοπική βιομηχανία που προκάλεσε την κρίση στο ευρώ. Λίγη αυτοσυγκράτηση δεν βλάπτει».