Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Κοντά στους μαθητές ο Σεβ. Μητροπολίτης Θηβών

5 Δεκεμβρίου 2012

Κοντά στους μαθητές ο Σεβ. Μητροπολίτης Θηβών

thivon

Ανήμερα της εορτής της Αγίας Βαρβάρας ο Σεβ. Θηβών κ. Γεώργιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του Νέου Θηβών με εκκλησίασμα τους μαθητές και τις μαθήτριες  του 6ου Δημοτικού και του 7ου Νηπιαγωγείου Θηβών τους οποίους συνόδευαν ο Διευθυντής κ.Αθ.Καραπέτσας, οι  δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί τους καθώς και πολλοί πιστοί.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Αποστολική Περικοπή της ημέρας τονίζοντας ότι: «Ο παιδαγωγικός Νόμος της Παλαιάς Διαθήκης προετοίμασε στο να δεχθούν  τον Χριστό ως Σωτήρα , ο Οποίος καταργεί τις διακρίσεις, έλαβε σάρκα έγινε ένα με εμάς, χωρίς την αμαρτία, έτσι ώστε να γίνουμε και εμείς θεοί κατά χάριν».

Τόνισε ότι:« Ο κόσμος σήμερα  ψάχνει να βρει τα Πρότυπα ,τις Αξίες και τα Ιδανικά  στην επικαιρότητα και αφήνει τα πρότυπα τα οποία δίνουν το πραγματικό νόημα της ζωής» αναφερόμενος στους τρείς εορταζόμενους Αγίους.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα παιδιά :«Ο Χριστός μας αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους γιατί πήρε ανθρώπινο σώμα και έγινε παιδί όπως εσείς και έρχεται να μας πει ξεκάθαρα ότι κάθε άνθρωπος είναι εικόνα του και για τον κάθε ένα, από τον πιο δίκαιο έως και τον πιο αμαρτωλό  γεννήθηκε, σταυρώθηκε και αναστήθηκε για να δοξάσει το ανθρώπινο πρόσωπο το οποίο πρέπει να αγαπούμε και να μην εκμεταλλευόμαστε».

Τέλος ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του ,δίνοντας την δυνατότητα της προσευχής και της συμμετοχής στη Θ.Λειτουργία  ως μία ακόμη μορφή συνεργασίας και προσφοράς  της Τοπικής μας  Εκκλησίας και του Σχολείου  προς τα παιδιά.

thivon2

 

Πηγή: romfea.gr