Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Ικανοποίηση για την επιτυχία του 23ου ευρωπαϊκού συνεδρίου για τον Λύκο

6 Δεκεμβρίου 2012

Ικανοποίηση για την επιτυχία του 23ου ευρωπαϊκού συνεδρίου για τον Λύκο

αντιρευματικοςjpegΤο 23ο ετήσιο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου ατόμων με λύκο (lupus Europe) που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο με ευθύνη της ομάδας ατόμων με λύκο του Αντιρευματικού Συνδέσμου Κύπρου συγκέντρωσε τις καλύτερες κριτικές και σχόλια του συνόλου των συνέδρων από την Κύπρο και τις λοιπές Ευρωπαϊκές χώρες, τόσο σε ότι αφορά την οργανωτική επάρκεια όσο και σε ότι αφορά την υψηλή ποιότητα του περιεχομένου του.

Το επιμορφωτικό /εκπαιδευτικό μέρος του Συνεδρίου ήταν πολυδιάστατο, περιλάμβανε θέματα που άπτονται των διαφόρων τομέων και παραμέτρων της πάθησης του Συστηματικού Ερυθηματώδη Λύκο τα οποία παρουσίασαν επιστήμονες και/ή επαγγελματίες όπως ο καθ.Δημήτριος Μπούμπας, ο δρ. Αλκης Πιερίδης, ο δρ.Βασος Σκουτελλας, η κα.Θαλεια Αβραάμ,η κα.Άννα Κωστρίκκη,η Μs Liz Hailey, Ms Nantia Stefanova και ο Μaster Vasilious Firippis.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του συνεδρίου περιλάμβανε εκλογή νέας Διοικούσας Επιτροπής, παρουσιάσεις από την κάθε χώρα των προγραμμάτων και δραστηριοτήτων του οικείου Συνδέσμου καθώς και ενημέρωση για τα διάφορα νέα προγράμματα και στόχους του ευρωπαϊκού συνδέσμου. Συζητήθηκαν και ανταλλάχθηκαν ιδέες και εμπειρίες αναφορικά με τις διάφορες πτυχές της διασφάλισης μιας καλής και ποιοτικής ζωής για όλους ανεξαίρετα τους πάσχοντες με λύκο, ενώ έγινε και ευρεία ανταλλαγή απόψεων για τους αποτελεσματικότερους τρόπους διεξαγωγής των διαφόρων εκδηλώσεων, προγραμμάτων και δραστηριοτήτων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Απώτερος στόχος η ενεργοποίηση του εθνικού και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος και στήριξης για τη δημιουργία των απαραίτητων δομών και υποδομών που διασφαλίζουν την πλέον αποτελεσματική ιατρική φροντίδα, περίθαλψη, στήριξη και αποκατάσταση των ατόμων με λύκο.

Πηγή:cybc.com.cy