Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΘεολογία και Ζωή

Ο Πατριάρχης Μόσχας στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

9 Νοεμβρίου 2012

Ο Πατριάρχης Μόσχας στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Ειρηνική επίσκεψη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, κατόπιν προσκλήσεως του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης κ. Θεοφίλου και της Ιεράς Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας Ιεροσολύμων, θα πραγματοποιήσει μεταξύ 9 και 14 Νοεμβρίου 2012 ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

Το επίκεντρο της επισκέψεως θα είναι το προσκύνημα του Προκαθημένου της Ρωσικής Εκκλησίας, στα μεγαλύτερα ιερά σεβάσματα της χριστιανοσύνης.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος αναμένεται να τελέσει Συλλείτουργο με τον Πατριάρχη Θεόφιλο στον Ναό της Αναστάσεως και θα πορευθεί την οδό του Μαρτυρίου.

Επίσης… προγραμματίζεται το προσκύνημα στη Βασιλική της Γεννήσεως του Χριστού στη Βηθλεέμ, στους Ναούς στο Ναζαρέτ, τη Γεθσημανή, το Όρος Θαβώρ, στην Τιβεριάδα, καθώς και σε άλλα μέρη, που σχετίζονται με την επίγεια ζωή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Ακόμα ο Πατριάρχης Κύριλλος θα τελέσει τα εγκαίνια του Καθολικού της Ιεράς Μονής Ορεινής, καθώς και τον μεγάλο αγιασμό των υδάτων στον Ιορδάνη στο σημείο Βαπτίσεως του Κυρίου.

Επίσης ο Πατριάρχης Κύριλλος αναμένεται να συναντηθεί με την ηγεσία του Ισραήλ, της Παλαιστινιακής Αρχής και του Βασιλείου της Ιορδανίας.

Στα πλαίσια της επισκέψεως θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου του Πατριάρχου Κυρίλλου «Ελευθερία και ευθύνη» στα Εβραϊκά.

Ο Ρώσος Προκαθήμενος θα επισκεφθεί ακόμα το μνημειακό συγκρότημα «Γιαντ Βα-Σεμ».

Τον Πατριάρχη θα συνοδεύει η χορωδία της Ιεράς Μονής Υπαπαντής Μόσχας, η οποία θα συμμετάσχει στις ακολουθίες και θα δώσεις συναυλίες της ρωσικής εκκλησιαστικής μουσικής.

Η επίσκεψη θα συντελέσει στη σύσφιξη των απ΄αιώνος αδελφικών δεσμών μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών Ρωσίας και Ιεροσολύμων.

Πηγή:romfea.gr