Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

6 τρόποι για να μείνετε υγιείς με λίγα χρήματα

27 Νοεμβρίου 2012

6 τρόποι για να μείνετε υγιείς με λίγα χρήματα

Η υγεία μας είναι το πιο πολύτιμο αλλά και το πιο δαπανηρό αγαθό σε περίπτωση ασθένειας. Και σε μέρες που τα οικονομικά όλων είναι ιδιαίτερα περιορισμένα, η υγεία συχνά πέφτει «θύμα» περικοπών…Δείτε, πως θα διατηρήσουμε την καλή μας υγεία με λίγα (ή καθόλου) χρήματα.

Προσωπικός γυμναστής και διαιτολόγος δωρεάν

Αν διαθέτετε κινητό νέας γενιάς, θα έχετε σίγουρα διαπιστώσει πως οι εφαρμογές που μπορείτε να «κατεβάσετε» είναι απεριόριστες και εξαιρετικά χρήσιμες. Επωφεληθείτε από τα αγαθά της τεχνολογίας και κατεβάστε εφαρμογές που θα ωφελήσουν την υγεία σας, όπως εκείνες που καταρτίζουν ανάλογα με τις ανάγκες σας ειδικά διαιτητικά γεύματα ή κάποιες άλλες που καταγράφουν τις επιδόσεις σας στο τρέξιμο ή άλλα αθλήματα, δημιουργώντας έτσι το δικό σας, εικονικό «γυμναστή».

Προσφορές και κουπόνια

Εκμεταλλευθείτε τις προσφορές εταιρειών και super markets και αγοράστε προϊόντα με εκπτωτικά κουπόνια έτσι ώστε να ρίξετε την τελική τιμή τους. Μπορείτε επίσης να γραφείτε και στο facebook group των εταιριών που σας ενδιαφέρουν για να επωφελείστε άμεσα από τις προσφορές που κατά καιρούς ανακοινώνουν. Φροντίστε ωστόσο, τα προϊόντα που αγοράζετε-καταναλώνετε να είναι υγιεινά, χαμηλά σε λιπαρά, έτσι ώστε να μην βλάψετε την υγεία και τη σιλουέτα σας.

 

 

 

Σούπα για καλή υγεία

Σε εποχές που κάνουμε οικονομία ακόμη και στα είδη τροφίμων που αγοράζουμε, κάντε κάτι καλό για την υγεία και την τσέπη σας. Εντάξτε στη διατροφή σας πολλές σούπες που και δεν κοστίζουν αλλά και την υγεία και την σιλουέτα ωφελούν. Προσθέστε στις σούπες σας λαχανικά και πατάτες και θα έχετε ένα πλήρες γεύμα με ελάχιστα χρήματα. Μην ξεχνάτε και πρόσφατες έρευνες που απέδειξαν πως όσοι έτρωγαν μια ελαφριά σούπα πριν το κυρίως πιάτο τους, έχασαν περισσότερα κιλά από τους υπόλοιπους που δεν είχαν εντάξει τις σούπες στο διαιτολόγιό τους.

 

 

 

Internet αγάπη μου!

Χρησιμοποιήστε στο έπακρο όλες τις δυνατότητες του διαδικτύου. Αναζητήστε chat για να συζητήσετε με γυμναστές για την προπόνηση που θέλετε να κάνετε, μπείτε σε sites διατροφής για να ενημερωθείτε για όλα τα θρεπτικά συστατικά των τροφίμων που αγοράζετε, ψάξτε για άτομα με ίδια προβλήματα υγείας με εσάς για να ανταλλάξετε απόψεις ή μπείτε σε ιατρικά forum που θα σας διαφωτίσουν σχετικά με ορισμένα συμπτώματα. Και το βασικότερο: για όλα αυτά δεν θα πληρώσετε ούτε ένα ευρώ.

 

 

Παζαρέψτε

Ενώ παλιότερα δεν μπορούσαμε ούτε να το ξεστομίσουμε, το παζάρεμα πλέον αποτελεί συνήθη τακτική στις καθημερινές συναλλαγές. Ξεχάστε όλα όσα γνωρίζατε μέχρι σήμερα και… παζαρέψτε ανελέητα σε κάθε υπηρεσία που μέχρι τώρα πληρώνατε αδρά, όπως π.χ. στο γυμναστήριο. Αν τα οικονομικά σας, δεν αντέχουν μια συνδρομή σε γυμναστήριο, καλό θα ήταν πριν το εγκαταλείψετε να συζητήσετε με τους υπεύθυνους την πιθανότητα κάποιας μείωσης της συνδρομής σας. Και να είστε σίγουροι πως θα κάνουν το παν για να σας κρατήσουν στο πελατολόγιό τους.

Τέλος στο πεταμένο φαγητό

Σίγουρα θα θυμάστε τα παλιότερα χρόνια, πόσο μεγάλες μερίδες φαγητού κατέληγαν στα σκουπίδια. Ξεπεράστε το πληθωρικό σύνδρομο του παρελθόντος και υπολογίστε με ακρίβεια τις διατροφικές ανάγκες του νοικοκυριού σας ώστε τίποτα να μην πηγαίνει χαμένο. Καταρτίστε ένα εβδομαδιαίο μενού και φροντίστε να το τηρείτε ευλαβικά μέσα στην εβδομάδα, αποφεύγοντας τις σπάταλες παρασπονδίες, όπως π.χ. τις παραγγελίες σε πίτσες και σουβλάκια. Έτσι, και την τσέπη σας θα ωφελήσετε αλλά και την υγεία σας καθώς θα τρώτε υγιεινό, σπιτικό φαγητό.

 

 

 

Πηγή:clickatlife.gr