Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Κέικ με γεύση κάστανο

17 Νοεμβρίου 2012

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για το κέικ

3 ½ κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα βούτυρο

4 αυγά

1 κούπα σιρόπι από γλυκό κάστανο

1 κούπα κάστανα βρασμένα και χοντροαλεσμένα

2 κουταλιές σούπας μπέικιν πάουντερ

Για την επικάλυψη κάστανο

1 κιλό κάστανα

2 βανίλιες

Μισό φλιτζάνι τσαγιού γάλα ζαχαρούχο εβαπορέ

1 κουταλιά σούπας φρέσκο βούτυρο

1 κουταλάκι αλάτι

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κατόπιν στο μίξερ με υψηλή ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και ρίχνουμε ένα – ένα τα αυγά μέσα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κάστανα, το σιρόπι, το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα σε ταψάκι ή φόρμα του κέικ και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.

Για την επικάλυψη κάστανο

Χαράζουμε σταυρωτά τα κάστανα και τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει για 5 λεπτά. Τα καθαρίζουμε ένα ένα και τα σιγοβράζουμε για να τα λιώσουμε στη συνέχεια στο μπλέντερ.

Προσθέτουμε το γάλα και το βούτυρο και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε και τη βανίλια.

Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ και γλασάρουμε το κέικ.

Πηγή:news.princeoliver.com