Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Κρεμμυδοπιτάκια νηστίσιμα

28 Νοεμβρίου 2012

Υλικά

 Στρογγυλά Κουρού 1 πακέτο (20 πιτάκια)

ελαιόλαδο 2/3 φλιτζανιού του τσαγιού

κρεμμύδια 600 γρ., κομμένα σε ροδέλες

πράσα 2 κομμένα σε ροδέλες

μανιτάρια 200 γρ., κομμένα σε φετάκια

δυόσμος 4 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος

ντομάτες 2 χωρίς τις φλούδες και τους σπόρους, ψιλοκομμένες

κρασί 100 ml λευκό ξηρό

αλάτι όσο θέλετε

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

 

Ξεπαγώνετε τα στρογγυλά τεμάχια της Ζύμης Κουρού σύμφωνα με τις οδηγίες. Βράζετε τα κρεμμύδια και τα πράσα σε λίγο νερό για 15’ περίπου. Τα στραγγίζετε καλά. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα μανιτάρια για 5’-6’. Προσθέτετε το μείγμα των κρεμμυδιών και του πράσου και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5’-6’ ακόμη. Αλατοπιπερώνετε. Σβήνετε με το κρασί και βράζετε μέχρι να εξατμιστούν πολύ καλά τα υγρά τους. Κατόπιν αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε το δυόσμο και τις φρέσκες ντομάτες (προσοχή χωρίς υγρά) και ανακατεύετε καλά.

Σε αντικολλητική φόρμα για 10 μάφινς τοποθετείτε τα στρογγυλά τεμάχια της ζύμης, ένα σε κάθε θέση. Βάζετε σε κάθε πιτάκι από 1 κουταλιά της σούπας γέμιση και το κλείνετε από πάνω με ένα δεύτερο πιτάκι πιέζοντας με βρεγμένα δάκτυλα γύρω γύρω για να κολλήσουν τα δύο πιτάκια καλά. Ψήνετε τα πιτάκια σε ταψί αλειμμένο με λάδι στους 200 °C για 20’-25’, μέχρι να ροδίσουν.

  • Προετοιμασία: 20 λεπτά
  • Ψήσιμο: 50 λεπτά
  • Μερίδες: 10
  • Δυσκολία: πολύ εύκολο

Συμβουλή

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και 2 μεγάλα φύλλα Ζύμης Κουρού τα οποία θα κόψετε στις διαστάσεις που έχουν τα δικά σας φορμάκια.

Πηγή: icookgreek.com