Άγ. Νεκτάριος ΠενταπόλεωςΕιδήσεις και ΑνακοινώσειςΟρθόδοξη πίστη

Πανήγυρις Αγίου Νεκταρίου στο Τρίκορφο Φωκίδος – Φωτογραφικό υλικό

13 Νοεμβρίου 2012

Πανήγυρις Αγίου Νεκταρίου στο Τρίκορφο Φωκίδος – Φωτογραφικό υλικό

Με λαμπρότητα αλλά και μέσα σε ένα κατανυκτικό κλίμα τίμησε, το Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Νεκταρίου Δωρίδος της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος, τον Άγιο Νεκτάριο τον θαυματουργό, τον διωγμένο υπό της Διοικούσης Εκκλησίας, τον υβρισθέντα, τον συκοφαντηθέντα υπό Αρχιερέων και Ιερομονάχων, τον αδικηθέντα, αλλά υπό του Θεού αγιασθέντα.

Υπήρξε πρωτοφανές γεγονός να κοιμηθεί οσιακά, ένας άγιος Μητροπολίτης, ως ο Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως και κατά την κηδεία του να μη παρευρεθεί ούτε ένας εκ των Αρχιερέων δια να τελέσει την κηδεία!!! Μα τόσος φθόνος κατά ενός αγίου αδελφού; Ζούμε στον χώρο της Εκκλησίας, της αγάπης και της συγνώμης; Μάλλον ζούμε στην εποχή, όχι της Καινής Διαθήκης, αλλά της Παλαιάς, όπου το μένος, η ζήλεια και ο φθόνος κυριαρχούσαν.

Αγιογραφία από την κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου, στον μεγάλο Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα, όπου κατά την κοίμηση του Αγίου δεν παρευρίσκονται Αρχιερείς, αλλά κληρικοί, μοναχοί, μοναχές και πιστός λαός.

Ο Άγιος όμως με απέραντη υπομονή, συγχωρητικότητα, πολλά δάκρυα και πόνο, υπέμενε όλους τους διωγμούς της Διοικούσης Εκκλησίας. Δι’ αυτό και ο Θεός τον τίμησε εις την Βασιλεία Του και μέγα άγιο της Εκκλησίας Του ανέδειξε αυτόν. Με αυτά τα λόγια έκλεισε ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης την ομιλία του για τον εορτάζοντα άγιο Νεκτάριο.

 

 

Πηγές:freemonks.gr-gerontasnektarios.gr