Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Βυζαντινή και παραδοσιακή μουσική στο Άργος

5 Δεκεμβρίου 2012

ΑΦΙΣΑ - ΤΕΛΙΚΟ_1

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών, η Κ.Ε.Δ.Α.Μ, η Π.Ε. Αργολίδας και ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Αργολίδας «ΙΑΚΩΒΟΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ» συνδιοργανώνουν στο Άργος το «6ο ΔΙΗΜΕΡΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ» με τη συμμετοχή πέντε (5) χορωδιών και μουσικών σχημάτων, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Μπουσουλοπούλειου του Α΄ Γυμνασίου Άργους. – Την πρώτη ημέρα Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 6.30 μ.μ.

 


θα εμφανισθούν οι βυζαντινές χορωδίες: 1) Ο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣ «ΦΩΝΕΣ ΑΣΜΑΤΩΝ» και 2) Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ «ΙΑΚΩΒΟΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ» όπου θα παρουσιάσουν πρόγραμμα με βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους και θα τιμηθεί ο κ. ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΠΑΪΚΟΠΟΥΛΟΣ πρώην Άρχων Β΄ Δομέστικος της Μ.τ.Χ.Ε., πρωτοψάλτης του Ι.Ν. Αγ.Σπυρίδωνος Αιγάλεω Αθηνών και Χοράρχης της χορωδίας του εν Αθήναις Συλλόγου Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως.

Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει ο κ.Νώντας Σκοπετέας, νομικός

-Την δεύτερη ημέρα Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 6.30 μ.μ.θα εμφανισθούν οι χορωδίες: 1) Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ – παραρτήματος Άργους, 2) Χορωδία Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Ναυπλίου «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ» και 3) η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ, όπου θα παρουσιάσουν πρόγραμμα με δημοτικά παραδοσιακά τραγούδια, συνοδεία παραδοσιακών οργάνων, από διάφορες περιοχές της Ελλάδος και θα τιμηθεί ο κ. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, Μουσικοδιδάσκαλος, Συγγραφέας, Πρόεδρος και Χοράρχης του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής Αιγιαλείας.

NAUPLIO_EKDILOSH_IEROPSALTON_IEROS_NAOS_EUAGGELISTRIAS_NAUPLIOU2 (1)Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει η Θεολόγος κ. Δήμητρα Μποζιονέλου-Χουντάλα

NAUPLIO_EKDILOSH_IEROPSALTON_IEROS_NAOS_EUAGGELISTRIAS_NAUPLIOU6

Πηγή: argolikospalmos.blogspot.gr