Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Εκλεψαν την προτομή του Ηλιάκη στα Χανιά

4 Δεκεμβρίου 2012

Εκλεψαν την προτομή του Ηλιάκη στα Χανιά

Την οργή της κοινωνίας των Χανίων, αλλά και την άμεση αντίδραση του υπουργείου Εθνικής Aμυνας, έχει προκαλέσει η κλοπή της ορειχάλκινης προτομής του ήρωα πιλότου Κώστα Ηλιάκη, ο οποίος έχασε τη ζωή του στις 23 Μαΐου 2006 κατά τη διάρκεια αναχαίτισης τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο ανοιχτά της Καρπάθου. 

HLIAKIS

Η προτομή του ήρωα πιλότου Κ. Ηλιάκη που έκανε φτερά

Το πιθανότερο σενάριο, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι οι δράστες να έκλεψαν την προτομή προκειμένου να την πουλήσουν για παλιοσίδερα.

Η κλοπή της προτομής που ήταν τοποθετημένη στην οδό Ακρωτηρίου έγινε αντιληπτή χθες το πρωί από κάποιον διερχόμενο πολίτη, ο οποίος ενημέρωσε τις αρμόδιες Αρχές. Από την πλευρά της Αστυνομίας διεξάγονται έρευνες κυρίως σε μάντρες σιδερικών αλλά και σε πλανόδιους που μαζεύουν παλιοσίδερα για να τα πουλήσουν σε κέντρα ανακύκλωσης.

Aμεση όμως ήταν και η αντίδραση του υπουργού Εθνικής Aμυνας, Πάνου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για την κλοπή της προτομής και ζήτησε από την πολιτική και στρατιωτική Δικαιοσύνη να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι δράστες να εντοπιστούν και να συλληφθούν άμεσα.

Ακόμα, ο κ. Παναγιωτόπουλος ζήτησε από τον αρχηγό ΓΕΑ, αντιπτέραρχο Αντώνη Τσαντηράκη, να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες της κατασκευής νέας προτομής ώστε να τοποθετηθεί το συντομότερο στο συγκεκριμένο σημείο, ενώ ζήτησε επίσης να υπάρξει άμεση ενημερωτική επικοινωνία με την οικογένεια Ηλιάκη.

Ευαγγελία Καρεκλάκη

 

Πηγή: ethnos.gr