Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Ταχινόπιτα

3 Δεκεμβρίου 2012

sintagi_58Υλικά

365 γραμμ. ταχίνι

365 γραμμ. ζάχαρη

1/2 φλιτζ. τσαγ. κονιάκ

1 φλιτζ. τσαγ. χυμό πορτοκαλιού

1 κοφτό κουτ. γλυκ. σόδα

1 κουτ. γλυκ. καλά γεμάτο μπέικιν πάουντερ

1 κουτ. γλυκ. κανέλα

1 φλιτζ. τσαγ. καρύδια χοντροκομμένα

1 κουτ. γλυκ. ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού

1 κιλό αλεύρι λευκό

 

Εκτέλεση

1. Ρίχνετε το ταχίνι σε ένα μπολ και αρχίζετε αργά να προσθέτετε 1 φλιτζάνι τσαγιού κρύο νερό, μέχρι να αραιώσει το μείγμα. Ρίχνετε το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού και συνεχίζετε να δουλεύετε με ένα πιρούνι το μείγμα, ώστε να αραιώσει το ταχίνι.

2. Προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ, τα καρύδια και την κανέλα και ανακατεύετε ζωηρά το μείγμα, ώστε να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.

3. Τέλος, ρίχνετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και δουλεύετε το μείγμα για 3 – 4 λεπτά με το σύρμα.

4. Το τοποθετείτε σε ένα λαδωμένο ταψί Νο 30 – 32 και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 75 λεπτά περίπου.

 Πηγή:  mirsini.gr