Θεολογία και Ζωή

Η συναρπαστική ζωή ενός ανθρώπου χωρίς άκρα, ελπίδα και έμπνευση για μια αληθινή ζωή χωρίς όρια!

22 Νοεμβρίου 2012

Η συναρπαστική ζωή ενός ανθρώπου χωρίς άκρα, ελπίδα και έμπνευση για μια αληθινή ζωή χωρίς όρια!

 

«Οὔτε οὗτος ἥμαρτεν οὔτε οἱ γονεῖς αὐτοῦ, ἀλλ’ ἵνα φανερωθῇ τὰ ἔργα τοῦ Θεοῦ ἐν αὐτῷ» (Iωαν. 9,3)

 

Στο νέο βιβλίο των εκδόσεων “Εν πλω”, με τον τίτλο “ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ”, ο ΝΙΚ ΒΟΥΙΣΙΤΣ, που γεννήθηκε χωρίς άκρα, αφηγείται την προσωπική του ιστορία και τον αγώνα του να ζήσει μια αληθινά χαρούμενη ζωή.

 

Tα τελευταία χρόνια, ο εκπληκτικός αυτός άνθρωπος έχει γίνει πολύ οικείος σε εκατομμύρια ανθρώπους, τόσο από τις ομιλίες του σε μεγάλα γήπεδα και θέατρα ανά τον κόσμο, όσο και απο τα videos που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Ήρθε η ώρα λοιπόν να τον γνωρίσουμε “από κοντά” και μέσα από τα κείμενά του!

 

Ο Νικ στις σελίδες του βιβλίου του περιγράφει την προσωπική φιλοσοφία του για τη ζωή. Μιλά για τα προσωπικά σκαμπανεβάσματα στη ζωή του, την σκοτεινή

περίοδο της απόγνωσης, όταν θεώρησε ως λύση την αυτοκτονία αλλά και τις μετέ- πειτα προοπτικές που ανοίχθηκαν μπροστά του.

Εξιστορεί τα ταξίδια του και τις εμπειρίες που αποκόμισε από τις περιοδείες του ανά τον κόσμο, όπου εκατομμύρια άνθρωποι παίρνουν από την εμπνευσμένη αφήγησή του κουράγιο και δύναμη για να ξεπεράσουν τις δικές τους προκλήσεις.

Αφηγείται τις παράλληλες ιστορίες ανθρώπων που γνώρισε ο ίδιος με αναπηρίες, αρρώστιες και δυσκολίες που τις πολέμησαν ή τις ξεπέρασαν.

 

Αυτό το βιβλίο εξιστορεί το “αδύνατο” που τελικά γίνεται δυνατό. Δεν είναι ένα συνηθισμένο βιβλίο αυτοβελτίωσης. Είναι ένας ύμνος στην ελπίδα από έναν νικητή της ζωής. Και σίγουρα έχει πολλά να πει στην Ελλάδα της απόγνωσης και της κατάθλιψης…

 

Ο ίδιος ο συγγραφέας αναφέρει στον πρόλογο του βιβλίου:

 

«Νιώθουμε συχνά πως η ζωή είναι άδικη. Οι δύσκολες στιγμές και οι σκληρές συνθήκες πυροδοτούν συχνά μέσα μας την αυτοαμφισβήτηση και την απελπισία. Ο άγιος Ιάκωβος στην επιστολή του αναφέρει: «Πᾶσαν χαρὰν ἡγήσασθε, ἀδελφοί μου, ὅταν πειρασμοῖς περιπέσητε ποικίλοις». Αυτό είναι ένα μάθημα που πάσχιζα πολλά χρόνια για να μάθω. Εν τέλει τα κατάφερα, και μέσα από τις εμπειρίες μου, μπορώ να σε βοηθήσω να καταλάβεις ότι οι περισσότερες από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, μας παρέχουν ευκαιρίες να ανακαλύψουμε ποιο είναι το νόημα της ύπαρξης. Μπορεί να περάσεις δύσκολες στιγμές. Μπορεί να πέσεις και να νιώ- σεις ότι δεν έχεις τη δύναμη να σηκωθείς ξανά. Το ξέρω το συναίσθημα.

Όλοι το ξέρουμε. Η ζωή δεν είναι πάντοτε εύκολη, αλλά όταν υπερπηδούμε προκλήσεις, γινόμαστε δυνατότεροι και πιο ευγνώμονες για τις ευκαιρίες μας.

 

Βρίσκω χαρά συνειδητοποιώντας ότι, όσο ατελής κι αν είμαι, είμαι πλάσμα του Θεού, σχεδιασμένο σύμφωνα με το σχέδιο Του για μένα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει περιθώριο για βελτίωση. Παλεύω διαρκώς να γίνομαι καλύτερος, έτσι ώστε να υπηρετώ καλύτερα και Εκείνον και τον κόσμο!

 

Προσεύχομαι και υπενθυμίζω στον εαυτό μου τον λόγο του Θεού, που με βοηθά να γνωρίζω ότι είναι Εκείνος στο πλάι μου. Δεν με αφήνει ποτέ. Δεν με έχει ξεχάσει. Μπορεί να γίνει ο ίδιος η αιτία ώστε να βγουν σε καλό ακόμα και τα χειρότερα πράγματα».

 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

 

Κάνει σέρφινγκ. Κολυμπάει. Τραγουδάει. Έχει παίξει ήδη ένα ρόλο σε κι- νηματογραφική ταινία. Πρόσφατα έκανε ελεύθερη πτώση από αεροπλάνο. Μεταδίδει μία αισιοδοξία για την ζωή. Και παρόλα αυτά δεν έχει πόδια και χέρια!

 

Ο 30χρονος Νικ Βούισιτς, που γεννήθηκε χωρίς άκρα, έχει γίνει γνωστός σε όλο τον κόσμο ως ένας χαρισματικός ομιλητής. Εμπνέει εκατομμύρια ακροατές σε θέατρα, στάδια, σχολεία, ορφανοτροφεία και φυλακές σε όλη την υφήλιο.

 

Κάποτε μίλησε σε περισσότερους από 100.000 ανθρώπους στην Ινδία , σε 18.000 σε μια αρένα ταυρομαχιών στην Κολομβία και σε 8.000 κατά τη διάρκεια καταιγίδας στην Ουκρανία.

 

Σε ηλικία 8 ετών έπαθε κατάθλιψη. Είδε τον εαυτό του σαν βάρος για τους άλλους. Συνειδητοποίησε ότι θα ήταν απίθανο να πάει στο κολλέγιο, να έχει μια σύζυγο ή ακόμα να αγκαλιάσει τα παιδιά του. Προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Αλλά στην ηλικία των 13 ετών, τον ενέπνευσε η ιστορία ενός ανθρώπου που ξεπέρασε τις αναπηρίες του, και άρχισε να είναι ευγνώμων για την οικογένεια και την υγεία του.

 

«Συνειδητοποίησα ότι είχα μια επιλογή. Μπορούσα είτε να λυπηθώ τον εαυτό μου ή να ευχαριστήσω τον Θεό για ό,τι έχω. Ο φόβος και η ενοχή πα- ραλύουν τους ανθρώπους περισσότερο από το να μην έχουν άκρα».

Το βιβλίο μετέφρασε και επιμελήθηκε ο Βασίλης Αργυριάδης.

H εκτύπωση του βιβλίου έγινε στις Γραφικές Τέχνες «ΛΥΧΝΙΑ Α.Ε.»

Σελίδες 352,σχήμα 14Χ21,τιμή 15.00 ευρώ / ISBN: 978-960-9550-19-2

Πληροφορίες: Xαράλαμπος Θεοδώρου 210 3226 343, sales@enploeditions.gr

ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ