Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Βραδιά πολιτισμού Αγιορείτικης Παράδοσης

14 Νοεμβρίου 2012

Βραδιά πολιτισμού Αγιορείτικης Παράδοσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΕΜΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ»

Το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012 στις 8:30 μ.μ. στον Πολυχώρο «Αγιορείτικη Παράδοση» ο Κώστας Πρατσινάκης παρέα με τους Κώστα Κυριτσάκη και Κώστα Μάτσιγκο, θα μας εντρυφήσουν στα χρώματα, τα αρώματα τους ήχους και το λόγο της Κρήτης. Τραγούδια εμπνευσμένα από την Κρητική Παράδοση αλλά και τη σύγχρονη δημιουργία που έχει ως σημείο αναφοράς την Κρήτη και τον Νίκο Ξυλούρη. 

Ο Κώστας Πρατσινάκης έχει διαχρονική παρουσία στα μουσικά δρώμενα. Αφετηρία στη δισκογραφία αποτέλεσε ο δίσκος «Ήταν μια στιγμή» και το ομότιτλο τραγούδι βραβεύτηκε στο φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης το 1986. Έχει συνυπάρξει δισκογραφικά με τα τέσσερα αδέρφια του στο δίσκο με τίτλο Δημόσια Μουσική Συνύπαρξη. Απέκτησε ευρύ κοινό που τον ακολουθεί πιστά στις ζωντανές του εμφανίσεις. Όταν όμως επιλέξει  να τραγουδήσει Κρητικά τραγούδια  τα οποία αγαπά ιδιαίτερα, δίνει μια άλλη διάσταση στον τρόπο έκφρασης του και έτσι η παράσταση έχει ξεχωριστό χαρακτήρα.

Ο Κώστας Κυριτσάκης ασχολείται   από πολύ μικρός με την Κρητική μουσική. Μαθήτευσε δίπλα στον Μανώλη Μαθιουδάκη και μετέπειτα στον Ross Daly.Στο ενεργητικό του καταγράφονται πολλές ζωντανές εμφανίσεις και επί σειρά ετών δίδασκε στο Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής στην Άρτα και στις «Εν Χορδαίς».

Ο Κώστας Μάτσιγκος με 30 και πλέον χρόνια εμπειρίας στο χώρο της μουσικής, είναι ιδιοκτήτης και διευθυντής του ωδείου Τούμπας. Συγχρόνως είναι μαέστρος και ενορχηστρωτής τόσο στη δισκογραφία όσο και σε ζωντανές εμφανίσεις με πλήθος καταξιωνένων καλλιτεχνών (Σωκράτης Μάλαμας, Ελένη Βιτάλη, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης) κ.α..

Κώστας Πρατσινάκης τραγούδι – κιθάρα

Κώστας Κυριτσάκης Κρητική λύρα

Κώστας Μάτσιγκος  κιθάρα – μαντολίνο