Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΟρθόδοξη πίστη

Αναζητώντας το θαύμα… – Η συγκλονιστική ιστορία του μικρού Ηλία

4 Δεκεμβρίου 2012

Αναζητώντας το θαύμα… – Η συγκλονιστική ιστορία του μικρού Ηλία

αρχείο λήψης (1)Ένα θέμα ιδιαίτερα ευαίσθητο μία συγκινητική ιστορία που μέρα με τη μέρα εξελίσσεται. Μία ιστορία που βρισκόταν για αρκετό διάστημα κολλημένη στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

Ένα παιδί που περίμενε μία υπογραφή. Μία υπογραφή για να μεταφερθεί στο εξωτερικό ώστε να χειρουργηθεί.

Ο μικρός Ηλίας από το Βλαχιώτη Λακωνίας, δίνει καθημερινά τη δική του μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Η περιπέτεια του ξεκίνησε όταν ο Ηλίας ήταν 6 μηνών με μία απλή παλινδρόμηση στομάχου. Η μητέρα του άρχισε να προβληματίζεται όταν ο Λιάκος, όπως τον αποκαλούν χαϊδευτικά, δεν είχε την ανάπτυξη που θα έπρεπε να έχει ένα παιδί στη δική του ηλικία. Άρχισε να επισκέπτεται γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων μέχρι που κατέληξε σε καρδιολόγους.

Εκεί βρέθηκε η άκρη του νήματος και η αρχή του Γολγοθα. Ο μικρός διαγνώστηκε με υποβαλβιδική στένωση κεντρικής αορτής.

Υποβλήθηκε σε χειρουργείο ανοικτής καρδιάς. Η περίπτωση του όμως ήταν τόσο ιδιαίτερη που τα προβλήματα συνεχίστηκαν.

Ο Ηλίας έχει κάνει τραχειοτομία για τη οποία χρειάζεται συνέχεια να κάνεις αλλαγές. Η πιο πρόσφατη εξέλιξη της υγείας του τον θέλει να μεταφέρεται στο κέντρο υγείας Σπάρτης λόγω αιμορραγίας σε αυτήν.

 

Η οικογένεια του έχει εναποθέσει τις ελπίδες της στον διεθνούς φήμης παιδοκαρδιοχειρουργό κ. Αυξέντιο Καλαγκό ο οποίος ειδικεύεται στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των καρδιακών βαλβίδων, με μία πρωτοποριακή μέθοδο η οποία μάλιστα έχει πάρει και το όνομα του «Kalangos Ring».

Αυτό το ταξίδι καθυστερούσε όχι μόνο λόγω των οικονομικών προβλημάτων που έχουν προκύψει στην οικογένεια του, μετά από τα τόσα ιατρικά έξοδα τόσων χρόνων αλλά και λόγω μίας υπογραφής.

Η υπογραφή τελικά μπήκε για να επιτρέψει τη μεταφορά του μικρού ασθενούς στην Γενεύη, αφού οι γιατροί στην Ελλάδα δεν μπορούν να κάνουν κάτι περισσότερο από αυτά που έχουν ήδη κάνει.

 

Ο isotimos επικοινώνησε με τη μητέρα του μικρού Ηλία την κ. Σουζάνα Νικήτα η οποία μας ανέφερε : «Δεν είναι λίγες οι φορές που ο γιος μου φλέρταρε με το θάνατο» «είχαμε χάσει κάθε ελπίδα, ειδικά στην εγχείρηση ανοικτής καρδιά, φτάσαμε στο σημείο ακόμη και οι γιατροί να μιλούν μόνο για ένα θαύμα, αφού τον είχαν χάσει για λίγα λεπτά.

Ο μικρός Λιάκος, όμως κατάφερε να επιζήσει και όταν επανήλθε, όπως μας ανέφερε η μητέρα του της είπε ότι είχε βρεθεί σε ένα μέρος φωτεινό, που έμοιαζε με κήπο εκεί είδε τον παππού ο οποίος τον απέτρεψε να πλησιάσει.

 

Οι γονείς του, άνθρωποι του μεροκάματου, δημιούργησαν και σελίδα στο facebook ώστε η ιστορία του να γίνει γνωστή παντού, για να μπορεί ο μικρός να καταφέρει να βγει νικητής, με την βοήθεια όλων μας, μάλιστα έχουν ανεβάσει και μία επιστολή στην οποία αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο.

 

image_gallery

Διαβάστε την επιστολή:

 

Ονομάζομαι Ηλίας Αλεξάνδρου του Αλέξιου και της Σουζάνας από το Βλαχιώτη Λακωνίας. Γεννήθηκα στις 24 Σεπτεμβρίου 2005 και θέλω απλά να σας μεταφέρω το πρόβλημά μου. Δεν ζητάω να με λυπηθείτε – δεν είμαι κακόμοιρο!!! είμαι ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΩ – απλά αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει ας το κάνει.

 

Ζω λοιπόν με αναπτυξιακά προβλήματα…και εδώ και 5 χρ. με τραχειοτομία και έχω υποβληθεί και σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς πριν από 4,5 χρ.

 

Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα υγείας με την καρδιά μου έχει υποτροπιάσει με αποτέλεσμα τα χρονικά περιθώρια ζωής μου να στενεύουν. Οι καρδιολόγοι μου ο κος Ράμμος και ο κος Αζαριάδης από το Ωνάσειο δεν έχουν αντιμετωπίσει παρόμοια περίπτωση ξανά και δεν μπορούν να με βοηθήσουν.

Η λύση βρίσκετε στην Ελβετία από τον κο Καλλαγκο – παιδοκαρδιοχειρούργο – ο οποίος έχει κάνει πάρα πολλές παρόμοιες επεμβάσεις σε όλο τον κόσμο και με μεγάλη επιτυχία.

Η επέμβαση κόστους 100,000 € μπορεί να γίνει στην Ελβετία αν υπογράψουν οι Έλληνες γιατροί για να μπορέσουν να καλυφθούν τα έξοδα από την ασφάλεια, όμως μπορεί να γίνει και στην Ελλάδα αρκεί το Ωνάσειο να στείλει επίσημη πρόσκληση στον κο Καλαγκο.

 

Μέχρι τη στιγμή αυτή τίποτα από τα δύο δεν έχει γίνει αν και ο κος Καλλαγκος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, μας ζήτησε αυτό το τόσο απλό:« μια πρόσκληση από το Ωνάσειο», για να μπορέσει να έρθει ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ στην Ελλάδα και να χειρουργήσει την δική μου μικρή καρδούλα.

Νοσηλεύομαι ήδη στο Νοσ. Παίδων Αγ. Σοφία με πνευμονικό οίδημα και ξέρω ότι οι οικονομικές αντοχές της οικογένειας μου έχουν εξαντληθεί μαζί και τα δικά μου περιθώρια ζωής……….

Σας ευχαριστώ που μου αφιερώσατε λίγο από το πολύτιμο χρόνο σας.

Ο μικρός Ηλίας

 

τηλ.επικοιν. 6945683728

Λογ. Εθνικής 497/746323-57

Πηγές:orthodoxigynaika.blogspot.gr-.isotimos.gr