Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΕπιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

1η ομαδική έκθεση της Πνευματικής Καλλιτεχνικής Εστίας Πάφου ενόψει του Πάφος 2017

5 Δεκεμβρίου 2012

1η ομαδική έκθεση της Πνευματικής Καλλιτεχνικής Εστίας Πάφου ενόψει του Πάφος 2017

PAFOSΠάφος: Τα μέλη της Πνευματικής Καλλιτεχνικής Εστίας Πάφου εξέφρασαν την έμπνευση και τη δημιουργικότητα τους στην πρώτη τους ομαδική έκθεση. Η εκδήλωση του νεοσύστατου Ομίλου « Πνευματική Καλλιτεχνική Εστία Πάφου» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην αίθουσα «Εν Πλώ» στην Κάτω Πάφο.

Ο δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας στο πλαίσιο τέλεσης των εγκαινίων ανέφερε πως ιδιαίτερα για την Πάφο, την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης του 2017, η ανάγκη για ανάδειξη και προβολή της πολιτιστικής μας ταυτότητας, το καθήκον να δώσουμε το δικό μας πολιτισμικό και πολιτιστικό στίγμα στο πλαίσιο της μεγάλης Ευρωπαϊκής οικογένειας στην οποία ανήκουμε, καθίσταται ακόμη πιο επίκαιρο, ακόμη πιο επιτακτικό. Μέσα σ’ αυτό το πνεύμα πρόσθεσε, θεωρώ την παρουσία της « Πνευματικής Καλλιτεχνικής Εστίας Πάφου» ως μία ακόμη ουσιαστική συμβολή στην πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης και της επαρχίας μας.

 

Ο κ. Βέργας αναφέρθηκε και στο όνειρο που βιώνει σήμερα η Πάφος αλλά και στην τεράστια ευθύνη που αναλαμβάνει. Η πρόσφατη συνέχισε « απόφαση της ανεξάρτητης Επιτροπής Επιλογής να προτείνει την Πάφο ως την πόλη της Κύπρου που θα ανακηρυχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017, αποτελεί για την πόλη μας το μεγαλύτερο επίτευγμα στην σύγχρονη ιστορία της. Αποτελεί ένα μεγάλο σταθμό, αλλά και μια μεγάλη αφετηρία. Την αφετηρία μιας δύσκολης πορείας γεμάτη προκλήσεις, αλλά και ευκαιρίες, γεμάτη δουλειά αλλά και δυνατότητες».

 

Η έκθεση περιλαμβάνει μοναδικά έργα τέχνης, πίνακες ζωγραφικής, χειροποίητες δημιουργίες ζωγραφιές πάνω σε ξύλο σε βότσαλα, αλλά και γυαλί.

 Πηγή: philenews.com