Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΟρθόδοξη πίστη

Αντίγραφο θαυματουργού Ι. Εικόνος από το Άγιο Όρος στο Κιλκίς (φωτογραφίες)

28 Νοεμβρίου 2012

Αντίγραφο θαυματουργού Ι. Εικόνος από το Άγιο Όρος στο Κιλκίς (φωτογραφίες)

Μία ιδιαίτερη ευλογία θα έχουν οι ευσεβείς Ορθόδοξοι Χριστιανοί της πόλεως του Κιλκίς, εν όψει της Πανηγύρεως των πολιούχων Αγίων μας Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων, να προσκυνήσουν μία από τις Ιερές Εικόνες της Υπεραγίας Θεοτόκου που φυλάσσονται στις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους.

Συγκεκριμένα μετά από αίτημα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Εμμανουήλ μεταφέρθηκε από το Άγιον Όρος στο Κιλκίς το αντίγραφο της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Βηματάρισσας που φυλάσσεται στο Ιερό Βήμα της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου.

Η υποδοχή της Παναγίας της Βηματάρισσας, την οποία μετέφεραν Αγιορείτες Πατέρες, έγινε στην συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου και Παπαλουκά (μπροστά στον Ιερό Ναό των Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων) την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012 στις 6:00 το απόγευμα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Εμμανουήλ, τον Ιερό Κλήρο και τον ευσεβή λαό και εν συνεχεία τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός.

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Βηματάρισσας θα παραμείνει στον Ιερό Ναό των Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων για προσκύνηση μέχρι την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012 οπότε και θα αναχωρήσει μετά την Θεία Λειτουργία ενώ όλες τις ημέρες που θα βρίσκεται στο Κιλκίς θα τελούνται καθημερινά Ιερές Ακολουθίες σύμφωνα με το πρόγραμμα.

 

Φωτογραφίες από την υποδοχή του αντιγράφου της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Βηματάρισσας

εκ της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους και του Πανηγυρικού Εσπερινού,

στον Ιερό Ναό Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων,

Πολιούχων Κιλκίς

 Πηγή :agioritikesmnimes.blogspot.gr