Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Δες ποιοι γνωστοί Κύπριοι θα τρέξουν στον Mαραθώνιο Λευκωσίας

5 Δεκεμβρίου 2012

Δες ποιοι γνωστοί Κύπριοι θα τρέξουν στον Mαραθώνιο Λευκωσίας

MarathonFlame_GRΓνωστοί Κύπριοι φωτογραφίζονται για το Quantum Nicosia Marathon και σε καλούν να λάβεις μέρος στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της πόλης, προσφέροντας ταυτόχρονα στο συνάνθρωπό σου!

Κων/Να Γεωργίου & Θεοδώρα Γιάγκου

Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, δήμαρχος Λευκωσίας

«Το “Quantum Nicosia Marathon” είναι η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση στην πόλη μας που γίνεται πραγματικότητα χάρη στην πρωτοβουλία και την ευγενή προσφορά του πολύ καλού φίλου Νάσου Κτωρίδη, με τον οποίο συμμεριζόμαστε την ίδια αγάπη για την πόλη μας, τον πολιτισμό μας και το κοινό όραμα και στόχο: να στηρίξουμε και να ανεβάσουμε τον κοινωνικό αθλητισμό στο ψηλότερό του βάθρο. Φυσικά για μας ο μαραθώνιος της Λευκωσίας δεν είναι απλά μια διοργάνωση υψηλών αθλητικών απαιτήσεων, αλλά μια μοναδική κοινωνική, πολιτιστική και ανθρωπιστική εμπειρία, που μετατρέπει την πόλη μας στο πιο μεγάλο και πιο φιλόξενο στάδιο της ζωής.

Στις 9 Δεκεμβρίου, λοιπόν, ραντεβού εδώ στο κέντρο της πρωτεύουσας. Ακόμη κι εσείς, που είτε δεν μπορείτε, είτε δεν θέλετε να συμμετάσχετε, τρέχοντας ή περπατώντας μια από τις διαδρομές,

σας καλώ να έρθετε να παρακολουθήσετε, να εμψυχώσετε τους δρομείς, να απολαύσετε τη γιορτινή ατμόσφαιρα και να ζήσετε μαζί μας αυτή τη μοναδική στιγμή για την πόλη μας. Προσωπικά, θα ήθελα πολύ να συμμετάσχω, αλλά δυστυχώς δεν θα τα καταφέρω, καθώς εκείνη τη μέρα τελείται το ετήσιο μνημόσυνο του Τάσσου Παπαδόπουλου».

Μιχάλης Σοφοκλέους, ηθοποιός

«Η αλήθεια είναι πως πρώτη φορά άκουσα από εσάς για τον Μαραθώνιο Λευκωσίας. Θέλησα να λάβω μέρος με μεγάλη χαρά, γιατί είναι για φιλανθρωπικό σκοπό και αυτό είναι το ελάχιστο που μπορώ να προσφέρω με τη συμμετοχή μου. Ελπίζω, η ποδηλασία που κάνω στον ελεύθερό μου χρόνο να με βοηθήσει να αντεπεξέλθω στις 9 Δεκεμβρίου».

Σοφοκλής Κασκαούνιας, ηθοποιός

«Βουράτε να βουρήσουμε, όπως θα βουρήσουν όλοι. Αν μη τι άλλο, θα χάσουμε και κανένα κιλό. Ας σηκωθούμε, λοιπόν, από τον καναπέ μας και να συμβάλουμε σε αυτή την ξεχωριστή διοργάνωση, γι’ αυτό τον όμορφο σκοπό».

Σύλβια Μαυροπούλου, ιδιοκτήτρια boutique Mint

«Με χαρά λαμβάνω μέρος στο Quantum Nicosia Marathon, τρέχοντας πέντε χιλιόμετρα, μιας και μέρος των εσόδων θα δοθούν στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο. Είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω από την πλευρά μου για να προσφέρω, ώστε όλο και περισσότεροι άνθρωποι να βοηθηθούν και να βγουν νικητές από αυτή τη δύσκολη μάχη, την οποία γνωρίζει εδώ και μερικούς μήνες και ένα από τα πιο αγαπημένα μου πρόσωπα».

Άλεξ Παναγή, μουσικός

«Ελπίζω να έχει ούριο άνεμο την ερχόμενη Κυριακή για όλους εμάς που θα δώσουμε το παρών μας και κυρίως για τα κοινωφελή ιδρύματα που θα επωφεληθούν από τον Μαραθώνιο. Εύχομαι ο θεσμός αυτός να αποκτήσει το διεθνές κύρος που του αξίζει και η Λευκωσία να περηφανεύεται για ένα ακόμη επίτευγμα: τον μαραθώνιο της! Καλή επιτυχία σε όλους μας».

Πραξούλα Αντωνιάδου, πρόεδρος Ενωμένων Δημοκρατών

«Η προσφορά στον συνάνθρωπο αποτελεί συνδετικό χαρακτηριστικό σε όλες τις κοινωνίες που μπορούν να αντέχουν διαχρονικά στις δοκιμασίες των καιρών. Η κοινωνική αλληλεγγύη καθίσταται ιδιαίτερα σημαντική σε καιρούς όπου το κράτος αδυνατεί να εκπληρώσει αποτελεσματικά τον κοινωνικό του ρόλο, μια κατάσταση που δυστυχώς βιώνουμε σήμερα στην Κύπρο. Στο βαθμό που ο καθένας από εμάς μπορεί στα πλαίσια των δικών του δυνατοτήτων και ικανοτήτων να προσφέρει στον συνάνθρωπο, τότε μπορούμε να συμβάλουμε στη διάσωση του κοινωνικού ιστού που δοκιμάζεται στις μέρες μας».

Βίβιαν Κανάρη, παρουσιάστρια/ραδιοφωνική παραγωγός

«Ας σηκωθούμε επιτέλους από τον καναπέ. Να αφήσουμε τα αυτοκίνητα. Να βγούμε έξω να περπατήσουμε, να τρέξουμε, να περάσουμε καλά με εναλλακτικούς τρόπους. Το σλόγκαν είναι: «νίκησε την ιστορία σου». Και ξέρεις τι δείχνει αυτό; Τη δύναμη της θέλησης να ξεπερνά τα εμπόδια και να φτάνει στο στόχο της. Θα χαρώ πολύ να δω πολύ κόσμο, μικρούς και μεγάλους στο μεγαλύτερο αθλητικό, πολιτιστικό και κοινωνικό γεγονός».

Γιώργος Αναγιωτός, ηθοποιός

«Συμμετέχω και εγώ στο “3ο Quantum Marathon”… βοηθάμε όλοι όσο μπορούμε με το δικό μας τρόπο αυτούς που έχουν ανάγκη σε αυτή τη δύσκολη εποχή που ζούμε. Η συνεισφορά μου είναι ελάχιστη. Η συνεισφορά όλων είναι τεράστια!».

Ανδρέας Γιόρτσιος, δημοσιογράφος

«Το “3ο Quantum Nicosia Marathon” είναι μια μοναδική ευκαιρία να συμμετάσχουμε σε ένα γεγονός το οποίο πέρα από αθλητικό είναι ταυτόχρονα και πολιτισμικό. Με τη συμμετοχή μας τιμούμε έναν υπέροχο, μοναδικό πολιτισμό. Το “νίκησε την ιστορία σου” είναι μία παρότρυνση να θυμηθούμε την ιστορία αυτού του τόπου και ειδικά στις παρούσες συνθήκες να αποδειχθούμε ανώτεροι των περιστάσεων και να βγούμε νικητές αντλώντας έμπνευση, θέληση, αντοχή και αισιοδοξία».

Άντρη Καραντώνη, παρουσιάστρια

«Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται ο μαραθώνιος Λευκωσίας και μικροί, μεγάλοι, όλοι μαζί καλούμαστε να τρέξουμε σ’ αυτόν τον αγώνα της φιλανθρωπίας και της βοήθειας προς τον συνάνθρωπο. Ένας μαραθώνιος δρόμος γεμάτος προσφορά και αγάπη. Ας αφήσουμε όλοι για λίγο τη ρουτίνα και ας τρέξουμε μαζί, προσφέροντας λίγο από το χρόνο μας. Ας μαζευτούμε όλοι μαζί, ώστε ο μαραθώνιος Λευκωσίας να σημειώσει την ίδια επιτυχία που σημειώνουν παρόμοιες διοργανώσεις σε όλη την Ευρώπη».

Αντρέας Φυλακτού, ηθοποιός

«Αν με αυτόν τον τρόπο ο καθένας μπορεί να βάλει το λιθαράκι του ώστε να βοηθηθούν κάποιοι άνθρωποι, τότε ας το κάνουμε. Έρχονται γιορτές και δύσκολες μέρες, οπότε τι καλύτερο από το να δώσουμε αγάπη στον συνάνθρωπό μας»;

Άντρη Αναστασιάδη

«Είναι με μεγάλη χαρά που συμμετέχω στον 3ο Μαραθώνιο της Λευκωσίας μαζί με χιλιάδες άλλους συμπατριώτες μας κάθε ηλικίας. Μια εκδήλωση που φέτος θα “φωτίζεται” από τη φλόγα του τύμβου του Μαραθώνα και που συνδυάζει τις αρετές και τα ιδεώδη του “Ευ Αγωνίζεσθαι” με τη στήριξη του έργου αξιόλογων φιλανθρωπικών οργανώσεων όπως τη Unicef, “Ένα Όνειρο μια Ευχή”, “Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου”, “Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου”, “Σύνδεσμο Γονέων & Φίλων Καρδιοπαθών Παιδιών” αλλά και του ταμείου “Σεβαστοί μου Φίλοι”. Εκφράζω τα θερμά και ειλικρινή μου συγχαρητήρια στο Ίδρυμα Αθανάσιος Κτωρίδης για τη διοργάνωση, τους χορηγούς, υποστηρικτές, το ΡΙΚ και τον Άλφα Ελλάδος αλλά και όλους εσάς στον Φιλελεύθερο, που δεν περιοριστήκατε απλώς στην προβολή, αλλά συμμετέχετε ενεργά με μια πολυάριθμη ομάδα σ’ αυτή τη γιορτή του αθλητισμού, του πολιτισμού και της φιλανθρωπίας».

Στέλλα Κυριακίδου, βουλευτής

«Θα περπατήσω στο Μαραθώνιο για τα παιδιά και το δικαίωμα τους στην εκπαίδευση. Πρόσφατα στο μακρινό Πακιστάν, ένα κορίτσι πυροβολήθηκε γιατί ήθελε να φοιτά στο σχολείο. Το όνομά της είναι Μαλάλα. Η Μαλάλα έχει γίνει σύμβολο για όλα τα κορίτσια και το δικαίωμα τους να έχουν ίσα δικαιώματα στη μάθηση. Αυτό είναι το δικαίωμα όλων των παιδιών, ανεξαρτήτου φύλου, καταγωγής ή ικανοτήτων. Θα περπατήσω για τη Μαλάλα, η οποία συνεχίζει να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αγγλίας».

Νίκος Τορναρίτης, βουλευτής

«Για να χαρίσουμε ξανά το χαμόγελο, πρέπει να τρέξουμε πιο γρήγορα και πιο μακριά… Ο ανθρώπινος πόνος δεν μπορεί να περιμένει».

περιοδικό Down Town, τεύχος 317

Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μηνά, Στέλιος Καλλινίκου

Make up: Έλενα Θεοδώρου

Πηγή: elita.com.cy